Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
и што напаѓаат хомосексуалци.
И такааааа........... Бидна и недела на гордоста. И преку социјални мрежи одма анти геј протести.
И тресла се тресла гора............... роди се миш......... Се собрале петнаестина голобради момчиња што ко педерчиња се криеа од камери. Браос. Живели хомофобииииииии

Многу биле јаки, а? :pos:

Лириен верувала ти или не, јас не сум тип кој е склон кон тоа да ги истреби, уништи, прекрши педерите... Исто така не сум тип кој дома или на улица му рекле:„Батали тоа педерите, болни се тие.“ , и мене сеа тоа да ми у уцртано у мозок. Напротив, дома имам една либералка што ме родила па ни таа не успеала да ме разубеди.

Уствари, мене ми е многу жал за твојот пријател, така е роден, јебеш га. разбирам што му се дешавало, и ради тоа нема смисла уште ја да му пристанувам на мука и да го тепам. Ама твојот пријател е роден поразличен од другите, болен е од неизлечива болест. Не може да ме убедуваат разноразни борци за човекови права(одсек ЛГБТ), дека е он нормален, да е нормален нема да биде малцинство. Да е нормален нема да има потешкотии при размножување, па и додека има секс со партнерот не уживаат двајцата истовремено(ваљда). Бидејќи е факт дека е болен, него треба да му се помогне со толеранција, и тоа е во ред. Но треба и да му се даде дознаење дека он може да го води животот како успешен бизнисмен, актер што и да сака. Ама кога ќе дојде момент да се вкрсти со правилата на природата, му се дава знак стоп.

Он како таков не може да основа фамилија, не може да израсне дете во природни услови, без разлика што горе ми постирале клип како од геј брак излегло „совршено дете“. Дедо ми е израснат со татко алкохоличар и мајка неписмена, сега е доктор на науки по машинство. А најчесто се спомнуваат примери од типот како може алкохоличари, наркомани, педофили итн. да склопуваат бракови, а педерите не можат. И замисли јас да сум борец за подобрување на општото мислење во општеството на овие луѓе и ти го давам примерот со дедо ми. Глупости.

Истополовите партнери можат да основаат семејство. Можат да одгледуваат деца. Во Македонија тоа им е ускратено, но не им е и во некои други земји на пример.
Тоа што некој се родил како хомосексуалец не е ништо подолу од тебе како хетеросексуалец, и нема никаква причина да му биде одземено правото да основа свое семејство. Тоа е дикриминација.
Освен тоа, има и хетеросексуалци кои не можат да имаат свое дете по природен пат, па им останува да посвојат. Јас не гледам што не е во ред со тоа.
А што на пример ако една лезбејка сака вештачки да се оплоди, и детето да го одгледува со нејзината партнерка?
Медицината им овозможува и на хомосексуалците и на лезбејките да имаат свое дете, ако веќе се исклучи можноста за посвојување.

Лириен верувала ти или не, јас не сум тип кој е склон кон тоа да ги истреби, уништи, прекрши педерите... Исто така не сум тип кој дома или на улица му рекле:„Батали тоа педерите, болни се тие.“ , и мене сеа тоа да ми у уцртано у мозок. Напротив, дома имам една либералка што ме родила па ни таа не успеала да ме разубеди.

Уствари, мене ми е многу жал за твојот пријател, така е роден, јебеш га. разбирам што му се дешавало, и ради тоа нема смисла уште ја да му пристанувам на мука и да го тепам. Ама твојот пријател е роден поразличен од другите, болен е од неизлечива болест. Не може да ме убедуваат разноразни борци за човекови права(одсек ЛГБТ), дека е он нормален, да е нормален нема да биде малцинство. Да е нормален нема да има потешкотии при размножување, па и додека има секс со партнерот не уживаат двајцата истовремено(ваљда). Бидејќи е факт дека е болен, него треба да му се помогне со толеранција, и тоа е во ред. Но треба и да му се даде дознаење дека он може да го води животот како успешен бизнисмен, актер што и да сака. Ама кога ќе дојде момент да се вкрсти со правилата на природата, му се дава знак стоп.

Он како таков не може да основа фамилија, не може да израсне дете во природни услови, без разлика што горе ми постирале клип како од геј брак излегло „совршено дете“. Дедо ми е израснат со татко алкохоличар и мајка неписмена, сега е доктор на науки по машинство. А најчесто се спомнуваат примери од типот како може алкохоличари, наркомани, педофили итн. да склопуваат бракови, а педерите не можат. И замисли јас да сум борец за подобрување на општото мислење во општеството на овие луѓе и ти го давам примерот со дедо ми. Глупости.

Прво едно големо браво за тоа што имаш разбирање, го почитуваш туѓото мислење, и не ѓи навредуваш оние кои се поразлични од тебе.
Но, јас сепак ќе те прашам, зошто мислиш дека е болест? Дај ми факти! Зошто е неприродно?
Бидејки колку што јас знам, некаде 70-тите години востановено е дека хомосексуалноста не е болест.

За малцинството..Дали тебе малубројноста на овие заедници ти е уште едно конче од низата, што строго те уверува дека е тоа така?

Вкрстеност со природата?
Зошто?
Фактот што не можат да се размножуваат? На тоа мислиш?
Па, не сме сите створени за репродукција.
Точно, тоа е една од примарните човекови цели, меѓутоа не и единствена.
Зарем не е малку неправедно лаички да коментираме притоа не земајки ѓи во обзир оние луѓе кои сепак се одлучуваат да не стапат во брачна заедница и да немаат деца бидејки не се чувствуваат способни за тоа.
Бидејки и тие исто така индиректно придонесуваат за пад на наталитетот.

И за крај, зошто мислиш дека сексот не им носи на двајца партнери од ист пол истовремено задоволство? :D
Тука на форумов има многу хомосексуалци, и убедена сум дека ќе го потврдат спротивното. ;)

Прво едно големо браво за тоа што имаш разбирање, го почитуваш туѓото мислење, и не ѓи навредуваш оние кои се поразлични од тебе.
Но, јас сепак ќе те прашам, зошто мислиш дека е болест? Дај ми факти! Зошто е неприродно?
Бидејки колку што јас знам, некаде 70-тите години востановено е дека хомосексуалноста не е болест.

За малцинството..Дали тебе малубројноста на овие заедници ти е уште едно конче од низата, што строго те уверува дека е тоа така?

Вкрстеност со природата?
Зошто?
Фактот што не можат да се размножуваат? На тоа мислиш?
Па, не сме сите створени за репродукција.
Точно, тоа е една од примарните човекови цели, меѓутоа не и единствена.
Зарем не е малку неправедно лаички да коментираме притоа не земајки ѓи во обзир оние луѓе кои сепак се одлучуваат да не стапат во брачна заедница и да немаат деца бидејки не се чувствуваат способни за тоа.
Бидејки и тие исто така индиректно придонесуваат за пад на наталитетот.

И за крај, зошто мислиш дека сексот не им носи на двајца партнери од ист пол истовремено задоволство? :D
Тука на форумов има многу хомосексуалци, и убедена сум дека ќе го потврдат спротивното. ;)

Тргната е од листата на болести, но никогаш не е докажано и образложено зошто. Тргнато е под огромни лобирања и притисоци од страна на ЛГБТ организацијата. Имаше еден линк у темава од Лет 3 постиран.

Фактот дека не се размножуваат да. Не сме сите створени за репродукција, ама кај нас е тоа индивидуално. А кај нив е тоа, тоа, нема даље.
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 20:07 ---
Истополовите партнери можат да основаат семејство. Можат да одгледуваат деца. Во Македонија тоа им е ускратено, но не им е и во некои други земји на пример.
Тоа што некој се родил како хомосексуалец не е ништо подолу од тебе како хетеросексуалец, и нема никаква причина да му биде одземено правото да основа свое семејство. Тоа е дикриминација.
Освен тоа, има и хетеросексуалци кои не можат да имаат свое дете по природен пат, па им останува да посвојат. Јас не гледам што не е во ред со тоа.
А што на пример ако една лезбејка сака вештачки да се оплоди, и детето да го одгледува со нејзината партнерка?
Медицината им овозможува и на хомосексуалците и на лезбејките да имаат свое дете, ако веќе се исклучи можноста за посвојување.

Тоа што во други земји е дозоволено, не значи и дека е правилно. Во Амстердам педофилите се имаат изборено за право да имаат секс со деца од 14 години, не значи дека ако добиле право се и во право. Нели?

А медицини едно друго, чим ти бараш алтернативи, значи нешто не штима тука. И веднаш влечеме заклучок дека е неприродно и неправилно.

Тргната е од листата на болести, но никогаш не е докажано и образложено зошто. Тргнато е под огромни лобирања и притисоци од страна на ЛГБТ организацијата. Имаше еден линк у темава од Лет 3 постиран.

Фактот дека не се размножуваат да. Не сме сите створени за репродукција, ама кај нас е тоа индивидуално. А кај нив е тоа, тоа, нема даље.
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 20:07 ---

Тоа што во други земји е дозоволено, не значи и дека е правилно. Во Амстердам педофилите се имаат изборено за право да имаат секс со деца од 14 години, не значи дека ако добиле право се и во право. Нели?

И во Мк е легален секс со деца од 14 години, како што знам, иако повеќето со тоа не се согласуваат..
Иначе, СЗО (светска здравствена организаија) тврди дека хомосексуалноста не е болест, а не било кој.

И во Мк е легален секс со деца од 14 години, како што знам, иако повеќето со тоа не се согласуваат..
Иначе, СЗО (светска здравствена организаија) тврди дека хомосексуалноста не е болест, а не било кој.

Како бе во МК легално со 14 годишни? :confused:
Па кој друг може да потврди за да биде официјално ако не СЗО? Прашањето е како дошло до тоа тврдење.

И такааааа........... Бидна и недела на гордоста. И преку социјални мрежи одма анти геј протести.
И тресла се тресла гора............... роди се миш......... Се собрале петнаестина голобради момчиња што ко педерчиња се криеа од камери. Браос. Живели хомофобииииииии

Многу биле јаки, а? :pos:

Батка, јас мислам ако имаше класична геј парада како во Белград, ќе имаше многу повеќе од 15 ина голобради момчиња, и не само што ќе се тресеше гората, туку свашта ќе беше.

Не е Македонскиот народ, и не само македонскиот, спремен за такво нешто.

Мислам дека е тоа реалноста.

А, вака со пуштање филмови, со дискусии, со културни дешавки, хомосексуалците повеќе ќе стекнат симпатии и ќе дојдат поблиску до égalité.

Liberté веќе го имаат.

А за fraternité ќе почекаат веројатно уште долго време.

мкд владе уште си во бантам категорија:P?

Уште не си прешол на некоја потешка?

Еден куп страни поминаа.

Ајде вака Владе имаш недела во која ЛГБТ заедницата промовира некои свои работи, се труди на некој начин да се доближи до мажиштата хетеросексуални, чиј претставник си ти во моментов:pipi:

Дали до сега нешто од нивните промотивни моменти ти засмета и зошто не?

Па ако досега не свати сигурно никогаш нема да сватиш.
Кој рече дека мене ми сметаат како личности.
И искрено ако не ми кажеше дека имало нешто немаше ни да знам дека имало нешто.
И како помина веке кога сме кај тоа. Пак ги дискриминираа и ги тепаа или никому ништо?
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 23:27 ---
мкд владе
Прашање до тебе:

Како ќе реагираш ако твојот син ти признае дека е хомосексуалец?
Дали ќе сакаш да биде дискриминиран, навредуван, без никакво право да оформи семејство.. ?

Ајде прво ти, неколку страници те прашувам никако директно да одговориш. Се нешто вртиш одоколу и изиграваш како божем не го свати прашањето.

Психопатот е способен да излезе на улица, и да убива невини луѓе. Нормален хомосексуалец не би го направил тоа..

Аиии ....

Сакаш да се кладиме дека има и' педери во затвор? Верувал или не, и тие таму се во опасност, па затоа полицајците ги сместуваат во други одделни ќелии или групи, заедно со другите кои си го сменија полот или којзнае какви збирштии се сконцентрирани во тој одделен простор.

Еве ти уште еден пример дека и' хомоси представуваат закана за општество.

Треба човек да почне да ти црта дека последно нешто што ти паѓа на памет кога ќе имаш дете е да посакуваш негова одредена сексуална ориентација?
Јас мислам дека ако родителот е толку опседнат со сексуалниот живот на своето дете, тогаш нешто му фали.
Значи да повториме како да не е кажано веќе 100 пати иако не верувам дека ќе има ефект.
Не можеш да посакуваш детето да ти биде стрејт, хомо, асексуално и сл. Малку е болно.
Можеш да посакаш да ти е здраво и живо, а потоа кога ќе стане возрасен човек, самиот си го крои својот животен пат.

Што зборуваш ,така останав. Така ти одговара.
Ти си првата што ја знам што нема никаква желба дали сака синче или ќеркичка. Мислам дека треба малце да се дружиш со луѓе за да увидиш некои животни вистини. А една од нив е дека не само што тоа што ти го тврдиш е лага туку и е поприлично застапено меѓу народот. И не е тоа од сега, одсекогаш било така. Тоа што ти несакаш да го прифатиш како реалност и факт е сосем друга работа. Од друга страна без разлика дали некој посакува машко или женско досега јас лично никаде и од никој па дури ни на филм ако земиме така немам забележано дека некој родител посакал детето да му биди машко( или женско) но притоа да да посакал да биде и хомосексуалец. Така да не , хомосексуалноста не е една од посакуваните сексуални ориентации. Зошто не е ако е нормална како што тврдите.

И јас колку што прочитав покрената е истрага против сторителите. Значи законот ве штити како и сите други граѓани.

Чиста формалност, за да не добиеме максимално негативни бодови од ЕУ за индиферентност на органите на системот по ова прашање. Реалноста е поинаква. Можам слободно да се кладам дека сторителите нема да бидат најдени зошто воопшто не се гонат. Ајде, си го знаеме системот како ни функционира.

И како помина веке кога сме кај тоа. Пак ги дискриминираа и ги тепаа или никому ништо?
.

Ма не само тоа, сега хомофобите почнаа да ги каменуваат домовите на хомосексуалците, значи не местата каде се собираат и одржуваат настан, туку нивните живеалишта - местата каде што живеат хомосексуалците.

Untitled.png

Каменуван домот на Петар Стојковиќ

А вие зборете како Македонија е безбедна држава, како хомосексуалците ги уживале сите права..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom