Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам некој што има искуство во врска со тетовирањето да ми одговори...Се тетовирав пред 10тина дена кинески букви и се беше ок,но еве сега приметив дека на дел од тетоважата поточно на една од буквите и паднало малце бојата...Му се јавив на дечкото што ме тетовираше и тој ми рече да не се секирам дека тоа е нормално и да дојдам да ми ја повтори се ќе биде Океј.Прашањето ми е дали е вистина тоа или само ме лаже за да се извади поради лошо направената тетоважа?

Не паднала бојата, ти се лупи кожата.

На поедини места има како да не е обоено...

Па шо идеш кај килави мајтори бе море Медикал.
Клај слика.

Може и не е арно напраена, може ти се лупи кожатс.
А ја одржуваше саглам? Редовно миење со медицински/антибактериски сапун без алкохол? Ставаше вазелин со невен потоа?

7275_10201299915478921_2068212804_n.jpg

ако тетоважата е направена како што треба и ти после тоа правилно си ја одржувал, мачкал и НЕ си ја лупел (корнел) крастата (инаку краста НЕ треба да се појави ич), НЕМА шанси да падне боја и тоа значи дека НЕ го бива мајсторот.
П.С. да не се сфатиме погрешно, додека заздравува и ја мачкаш со маст, обавезно со лимфата истекува и малку боја. но тоа истекување никако не смее да влијае на квалитетот на тетоважата. еве прост пример, замисли тетоважана цел грб, ... и да тоа истекување се случи на 2-3% од тетоважата и се појават дупки?!??!?!?? недопустливо е тоа.

Што мислите за портрет тетоважа и кој тату артист прави најдобри вакви тетоважи кај нас?

Што мислите за портрет тетоважа и кој тату артист прави најдобри вакви тетоважи кај нас?

Јас познавам еден кој е специјализиран за Тоше и Исус.

Едно прашање до сите што ставиле кратко трајна тетоважа ( онаа со к'на што трае 2 недели)...... Вистина ли е дека по паѓањето на тетоважата, кожата се зацрвенува и пече?

За портрет можеш слободно да дојдеш во СКИН АРТ студиото - ние прво го цртаме портретот при што кога се тетовираш подоцна добиваш и цртеж од сликата која сакаш да ја тетовираш,со тоа можеш да погледнеш и да видиш колку добро е направено она што првично е нацртано на хартијата!

Позз

Predlog za tetovaza na biceps dali nekoja poraka li imeto li prezimeto li ili nekoja slika cekam predlog od vas PoZz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom