Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Интерсна работа е тој инаетот. А замисли само да дојди време и како единствен проблем ради кој Македонија не е примена во Евроспката унија да се наведат хомосексуалците. Што мислиш практично што ке се случува низ улиците. Со какви очи ке ве гледа другото население. Е тогаш ке можеме да правиме муабет за реална дискирминација.

Неодамна Советот на Европската Унија ги усвои насоките за промоција и заштита на уживање на сите човекови права од страна на ЛГБТи популацијата. Македонија мора да го реши "проблемот" со хомосексуалците, зашто овака сигурно нема да се придружи во ЕУ.

Заштитата на човековите права на ЛГБТи заедницата официјално дел од надворешната политика на ЕУ

Тие останатите се безмалку скоро сите во државата, а дали само ке ве гледаат како досега е друго прашање.
Ако мислиш дека сум несериозен и дека нешто ти е смешно, види како поминаја ромите само затоа што ке ни го укинеја безвизниот режим, па после смејсе.
Многу е жално да мислиш дека една цивилизирана држава во 21 век треба да дозволи заради прашање на дискриминација на одредена група да и се попречат аспирациите. Од друга страна страмно е да застапуваш дискриминирачки став кон човечко битие само заради тоа што не е како тебе. Генерално гледано мене никој неможе да ме гледа накриво, јас на никого не сум му одговорен да му ја напишам домашната.

И не ми се вади на тоа дека не дискриминираш ова она.
Мене самото тоа што ти си се дрзнал да пишуваш на тема за која во неколку наврати велиш дека кур не те боли, ми е дискриминирачки.

Владе, ајде пак. Ти рече дека филиите се проблем, а бракот како брак не е проблем. Ги тргнавме филиите на страна. Ајде, се согласуваме и дека хомосексуалноста е девијантна. На кој сегмент од твоето битисување, во ваква замислена ситуација, геј бракот би имал директно штетно влијание?

И на тоа прашање имам дадено свое мислење претходно и искрено ако тебе ти е мака да побараш, мене ми е повеќе мака пак наново да го пишам.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 01:29 ---
Многу е жално да мислиш дека една цивилизирана држава во 21 век треба да дозволи заради прашање на дискриминација на одредена група да и се попречат аспирациите. Од друга страна страмно е да застапуваш дискриминирачки став кон човечко битие само заради тоа што не е како тебе. Генерално гледано мене никој неможе да ме гледа накриво, јас на никого не сум му одговорен да му ја напишам домашната.

И не ми се вади на тоа дека не дискриминираш ова она.
Мене самото тоа што ти си се дрзнал да пишуваш на тема за која во неколку наврати велиш дека кур не те боли, ми е дискриминирачки.

Каде јас тоа велам дека кур не ме боли?
И од кога Македонија за тебе е цивилизирана држава, кога на секој чекор кажувате дека е заостаната, а дека нејзините граѓани се прости и необразовани. Сега е или не е цивилизирана?
За болдираното тоа е твое право и твој став иако мене нешто посебно не ми значи како ти тоа го осеќаш. Ако сметаш дека си дискриминиран имаш модератор, админ повели жалисе.
Ако сметаат дека си во право нека превземат адекватни мерки и тоа би било тоа.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 01:31 ---
Ок, не хомосексуалните двојки по природен пат не можат да имаат деца исто како и некои хетеросексуални двојки.
На едните ќе им дадеш права на другите не?

Прво одговори ми ти дали асексуалноста е ненормална?

Искрено незнам ни што тоа точно претставува, па немам ни свој став околу тоа, ама осеќам дека ке ми објасниш.

................................

мкд владе Уште се копрцаш по калта? Да беше човек со усул ќе речеше доста се брукав.
Чии тоа интереси ти застапуваш? На светата институција брак? На мнозинството хетеросексулци? На владата?
Бараш одговори а не даваш одговори, Неколку пати те имам прашано. Со што твоите права се загрозени ако им се дозволи брак (ете и унија нека се вика, сеедно) на хомосексуалците? Што тоа ќе ги намали твоите права?
И уште друго би те прашал. Дали мкд владе или Атеист или Доналд или Шкорпион или било кој рандом овде на темава ќе го прашаат за лични желби кој што сака или што не дозволува?
Немајки ниеден аргумент на темава, колку за потсетување темава е Хомосексуални бракови, не е каква појава е хомосексуалноста ни какви се желбите на “нехомофобот“ мкд владе, ти си вадиш некои си теории и тераш офтопик.
И Доналд те праша, дали ако не знаеш во кафеана до тебе седи хомосексулец , кога ќе ти кажат дали ќе се поместиш, ќе направиш гримаса или ќе ти е сеедно?

Ајде јуначино, кажи.

И на тоа прашање имам дадено свое мислење претходно и искрено ако тебе ти е мака да побараш, мене ми е повеќе мака пак наново да го пишам.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 01:29 ---

Каде јас тоа велам дека кур не ме боли?
И од кога Македонија за тебе е цивилизирана држава, кога на секој чекор кажувате дека е заостаната, а дека нејзините граѓани се прости и необразовани. Сега е или не е цивилизирана?
За болдираното тоа е твое право и твој став иако мене нешто посебно не ми значи како ти тоа го осеќаш. Ако сметаш дека си дискриминиран имаш модератор, админ повели жалисе.
Ако сметаат дека си во право нека превземат адекватни мерки и тоа би било тоа.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 01:31 ---

Искрено незнам ни што тоа точно претставува, па немам ни свој став околу тоа, ама осеќам дека ке ми објасниш.
Ти кажа дека бракот не те интересира.
Темата е хомосексуални БРАКОВИ.
Ме свати што сакам да кажам за цивилизираноста ама изгледа не? ...... Ако, помачисе.

:facepalm:

мкд владе Уште се копрцаш по калта? Да беше човек со усул ќе речеше доста се брукав.
Чии тоа интереси ти застапуваш? На светата институција брак? На мнозинството хетеросексулци? На владата?
Бараш одговори а не даваш одговори, Неколку пати те имам прашано. Со што твоите права се загрозени ако им се дозволи брак (ете и унија нека се вика, сеедно) на хомосексуалците? Што тоа ќе ги намали твоите права?
И уште друго би те прашал. Дали мкд владе или Атеист или Доналд или Шкорпион или било кој рандом овде на темава ќе го прашаат за лични желби кој што сака или што не дозволува?
Немајки ниеден аргумент на темава, колку за потсетување темава е Хомосексуални бракови, не е каква појава е хомосексуалноста ни какви се желбите на нехомофобот мкд владе.
И Доналд те праша, дали ако не знаеш во кафеана до тебе седи хомосексулец , кога ќе ти кажат дали ќе се поместиш, ќе направиш гримаса или ќе ти е сеедно?

Ајде јуначино, кажи.

Ете јуначки ке ти одговорам дека ке ми е сеедно, нити ке направам фаца, нити ке станам, ама само затоа дека е тоа моја желба а не дека некој ми наложил така да се однесувам.
А чии интереси бранам? Моите и само моите.
Дали јас како што велиш се копрцам во калта е мое право, можеби сакам да се копрцам во калта и уживам во тоа. А ако мислиш ти дека се брукам , сепак тоа е твое мислење кое за воља на вистината помалце го ценам од моето. И на крај Јас се брукам ( барем во твоите очи) , што ти се загрижи толку околу тоа. Не ти сум дома.
И за крај да тука си правиме муабет, кајгана не е законодавен дом па нашите ставови да се обврзувачки. И што сега, да не ги изнесуваме само затоа што нас никој нема да не праша?
Ајде ке ќутиме и ништо нема да пишеме пошто и никој нема да не праша. Ете почни ти прв и дај пример на останатите како треба да се однесуваат на форум со тоа што нема ништо да пишуваш.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 01:54 ---
Ти кажа дека бракот не те интересира.
Темата е хомосексуални БРАКОВИ.
Ме свати што сакам да кажам за цивилизираноста ама изгледа не? ...... Ако, помачисе.

:facepalm:

Од сите хомосексуалци на форумот, со тебе е убедливо најтешко да се прави нормален муабет. Едноставно иритираш.

Ајде ке ќутиме и ништо нема да пишеме пошто и никој нема да не праша. Ете почни ти прв и дај пример на останатите како треба да се однесуваат на форум со тоа што нема ништо да пишуваш.
Јас неколку поста имам напишано на цела тема, ти по 20 дневно. Јас сум дал пример. Следи го и ти.

П.С. не даде одговор за правата кои успешто повеќепати го избегнуваш.
Со што твоите права се загрозени ако им се дозволи брак (ете и унија нека се вика, сеедно) на хомосексуалците? Што тоа ќе ги намали твоите права?

Јас неколку поста имам напишано на цела тема, ти по 20 дневно. Јас сум дал пример. Следи го и ти.

П.С. не даде одговор за правата кои успешто повеќепати го избегнуваш.

Зошто би го следел твојот пример? Кој фактор си ти па да го следам твојот пример. Кога ке има забрана или ограничување колку пати смеам да постирам на одредена тема тогаш да, ама колку што знам такви ограничувања нема, освем можеби во твојата смисла за бон-тон која за среќа не е обврзувачка.
И сигурно сам не си пишувам, ама не забележав дека и другите ги опомена дека имаат над 20 поста дневно на иста тема. Или нив им е оправдано?
П.с одговорт ти е даден, дури и ме чудиш ти вака начитан, образован , интелигентен итн како имаш направено таков пропуст да не го забележиш одговорот. Така да воопшто не е избегнат, само ти го немаш воочено, а јас извини вака што ке ти речам , не се чуствувам должен наново да ти го пишувам.

..........................
Кога има вакви удав досадни као тебе со толку празни постови што ја промашуваат суштината нормално дека ќе ти реплицираат. И смири се малку, така по дома можеш да си шерифуваш. А сарказам немој жити се, не те бива за тоа, не за друго. Си кажа мислење и оди одмори малку. Никаков одговор ти немаш дадено на темава понајмалку за тоа што те прашав.

Пошто ми го избришаја постот, се надевам дека тој за кој беше наменет истиот нема никаква врска со бришењето, пошто би било крајно педерски( како карактерна црта а не како сексуална ориентација) од негова страна.

Абе уште се убедувате со гејовите за нивната настраност, пробав еднаш да објаснам ама тие се убедени дека се природно нормални, дека нивните права нема да наштетат на никого, дека биолошки не е здраво да си геј, видов дека се убедени цврсто за нивната "нормалност' и дигнав раце од муабет правење затоа што за се што со факти ке им го кажеш наоѓаат некој изговор, друго ај гејовте што се дигаат толку ги сфаќам до некаде, но колку ме нервираат овие помодариве кои се прават поголеми педери од самите педери и нешто тука ми застапуваат пролиберално демократски погледи и продаваат муда за бубрези, демек ние сме заостанати и незнаемо што е да се биде либерален и демократ тие се најпаметни, само ми е криво што во оваа наша луда земја нема некое раазвиено навијачко движење или нешто слично, па со секој покушај на промовирање по улици на геј вредности да добијат тоа што заслужуваат, инаку како човек сум против било каква употреба на насилство, но кога немоежеш со зборови и со муабет да му докажеш на некого нешто а тој како тврдоглаво магаре наоѓа само изговори, тогаш и го оправдувам ќотекот!

да ви се помочам во темата бе, се отепавте пишење за педерите.. отворете пример во љубов и секс, колку нормални теми има за дискутирање, вие се запнавте во ова..

Пошто ми го избришаја постот, се надевам дека тој за кој беше наменет истиот нема никаква врска со бришењето, пошто би било крајно педерски( како карактерна црта а не како сексуална ориентација) од негова страна.

Te sabotira nekoj homoseksualec. :(

, инаку како човек сум против било каква употреба на насилство, но кога немоежеш со зборови и со муабет да му докажеш на некого нешто а тој како тврдоглаво магаре наоѓа само изговори, тогаш и го оправдувам ќотекот!

Дали ова значи дека ако јас тебе не можам да те убедам во нешто, затоа што си тврдоглав како магаре, е оправдано да ти тргнам еден ќотек?

Дали ова значи дека ако јас тебе не можам да те убедам во нешто, затоа што си тврдоглав како магаре, е оправдано да ти тргнам еден ќотек?

Јесте, ако сум тврдоглав и со моите постапки правам штета на другите околу мене и ако ти пробуваш со факти да ме убедиш, а јас на сето тоа се правам мутав и си продужуем по мое, тогаш имаш ли друг избор, всушност така се решаваат и многу големи и мали проблеми, во овој случај на гејовите еве на оваа тема им набројавме милион факти зошто не треба да се актуелизираат нивните 'права' а не па да им се овозможат, тие се упорни дека тоа не е штетно за општеството и не е штетно од биолошко-медицински аспект, а немаат ниту еден факт да кажат или да ги побијат нашите "конзервативни" сваќања, но сепак тие решиле да рпават геј парада, епа тогаш кажими што останува друго!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom