Фан Клуб : Гостивар

• Креатор на темата Креатор на темата Rinia
  • Време на започнување Време на започнување
ИСТОРИСКИ ДЕН,ИСТОРИСКИ УСПЕХ!
Прв пат во градот ќе се игра прволигашки фудбал...
68990_508167735912503_1602266236_n.jpg

Момците заслужни за историскиот успех : Valon Neziri,Maliq Beluli,Gjoko Cvetanovski,Admir Demiri,Ehstref Dehari,Sulejman Sulejmani,Veton Abazi,Dragan Paunov,Nikola Zerdeski,Darko Ignatovski,Eftim Aksentiev,Boban Dzangarovski,Xhihan Seferi,Burak Menga,Rufat Celik,Driton Zeadini,Sadik Jusufi!

Флорент Османи прво засилување за новата сезона! Не сум баш превише фасциниран ради тоа што доаѓа од косовската лига (Дрита Ѓељан) претходно имал играно за Слога и Скопје,али добро е што игра на најболната позиција класичен напаѓач/шпиц па ќе видиме како ќе се покаже да не го исхејтам уште од старт...
Раководството најавува уште 5 засилувања од Бразил,Аргентина и Африка!
Исто во потрага се по нов тренер,а како најсериозен кандидат се спомнува некој Беким Арифи моментално тренер на младинска категорија на швајцарски Базел! - ова се само нафрлани информации освен за Флорент нема ништо официјално!

На 27 јуни почнуваат подготовките за новата сезона на градскиот стадион а за втората фаза од подготовките има најави дека ќе биде во Словачка и дека ќе изиграат натпревари против словачки и автриски екипи!

Да победеше Руфи тогаш сигурно ќе се боревте и за шампионска титула :)

Да победеше Руфи тогаш сигурно ќе се боревте и за шампионска титула :)

Да тоа сигурно наместо да ги дава парите од општината во јавни претпријатија тој ги фрлаше на други места.Епа затоа сега е Неџо главен.

зашо дресовиве се црвени кога бојата на клубот е сина? син амблем, а црвени дресови. не иде некако...

btw, кој е овој истоимен клуб? http://www.facebook.com/pages/KFGostivari/150305958377664?fref=ts
Домашните дресови се во сина бела комбинација како што е амблемот,гостинските се црвени!
Околу второто прашање,овие се младински тим највисока категорија мислам дека им е до 15 год. предводени од Арѓент Беќири и пошо немаат сениорски тим играчите најчесто ги презема Гостивар!

Денес прочитав шпекулација околу тренерската позиција која ме израдува али ќе почекам да се официјализира за да се израдувам асално :vozbud:

Официјално е потврдено дека се во завршни преговори со 5 “црномурести“ фудбалери ; 2 бразилци,2 аргентинци и 1 нигериец и дека Бобан Џангаровски и Ѓоко Цветановски се ослободени од обврските кон клубот...не ме фасцинираа и двајцата премногу нарочито Џангаровски така да сум до некаде задоволен од нивното заминување и ако се успее да се доведат квалитетни засилувања на нивните позиции десен штопер (моја желба Џафери од Дрита) и креативец плус еден класичен шпиц бидејќи Деари а и новиот Флорент Османи се далеку од прволигашка елита може да се атакува на излез во Европа!

Денес прочитав шпекулација околу тренерската позиција која ме израдува али ќе почекам да се официјализира за да се израдувам асално :vozbud:

amir_alagiq_trajner_i_ardhshem.jpg

Помошниот тренер на Вердер, Амир Алагич(y)

Официјално е потврдено дека се во завршни преговори со 5 “црномурести“ фудбалери ; 2 бразилци,2 аргентинци и 1 нигериец

не верувам аргентинците да се црномурести :D

Inaku cestito pobedata vo Forino protiv Vardar 0-4 vo ramkite na kvalifikacite na kupot ili sto bese ovaa deneska :D

Амир Алагиќ (прв од лево) на првата официјална средба против Вардар Форино во квалификациите за националниот куп која ја добивме со 4-0! Босанскиот стратег претходно беше помошник на Томас Шафт во Вердер и селектор на репрезентацијата на Индија...

Амир Алагиќ (прв од лево) на првата официјална средба против Вардар Форино во квалификациите за националниот куп која ја добивме со 4-0! Босанскиот стратег претходно беше помошник на Томас Шафт во Вердер и селектор на репрезентацијата на Индија...
Uste edno prasanje?

Bese vo Forino ti? Kako igraa domasnite , na domasen teren igraat dobro , odbranata im e super , ali i vie ste igrale so site prvotimci :D

Uste edno prasanje?

Bese vo Forino ti? Kako igraa domasnite , na domasen teren igraat dobro , odbranata im e super , ali i vie ste igrale so site prvotimci :D
Не бев,ама од сликите на официјалната страна можев да приметам дека Гостивар излегле со речиси најјакиот состав без Аксентиев,Паунов,Ибраими и засилувањето Османи!

И Мутибариќ го земале тренер на голманите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom