Да, и јас лично секогаш се прашувам ова исто.
Во мојата фантазија, мене да ме пипне некој (маж ми) има да го е*бам по секоја основа, буквално ко што опиша Илумиос. Арно ама, коа добро ќе се подзамислам, доаѓам до суровиот заклучок дека е тоа само епизода на фантазијата. Зошто? Секогаш се потпрашувам, како би реагирала или како би сфатила закана по живот од некој кој, како вовед, би ми удрил добар ќотек...можеш ли ти да го замислиш овој момент, може ли било кој од форумџииве кои учествуваат на темава? Како изгледа кога во полусвесна состојба некој ќе ти каже дека ќе те убие само ако се поместиш а не пак да го пријавиш во полиција...или дека ќе ти ги убие децата или родителите. Мислам дека ова може да биде силен мотив за да му се отвори иште една уста меѓу главата и телото, ама во најголем број случаи или во поголем дел од времето, делува како парализа-парализа на тело, на мисла на све.
Насилниците функционираат на заплашување. И мајстори се во утерување на страв во коски. И тоа не е момент кој што треба да се потценува. Башка успеваат и психички да ја скршат својата жртва-а жртвите најчесто се со расклимана самодоверба уште од сам старт.
Добра мерка за превенција е отварање на очи коа се бира маж (или жена, шо е за право). Да се размисли добро ако, уште за време на забавувањето, падне првиот шамар или жесток излив на љубомора, кога уште не си потпишал или додека не излегло првотот дете. Не дека нема излез и после ова, ама отворот за бегство ти станува помалечок...