ЈСП - случки, прашања, дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И јас викам тоа, се е шкарт :)

Пред некое време во 5 на 40 степени цел автобус го молеше клима да пушти, а тој рецка не мава, се спржив :mad:
Срамота што на ова време не пуштаат клима.
Ваљда им трошат многу па ги караат после :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Или гледаш си уклучува само кај него да дува :P
Нас не лажат дека наводно имало опасност да се запалат автобусите :icon_mrgr:
:pos:
Чув муабет не знам колку е точен дека со вклучена клима им трошеле и по 40 л/100км. :ROFLMAO: А и не е нешто за чудење со оглед на тоа дека е автоматик и се крца вторник и петок и уште клима кога ќе пресметаш. Во старите немаше клима ама барем имаше отвори сегде да дишиш, струеше воздухот, во новиве ем нема клима ем нема од каде воздух да влага, се е херметички затворено.

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
Ден:Четврток Место:Рекорд Час:00:25

Автобусот пристига со број 57 на автобуската постројка и иде вообичаената практика пола вадат билети пола се шверцаат.
Денес е поинаков ден,шоферот застанува на страната на законот (законот на јсп) и упорен е со тоа секој да плати билет.Секој срамежливо се враќа и плаќа освен еден дечко и една девојка од 16 години.Шоферот го гаси автобусот и се расправа дека ако не платат или не излезат не поаѓа.Извици ау ау и дечково и девојкава се силат ама не плаќаат.Шоферот излага надвор (блефира) вади мобилниот и наводно вика некоја служба?Излагаат децава му покажуваат среден прст и му се дерат нешто.Поаѓа и на секоја автобуска се пробува да не се плати ама упорниот шофер решен е секој да даде 40 денара.Три станици пред Чаир се качуваат двајца дечки и им вика да платат карта а овој му вика дека има контрола па нека ги казни.Расправање и малиот го прашува дали мисли да помине покрај Бутел?Наводно ќе го правеле БУМБАР.Го вика другар му да влезе на некој јазик што не е македонски (од двојазичните) и му плати 40 другарот негов не плаќа.На наредната се качи уште еден нивни другар,на него не му ни побара карта.Не се ни обиде.ОПЕРАЦИЈА НЕУСПЕШНА.
Значи истово се случи пред недела дена. Петсто души се качија без да платат карта, само на еден албанец од 15-16 години му побара карта. Овој не плати и продолжи да оди до задна. Шоферов станува и го фаќа детево за врат па се пцуеа па се степаа па едно па друго и на крај ги одвоија со помош на полиција (детево викна и другари). И детево се симна со модрица на око. Исто во 57 накај 3 навечер

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Никој нема да може да ме победи во темава. :icon_mrgr:
Прееска накај 1 и нешто во 22,горе,на седиштата најпозади две лезбејки кога си се залапаа поштено :D

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Прееска накај 1 и нешто во 22,горе,на седиштата најпозади две лезбејки кога си се залапаа поштено :D
Темава се вика ЈСП - Случки кои ве нервираат!

:D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
И ти претпоставувам дека инстантно испопизде и демонстративно го напушти автобусот на наредната станица.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Strider,Dave
Не,баш напротив им се восхитував на храброста да го сторат тоа во јавност :)
Го пишав тоа тука пошто немаше каде на друго место

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
:pos:
Чув муабет не знам колку е точен дека со вклучена клима им трошеле и по 40 л/100км. :ROFLMAO: А и не е нешто за чудење со оглед на тоа дека е автоматик и се крца вторник и петок и уште клима кога ќе пресметаш. Во старите немаше клима ама барем имаше отвори сегде да дишиш, струеше воздухот, во новиве ем нема клима ем нема од каде воздух да влага, се е херметички затворено.

Trosat mn so klima,ali vo vtornik i petok zaradi penzionerite ne pustat(100%).moj komsija e sofer,no veli deka ne im uspeva,starite ni ne se zamarat za klima,vazno edno krugce do krajna i nazad.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Нема победа додека не видиме слика :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom