Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Да ве прашам за имиграција во Канада, пошто нема тема за Канада, затоа тука решив да пишам.
Читав на cic страната за Канада, за имиграција, и едно нешто ми падна на ум. Лекарски преглед. Ај разбирам да немаш полициско досие, ама што има врска Лекарскиов преглед? Мораш да бидеш комплетно здрав за да ти дадат виза? Еве на пример ја, имам 3 операции на срце од мал. И што ако поради ова одлучат да не ми дадат виза. Не аплицирам сеуште, во план ми е летово.

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Да ве прашам за имиграција во Канада, пошто нема тема за Канада, затоа тука решив да пишам.
Читав на cic страната за Канада, за имиграција, и едно нешто ми падна на ум. Лекарски преглед. Ај разбирам да немаш полициско досие, ама што има врска Лекарскиов преглед? Мораш да бидеш комплетно здрав за да ти дадат виза? Еве на пример ја, имам 3 операции на срце од мал. И што ако поради ова одлучат да не ми дадат виза. Не аплицирам сеуште, во план ми е летово.
Premnogu ti e specificno prashanjevo za da moze nekoj da odgovori. Koga se vo prashanja medicinskite problem se gleda od slucaj do slucaj. Sve zavisi sto ke napise doktorot sto ke ti go napravi pregledot I kolku medicinska podrshka bara vashiot organizam.

Vo vrska so emigracija sto pobrzo apliciranje e podobro bidejki vo Kanada cim se potrosat brojot na struki koi se primaat togas ke cekas narednata godina I toa ako imas sreka da ja ima tvojata struka vo listata na potrebni slednata godina pak.

Член од
22 февруари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Ме интересира дали можи дали би имал шанса за имиграција provincial nominees во канада(манитоба или регина)обазование средно женет со две деца.
И како би поднесол апликација ако тоа е можно фала
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 14:42 ---
Ме интересира дали можи дали би имал шанса за имиграција provincial nominees во канада(манитоба или регина)обазование средно женет со две деца.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Premnogu ti e specificno prashanjevo za da moze nekoj da odgovori. Koga se vo prashanja medicinskite problem se gleda od slucaj do slucaj. Sve zavisi sto ke napise doktorot sto ke ti go napravi pregledot I kolku medicinska podrshka bara vashiot organizam.

Vo vrska so emigracija sto pobrzo apliciranje e podobro bidejki vo Kanada cim se potrosat brojot na struki koi se primaat togas ke cekas narednata godina I toa ako imas sreka da ja ima tvojata struka vo listata na potrebni slednata godina pak.

Разбирам, не бара некоја си ептен подршка, само регуларен преглед кај доктор за ЕКГ на секој 6 до 12 месеци и носење на холтер, во зависност на препорака од докоторт сто ме гледа.

Кој гледа кај нас за оваа работа? Подготовка на медицински тест за миграција?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ако дознаеш, да ме обавестиш обавезно

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
Ke si otides ubavo na web sajtot http://www.immigratemanitoba.com/ I tamu ima kalkulator na vashite sansi za emigracija vo Manitoba

http://www.immigratemanitoba.com/asset_library/2013/05/manitoba-immigration-mpnp-points-worksheet-interactive.pdf

Sekoj moze da si proveri dali I kolku ima sansi.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 07:39 ---
Разбирам, не бара некоја си ептен подршка, само регуларен преглед кај доктор за ЕКГ на секој 6 до 12 месеци и носење на холтер, во зависност на препорака од докоторт сто ме гледа.

Кој гледа кај нас за оваа работа? Подготовка на медицински тест за миграција?
Edinstveni ovlasteni od Canada da vrsi testovi vo MK e
IOM Skopje Medical Str "Zeleznicka" no 50a,
,
1000
+389-2 30 88 100

Najdobro e tamu da se informiras

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Треба добро да знаеш да пливаш и добро да се спремиш конидициски и секако со госпо напомош ќе стигниш таму.

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
Zdravo decki vaka: zena mi ima bugarski pasos sakame da aplicirame za studentska viza, e sega ona e prva na fax jas prva ja ucam imame 10.000 evra i zelba za vo AVS moze nekoj potocno da mi kaze kakvi ni se sansite i dali se isplati da se ide na dolgorocen plan?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Лекарскиот преглед е пред се' за заразни болести. Проверуваат да не имаш туберкулоза, сексуално преносливи болести, ХИВ, чума (да, проверуваат за чума), лепра и сличните болести кои се ризични. Операциите на срце 90% сум сигурна дека се небитни за визата, ама за некој ден ќе прашам па ќе ти кажам 100% точно.

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
lion888 дали мора да имаш роднина, пријател да гарантира за тебе, за да добиеш виза во НЗ? Дали ти имаше ? И колку години треба престој, за да добиеш државјанство ?

Член од
24 јануари 2012
Мислења
514
Поени од реакции
536
lion888 дали мора да имаш роднина, пријател да гарантира за тебе, за да добиеш виза во НЗ? Дали ти имаше ? И колку години треба престој, за да добиеш државјанство ?
Jas licno nemav nikogo vo NZ pred da pocnam da apliciram, garancija od rodnini ne se bara ako se odi na skilled employment visa.

A za dobivanje drzavjanstvo ti treba 5 godini prestoj so resident visa.
--- надополнето: 1 јули 2013 во 15:11 ---
Zdravo decki vaka: zena mi ima bugarski pasos sakame da aplicirame za studentska viza, e sega ona e prva na fax jas prva ja ucam imame 10.000 evra i zelba za vo AVS moze nekoj potocno da mi kaze kakvi ni se sansite i dali se isplati da se ide na dolgorocen plan?
Ne znam zosto toa so Bugarski pasos go naznacuvas koga mozes so pasos od Nigerija da si apliciras za studentska viza. Kako sto znaes AU ne e clenka na EU taka da prasanjeto zosto ti e jasno.

A za da apliciras za studnetska viza e mnogu prosto, ti treba academic IELTS so na 6.0 ocenka pa posle da si apliciras vo nekoj fakultet ili skolo da te primi, koga ke te primi faksot ke odis na sajtot za emigracija ke si go najdes formularot i togas si apliciras za studentska viza vo emigracija so site dokumenti na adresata koja ke ja najdes tamu.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Лекарскиот преглед е пред се' за заразни болести. Проверуваат да не имаш туберкулоза, сексуално преносливи болести, ХИВ, чума (да, проверуваат за чума), лепра и сличните болести кои се ризични. Операциите на срце 90% сум сигурна дека се небитни за визата, ама за некој ден ќе прашам па ќе ти кажам 100% точно.

Чума? Сигурен ли си? Ај ако можеш прашај ако сакаш.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Чума? Сигурен ли си? Ај ако можеш прашај ако сакаш.
Штотуку прашав: туберкулоза, сифилис, гонореа, ХИВ, чума; за овие болести проверуваат 100%. Ова е на прегледот за зелена карта во САД, претпоставувам истите правила се и за Канада.

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Jas licno nemav nikogo vo NZ pred da pocnam da apliciram, garancija od rodnini ne se bara ako se odi na skilled employment visa.

--- надополнето: 1 јули 2013 во 15:11 ---
А кои се поволностите што ги добиваш со имање државјанство, а ги намаш со resident visa ?

Kajgana Shop

На врв Bottom