Sungerot Bob
Живеј го животот
- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 32.391
- Поени од реакции
- 36.508
Мал е бројот на добри луѓе, среден е бројот на лоши луѓе, а најголем е бројот на оние луѓе кои поседуваат мешавина од доброто и лошото
НегирамНа денешно време нема добри луѓе.
Кога тогаш ќе го смениш мислењето кога ќе те заебе тој/таа заради кој го негираш тоаНегирам
Кога тогаш ќе го смениш мислењето кога ќе те заебе тој/таа заради кој го негираш тоа
Добро.Луѓето најмногу сакаат добри дела кои ги прави некој друг , а оние кои се истрчуваат сами да се декларираат како добри се далеку од тоа.
Види, ако некој те мава по образ, а ти го вртиш и другиот постојано и на крај си џигер во фаца, тоа е веќе мазохизам, не е добрина ...Добро.
Мојата дефиниција за добар човек е ... кога некој од лошите ќе ти се качи на глава и ќе сере, и заслужува да го смачкаш како мува, не можеш да се натераш себе си да му вратиш.Се нервираш си викаш само ако ми паднат в раце а утре ќе го видиш во беља и ќе му помагаш. Не викам дека е добро да си добар, веројатно не е, ама не можам да се декларирам за лоша.
Земам ставам тацна со шеќер да се соберат мравките таму за да ги изнесам надвор, осата ја чекам на завесата да ја завртам накај надвор да летне, ако и се приближам со прстот премногу веројатно ќе ме касне... ама таа сум
Јас кога немам пари... хаос, други кога немаат пари сподели и така... И секој ден си викам последен пат така ама...
--- надополнето: 30 јуни 2013 во 17:34 ---
демек ду д врајт тинг
на денешницава биди добра и на крај на сите со кој си бил добар ке си го средат зивотот а на крај нема да ја признаваат твојата добрина што си им помогнал и они ке имаат добар зивот а ти ке незнаеш главата кај ти е од што си заглавена во проблеми ради нив ради тоа што си им помогнала ко не е така поправи меВиди, ако некој те мава по образ, а ти го вртиш и другиот постојано и на крај си џигер во фаца, тоа е веќе мазохизам, не е добрина ...
Знаеш што е проблемот со денешните ,,добри,, луѓе? Позери се или манекени на чувствувањето, носат некои емоции и постапки кои не се баш нивни, туку под цела таа маскарада се крие интерес, желба некој да ти биде вечен должник и да го држиш во рака и за тестиси потоа цел живот и сл.
А навистина добрите луѓе постапуваат без да бараат ништо за возврат, без помпа и самопромоциски трикови т.е. скоро никој нема да ги дознае и што е најважно без да ги нарушат своите принципи, вредности, убедувања... ама вакви луѓе на светот има најмалку. Не дека има најмногу лоши, туку повеќето луѓе се микс на добро и зло или пак апатични кон туѓата (не)среќа.
Од мое искуство сите што настапуваат со ,,леле,јас колку сум јас добра/ар, помагам на сите, последното парче леб и последната паричка за други ја давам,, се фејк персони и многу ми се заморни да бидам искрена ...
Јас помагам и преземам туѓи проблеми селективно, по некои процени и заслуги, не на сите, не сум толкав алтруист и немам емпатија во неограничени количини . Не можеш на свој грб да го преземеш теретот на цел свет и на сите луѓе околу тебе, никој не го може тоа. А, во однос на тоа кој каков живот има или ќе има и тоа е променливо, јас верувам дека некогаш настанува изедначување некое на сметките .на денешницава биди добра и на крај на сите со кој си бил добар ке си го средат зивотот а на крај нема да ја признаваат твојата добрина што си им помогнал и они ке имаат добар зивот а ти ке незнаеш главата кај ти е од што си заглавена во проблеми ради нив ради тоа што си им помогнала ко не е така поправи ме