Најевтино до Исланд

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Дали има член од форумов кој бил во Рејкјавик да ми објасни како стигнал. Јас конкретно најдов добра понуда од Виз Ер за до Стокхолм, од таму сакам да се упатам до Берген(Норвешка) за од таму да се фати некој траект/брод до Рејкјавик. Знае ли некој цена за бродовиве/траективе бидејќи кога станува збор за вакви работи како првпат да користам интернет, слабо се снаоѓам.

Фала.

Исто и мене ме интересира ова, имам желба да отидам во посета на Исланд некој период. Мислам дека Бомбастичен Дрогираш бил во Рејкјавик па има искуство околу ова. Ако грешам, океј.

Дали има член од форумов кој бил во Рејкјавик да ми објасни како стигнал. Јас конкретно најдов добра понуда од Виз Ер за до Стокхолм, од таму сакам да се упатам до Берген(Норвешка) за од таму да се фати некој траект/брод до Рејкјавик. Знае ли некој цена за бродовиве/траективе бидејќи кога станува збор за вакви работи како првпат да користам интернет, слабо се снаоѓам.

Фала.

Дај пиши за што одиш.....за работа,или туризам.

Фала.
ко што гледам на ова имаш за околу 3000 шведски круни од стокхолм до рејкјавик (повратна) околу 340 евра
П.С. има и од берген

Jaс од Стохолм со брод одев 360 евра ме кошташе повратна карта.

Исланд е даааааааалеку. И не е баш on the way дестинација :)
340 ЕУР за повратна карта од Стокхолм е сосема ОК.

Другата алтернатива е да одиш со WizzAir преку Лондон, ама за таа опција мора да имаш британска виза.
Како и да во најоптимистичка варијанта без 600-700 ЕУР не стигаш до Рејкјавик.

Исланд е даааааааалеку. И не е баш on the way дестинација :)
340 ЕУР за повратна карта од Стокхолм е сосема ОК.

Другата алтернатива е да одиш со WizzAir преку Лондон, ама за таа опција мора да имаш британска виза.
Како и да во најоптимистичка варијанта без 600-700 ЕУР не стигаш до Рејкјавик.
а дали има виззаир за стокхолм? пошто знам дека за скопје-венеција е 60-65 евра. и да е 3 пати повеќе за до стокхолм, тоа би било сума сумарум 500-550 евра. али ова е само сугестија, проверете и видете

а дали има виззаир за стокхолм? пошто знам дека за скопје-венеција е 60-65 евра. и да е 3 пати повеќе за до стокхолм, тоа би било сума сумарум 500-550 евра. али ова е само сугестија, проверете и видете

За Малмо има, за 80 евра мислам.

:)

Од Малмо до Стокхолм сигурно нема да биде проблем да се стигне, ако нема превоз од таму од Рејкјавик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom