[Помош] S4 Exynos 5 Octa vs Snapdragon 600

• Креатор на темата Креатор на темата Psycore
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 ноември 2012
Мислења
76
Поени од реакции
63
Планирам да купам ваков телефон и ми трбеа вашето мислење околу процесорот . Ве молам кажете ми во која област кој од процесорите е подобар . Ми треба ваше мислење , не ми давајте линкови од тестирања пошто ги имам видено . Исто така планирам од t-mobile да го земам и од каде да знам со кој процесор ќе ми биде , дали може да се одбере ?

Благодарам однапред на мислењето .

normalno deka octa e pojak posto ima 8 jadra za razlika od drugiot 4 koi rabotat na povisoka frekvencija.

normalno deka octa e pojak posto ima 8 jadra za razlika od drugiot 4 koi rabotat na povisoka frekvencija.

Нема 8 јадра има како два посебни процесори со по 4 јадра, едниот работи со повисока едниот со пониска фреквенција и се менуваат по потреба. Во секој случај не се 8 јадра и разлика е само на синтетички бенчмарк, реално нема разлика.
Провери си кој од овие два модела стои подобро со поддршка и на кој трае повеќе батеријата, таа разлика од 1% во бенчмарк не е битна.

А шо толку ти е битен процесорот, секој андроид телефон е доволно брз.
Тебе да не ти е за играње на телефон?

Каков и да земеш , ќе ти служи за АЛО АЛО мислам ТЕЛЕФОН Е побогу , за се друго си има компјутер , лаптоп , таблет. Aко би ме прашал мене , сепак би зел LG L7 , прилично е евтин и има се во него. Остало што ми треба завршувам на лаптоп / таблет.

Ви благодарам на сите за мислељето . Се одлучив за Snapdragon .
Све најдобро

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta

Планирам да купам ваков телефон и ми трбеа вашето мислење околу процесорот . Ве молам кажете ми во која област кој од процесорите е подобар . Ми треба ваше мислење , не ми давајте линкови од тестирања пошто ги имам видено . Исто така планирам од t-mobile да го земам и од каде да знам со кој процесор ќе ми биде , дали може да се одбере ?

Благодарам однапред на мислењето .

ВО т-мобиле го има само моделот i9505. И кај сите оператори во македонија е истата прикаска.

АКо сакаш со i9500 мора да го земеш од мобилара.

Ви благодарам на сите за мислељето . Се одлучив за Snapdragon .
Све најдобро

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta

Друже, а да ја почекаш верзијата со Snapdragon 800? Не знаеме кога ќе дојде, ама за исто пари, 33% повеќе музика. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom