... мислам дека 14 годишниве копиљаци виделе неразбрале нешто и дејствувале врз основа на тоа.
Како сеуште не ви е јасно што зборам. 14 годишњаци САМИ неможат да бидат дел од новокомпованото* движење. 14 годишни се тепаат за да тепаат, причината би била што ги сопнало тој ден - тоа.
*10 години историски гледано не се многу.*
И тие кај Смилковци не разбрале бе, уот. Ако мене ме прашуваш, никој од тие, било возрасни или деца, нема разбрано.
Се поставува прашањето што тоа треба да разберат? Кое е тоа степенување по кое wot ќе рече "океј, овие што го заклаа кауров се свесни, разбрани луѓе, виделе, доразбрале и дејствувале врз основа на тоа".
Објасни ми го твоето степенување, да знаеме емпириски шо-како, па да се дообјасниме.
Исто би било да виделе хомосексуалец на тв кој би имал плава коса, и тргнале да тепаат некој плав.
Таквите се нарекуваат монголоиди. Примерот е глуп и важи за деца најмногу до 6-7 години. Овие се средношколци.
Како сеуште не ви е јасно што зборам. 14 годишњаци САМИ неможат да бидат дел од новокомпованото* движење. 14 годишни се тепаат за да тепаат, причината би била што ги сопнало тој ден - тоа.
*10 години историски гледано не се многу.*
Се тепаат токму за онаа работа за која еден добар сепаратист би сакал да се тепаат. Последиците од тоа албанчиња да тепаат македончиња заради случајно плукање на патика или за опцуена мајка се многу поинакви од последиците после напад со верска конотација. Во првиот случај детето кажува дома дека се испцуло со албанчиња, овие го зачукале и затоа е модро. Може да пријават, може да не пријават, може дури и дополнителен ќотек да му удрат.
Во вториов случај детето си доаѓа дома и кажува на родителите дека го нападнале албанчиња, го тепале и го терале да рецитира инцестоидизми од куранот, неговите родители ги фаќа страв, пријавуваат во полиција, го запишуваат во друго училиште...некои и се отселуваат. Имаме примери, колку и да звучи екстремно, баш тоа се случува. Тие 14 годишни деца обработуваат агенда, без разлика дали се свесни. Пораката од ќотекот е наменета за нивните родители, малите тепачи се само наивни поштари кои им пренесуваат на родителите на тепаните дека не се добредојдени на туѓа територија.