EX-YU филмови

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Лепа села лепо горе е добар филм! за другите горе доле се согласувам.

С

Спенсер

Гостин
Србиве прават јаки филмчиња/серијали

Сиви камион црвене боје
Мртав ладан
Врати се се роџе
Бела лаџа
безброј ги има со партизани и сл т.е. воени
отпишани

и не ми текнува други...

а ране,и тоа што е видимо се у читуљи (што и да е,филм е изгледа) се најлошите српски филмови,најголеми срања :)

С

Спенсер

Гостин
документарец е, изгледа го немаш сватено.

мал си, се простува
сигурно е до тоа... :):) не сум по "мафијашите" многу :)

а и го немам гледано,само некои другари што потекуваат со него... малце филмање...

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165
Треба да разликувате српска од југословенска киноматографија, зошто забележувам дека голем дел од наведениве филмови се од време на југославија, кога во тие филмови учествувале и хрвати, македонци, босанци, словенци како актери, режисери, сценаристи итн.

Член од
8 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Takoj e kumanovac takoj eve edn predlog srpski filmovi Tesna Koza 1;2;3 Cekaj me ja sigurno necu doci Bumerang Mrtav ladan Lajanje na zvezde Zikina Dinastija 3 Karaula i jos puno ima samo ne mozu da se setu

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ивкова слава.
Јагода у супермаркету.
Маратонците го трчаат последниот круг (на српски не знам како беше , снајде се дгм.)
Зоне Замфирова.
И уште 2012 реда легендарни филмови.

С

Спенсер

Гостин
Го гледавте новиот Српски филм... кретенистички е ептен... глупости...

T

Tetro

Гостин
^^ ремек дело, само требало малце да удрат пажња на некои сцени...
(да не мавам спојлери, гледајте кој има муда :))

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
nekoi filmadjii velat deka posle franncuskata kinematografija ,srpskata e najdobra vo evropa.
kuznaj kako da reci coek :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Еднаш ќе уклучам телевизија дур се спремам за излегување навечер и овие од Сител ти даваат некои српски филмови со Лепа Брена и се осеќам ептен... мизерно. Можеби се нешто интересно којзнае ама мене ич не ми се свиѓа српскава кинематографија, многу ја мразам и единствено што никогаш не можам да гледам е српски филм.
Тоа ти е исто како да слушнеш гранд музика и да кажеш дека нема у Србија добра музика (а не знаеш дека има многу добри рап, рок, панк групи).
Нормално дека има глупи филмови, али не сфаќам зошто се генерализира?!

Еве некои извонредни филмови:

Пљачка треќег Рајха
Лајање на звезде
Муње

ако било кој од овие не ти се допадне, слободно пиши. :)

А да не го спомнувам серијалот Жикина династија, тоа е мочање од смеа. Мислам дека има 10 дела, само 2 не се добри. И ден денес многу луѓе (меѓу кои и јас) користат изрази од овој филм во секојдневниот говор.

Ќиркооо, донеси један вискиќ са хледом:pos::pos::pos::zver:
Довиѓенце. :pos2:

T

Tetro

Гостин
Еве некои извонредни филмови:

Пљачка треќег Рајха
Лајање на звезде
Муње

ако било кој од овие не ти се допадне, слободно пиши. :)

А да не го спомнувам серијалот Жикина династија, тоа е мочање од смеа. Мислам дека има 10 дела, само 2 не се добри. И ден денес многу луѓе (меѓу кои и јас) користат изрази од овој филм во секојдневниот говор.
ама ме потсети:
кад порастем бичу кенгур

од сериите: Тесна кожа (Димитрие Мита Пантиќ)

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
^^ ремек дело, само требало малце да удрат пажња на некои сцени...
(да не мавам спојлери, гледајте кој има муда :))
Го гледав баш поради оваие коментари "гледајте кој има муда" и искрено не ми беше нешто посебно морбиден или грозен како што повеќето го претставуваат.
Од српските филмови јас би ги препорачала Балкански шпијун, Лавиринт и T.T Синдром.

Kajgana Shop

На врв Bottom