Ме тепаше со кабли и мачеше до смрт, очекувам да ме убие

• Креатор на темата Креатор на темата SS Divizion Totencof
  • Време на започнување Време на започнување
Ах златна бесилка , а не полиции глупости .:(

Кабел у гз и на трофазна да се приклучи па остави го нека поседи малку и онака ја поефтинија струјава(n)

Аман бе со лесно сакате да помине... посоодветна казна за вакви е е*ење до смрт на истите.

Кога веќе институциите не реагираат - ќе му збрцаш нож во гради, ќе го отруеш, ќе го упукаш на спиење... Така, лесно. Јас за мои деца ќе направам се за да ги заштитам, па ако треба по цена да изгнијам во затвор.

Само не знам сите овие државно запослени паразитишта од правници и социјални работници што прават по цел ден.

Кога веќе институциите не реагираат - ќе му збрцаш нож во гради, ќе го отруеш, ќе го упукаш на спиење... Така, лесно. Јас за мои деца ќе направам се за да ги заштитам, па ако треба по цена да изгнијам во затвор.

Само не знам сите овие државно запослени паразитишта од правници и социјални работници што прават по цел ден.
Треба да појдеш еден ден таму бар во ходник да почекаш и ќе доживееш.
Не те рачунаат за човек,само поминуват и се затвараат по канцелариите.
Ако пак случајно по 72 дена висење така имаш закажано кај било кој и успееш да влезеш,тогаш пак ќе почекаш 42 минути да соц,работник т.с. госпожата го заврши разговорот со децата: Станавте и понатака ќе чуеш све што имат во фрижидерот,
па следува доручекот, но веќе во 11 мора да излезе некаде пак заради нив.
Да не те навее да имаш работа таму со нив за било што.Помош нема од нив.

Ако пак случајно по 72 дена висење така имаш закажано кај било кој и успееш да влезеш,тогаш пак ќе почекаш 42 минути да соц,работник т.с. госпожата го заврши разговорот со децата: Станавте и понатака ќе чуеш све што имат во фрижидерот,
можам да замислам.

Апсолутно си во право.
Еве на пример со случајов.http://www.sitel.com.mk/mk/strumica...brana-na-majka-si-so-nozh-go-povredil-tatkoto
Лично го знам семејството.
Таткото - хроничен алкохоличар неколку пати го имаат приведувано во полиција за семејно насилство, и повторно ништо. До душа и не може многу да се стори.
Жално е за фамилијата и за децата кои мораат да минуваат низ секојдневни трауми.

zatajuvanje na istitucii se vika toa, ako e opasen za semejstvoto otstrani go !!! da e va Finska za minuta vreme odat vo graganski sud i se se resava vo rok od necela minuta

Додека не се донесе ред и дисциплина во државава за жал ке има се уште вакви насилства...А проблемот веке и погоре е кажан...Што прават глупердите во канцелариите?

A за женава.
После 25 години брак?Сериозно?И симнувам капа штом издржила толкав временски период...Но се прашувам зошто молчела до сега?
Зошто не кажала порано...од страв?од што?навистина не ми се јасни овие појави...Не дај Боже,мој сопруг да го направи тоа...Нема да чекам,ке го пријавам веднаш.
Ако сака нека ме зборува народот-нека ме зборува но јас немам намера да трпам нечие малтретирање..Мене родител не ме удрил не пак некое мочле...Тоа не е маж,тоа е кукавица.
А ова семејно насилство ке се случува и понатаму се додека не се доведе ред и дисциплина во оваа држава...Да им помагаат на жртвите...Ама со вакви надлежни,со вакви простаци тоа нема да се случи во блиска иднина.

Не знам кој го изгледа клипот али се е кажано внатре.

"Бил од позната фамилија",ај што полиција не го апси за обид за убиство со кола и мачење,се плашат луѓе да ја вработат за да не си направат проблеми.Овој е некој тежок психопат со грб.

Освен ако некој "случајно" не му пресуди нема друго решение.

За гниди не вреди да се лежи во затвор!
images

А јас најискрено се прашувам кој е крив за таквото дрско арогантно понашање на тетките или чичковците од такви организации...И дојдов до заклучок дека сме јас, ти, Петко, Трајко и останатите 2м македонци. Си молчиме, си чекаме 72 дена, и на крај кога ќе те викне и арогантно се постави ние да не ги натратиме ведиме глава и тивко прашуваме кое виски го пие, какво кафе обожава и да не е алергична на најскапите бомбоњери... Така било пред 20 години, така е и сега и апсолутно ништо нема променето! Уште им се клањаме на шалтери, и уште ни трескаат врата пред нос, а ние си молчиме...
Така сами сме си ги навикнале, а волкот влакно менува, ама ќут никогаш.
Имаше еден виц кога натртен македонец го онадуват и го прашуват зошто му е пиштолот на појас, вели па за црни денови...

Додека не се донесе ред и дисциплина во државава за жал ке има се уште вакви насилства...А проблемот веке и погоре е кажан...Што прават глупердите во канцелариите?

A за женава.
После 25 години брак?Сериозно?И симнувам капа штом издржила толкав временски период...Но се прашувам зошто молчела до сега?
Зошто не кажала порано...од страв?од што?навистина не ми се јасни овие појави...Не дај Боже,мој сопруг да го направи тоа...Нема да чекам,ке го пријавам веднаш.
Ако сака нека ме зборува народот-нека ме зборува но јас немам намера да трпам нечие малтретирање..Мене родител не ме удрил не пак некое мочле...Тоа не е маж,тоа е кукавица.
А ова семејно насилство ке се случува и понатаму се додека не се доведе ред и дисциплина во оваа држава...Да им помагаат на жртвите...Ама со вакви надлежни,со вакви простаци тоа нема да се случи во блиска иднина.

Да, и јас лично секогаш се прашувам ова исто.
Во мојата фантазија, мене да ме пипне некој (маж ми) има да го е*бам по секоја основа, буквално ко што опиша Илумиос. Арно ама, коа добро ќе се подзамислам, доаѓам до суровиот заклучок дека е тоа само епизода на фантазијата. Зошто? Секогаш се потпрашувам, како би реагирала или како би сфатила закана по живот од некој кој, како вовед, би ми удрил добар ќотек...можеш ли ти да го замислиш овој момент, може ли било кој од форумџииве кои учествуваат на темава? Како изгледа кога во полусвесна состојба некој ќе ти каже дека ќе те убие само ако се поместиш а не пак да го пријавиш во полиција...или дека ќе ти ги убие децата или родителите. Мислам дека ова може да биде силен мотив за да му се отвори иште една уста меѓу главата и телото, ама во најголем број случаи или во поголем дел од времето, делува како парализа-парализа на тело, на мисла на све.

Насилниците функционираат на заплашување. И мајстори се во утерување на страв во коски. И тоа не е момент кој што треба да се потценува. Башка успеваат и психички да ја скршат својата жртва-а жртвите најчесто се со расклимана самодоверба уште од сам старт.

Добра мерка за превенција е отварање на очи коа се бира маж (или жена, шо е за право). Да се размисли добро ако, уште за време на забавувањето, падне првиот шамар или жесток излив на љубомора, кога уште не си потпишал или додека не излегло првотот дете. Не дека нема излез и после ова, ама отворот за бегство ти станува помалечок...

еее јас дома неам кабли се мачам да поврзам сараунд со лаптоп они со кабли се тепаат:facepalm:

Не го обвинувам овој ропаков, кај и беа очите на госпоѓава кога се мажеше за овој, чавки ли и го пиеа умот па незнаела со што човек си има работа.
--- надополнето: 30 јуни 2013 во 15:02 ---
Не знам кој го изгледа клипот али се е кажано внатре.

"Бил од позната фамилија",ај што полиција не го апси за обид за убиство со кола и мачење,се плашат луѓе да ја вработат за да не си направат проблеми.Овој е некој тежок психопат со грб.

Освен ако некој "случајно" не му пресуди нема друго решение.

Пак нека трчаат ороспиите по име, статус и пари што си барала тоа и си добила.

Да, и јас лично секогаш се прашувам ова исто.
Во мојата фантазија, мене да ме пипне некој (маж ми) има да го е*бам по секоја основа, буквално ко што опиша Илумиос. Арно ама, коа добро ќе се подзамислам, доаѓам до суровиот заклучок дека е тоа само епизода на фантазијата. Зошто? Секогаш се потпрашувам, како би реагирала или како би сфатила закана по живот од некој кој, како вовед, би ми удрил добар ќотек...можеш ли ти да го замислиш овој момент, може ли било кој од форумџииве кои учествуваат на темава? Како изгледа кога во полусвесна состојба некој ќе ти каже дека ќе те убие само ако се поместиш а не пак да го пријавиш во полиција...или дека ќе ти ги убие децата или родителите. Мислам дека ова може да биде силен мотив за да му се отвори иште една уста меѓу главата и телото, ама во најголем број случаи или во поголем дел од времето, делува како парализа-парализа на тело, на мисла на све.

Насилниците функционираат на заплашување. И мајстори се во утерување на страв во коски. И тоа не е момент кој што треба да се потценува. Башка успеваат и психички да ја скршат својата жртва-а жртвите најчесто се со расклимана самодоверба уште од сам старт.

Добра мерка за превенција е отварање на очи коа се бира маж (или жена, шо е за право). Да се размисли добро ако, уште за време на забавувањето, падне првиот шамар или жесток излив на љубомора, кога уште не си потпишал или додека не излегло првотот дете. Не дека нема излез и после ова, ама отворот за бегство ти станува помалечок...

Не е епизода на фантазија...А и да биде ке направиш да биде реално...Знаеш што велам јас?Еднаш нека ме удри,втор пат нека ме удри...трет пат НЕМА да има...Што сум бре јас да ме малтретира тој мене?Заради тоа се оженил со мене?За да ме малтретира?Да ме тепа?Нека отиде во боксерски ринг нека мава,нека удара до смрт ама мене а ниту пак мое дете,не смее влакно да ни (им) фали...За таквите пореметени има соодветни институции.А верувај...Нека се осмели,ке го удрам онаму кај што ке го боли највеке...нека ми се заканува да видам до кај може да пристигне со неговото однесување на кукавица...А и како што кажа Илумиоус,ке го утепам иако немам срце за тоа...е тогаш,тогаш ке се разбуди гаволското во мене...А сите имаме мало гаволско делче во душата.
Жената треба најпрвин да се почитува себеси,доколку сака да ја почитуваат другите...Да не дозволува котекот по втор или трет пат да се случуува...Ајде нека ме отепа,ке има кој да се погрижи за него,порано или подоцна...Дали родител,дали Рајко дали Петко или некој од моите роднини ке се погрижи да биде правдата задоволена...
Само почит бе...Какво чекање на 25 години...Абе еден ден нема да чекам.Има да ме почитува ако не сака да жали цел живот,нема да се предадам.И да,иако ке каже некој,лесно е на збор...Да,да лесно е...а и тешко во пракса,но NEVER GIVE UP.

Не го обвинувам овој ропаков, кај и беа очите на госпоѓава кога се мажеше за овој, чавки ли и го пиеа умот па незнаела со што човек си има работа.

Некогаш стварно ми е грев да те читам... Такви насилства има многу во нашата држава, и треба да ги обвинуваме жените за тоа, а ропаков нека се шета слободен? Тој што го нема тоа поминато или барем во блисок круг доживеано, не ја познава тежината на таа мака. Бирање на маж...е еднакво на бирање и на свинче (тоа важи и за бирање на жена). Насилството почнува кај такви психопати кога ќе се осигурат дека жената нема така лесно да го остави, кога ги има земено сите конци в рака (најчесто финансиски), кога ќе и влее страв во коски, тука се заканувања, одзимање на дете, прогласување на луда итн... Храброста да се собере и да се превземе првиот чекор е многу тежок и се многу одуговлекува, за на крај кај многу жени да се постави прашањето „Зарем после 25 год да го напуштам?„ А исто „срамот„ од околината игра огромна улога за превземање на некакви мерки да се ослободат од такви насилници.
--- надополнето: 30 јуни 2013 во 15:10 ---
Пак нека трчаат ороспиите по име, статус и пари што си барала тоа и си добила.
:sick: Не посакувам никому, ама муабетот нема да ти е толку плиток ако се работи тоа за твоја сестра, мајка, ќерка итн... Засрами се!

Некогаш стварно ми е грев да те читам... Такви насилства има многу во нашата држава, и треба да ги обвинуваме жените за тоа, а ропаков нека се шета слободен? Тој што го нема тоа поминато или барем во блисок круг доживеано, не ја познава тежината на таа мака. Бирање на маж...е еднакво на бирање и на свинче (тоа важи и за бирање на жена). Насилството почнува кај такви психопати кога ќе се осигурат дека жената нема така лесно да го остави, кога ги има земено сите конци в рака (најчесто финансиски), кога ќе и влее страв во коски, тука се заканувања, одзимање на дете, прогласување на луда итн... Храброста да се собере и да се превземе првиот чекор е многу тежок и се многу одуговлекува, за на крај кај многу жени да се постави прашањето „Зарем после 25 год да го напуштам?„ А исто „срамот„ од околината игра огромна улога за превземање на некакви мерки да се ослободат од такви насилници.

Ако и е срам, ќе си ги трпи тогаш последиците.
Е ради ова е прост македонскиот народ, не ради не подржувањето на педерите, туку поради срамот да се разведеш :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom