Поправен испит

• Креатор на темата Креатор на темата RazerOptic
  • Време на започнување Време на започнување

RazerOptic

Admirable
Член од
10 ноември 2012
Мислења
170
Поени од реакции
125
Луѓе ве молам за помош, ме оставија на поправен испит по Физика и Биологија и ова веќе почна да ме плаше, почнав да паѓам во депресија, исто и немам информации кога ќе биде и незнам дури како се одвива(дали е лесно, дали е тешко)
Ми треба совети и информации во врска со поравниот испит.

Ве молам немојте да ја бришете темава, пишав и овде но ниту 2 проценти не ме фермате.

Јас 3 години бев на поправен и лесно беше. Денеска сите ги пуштаат. Иначе да бидам искрен и јас како и ти се плашев. Сега дури и ми е смешно кога ке си приспомнам за какви небитни ствари сум се плашел. Пак ке ти кажам. Не паѓај во депресии и не се плаши.

Да средно сум, но како да не се плашам што ако паднам годината ?
И кога се полага ако некој знае и како е ?

Неам одено на поправен, ама сите што одеа сите поминаа лесно. И побитно е да не се правиш курназ на професорката, она ќе ти ги каже прашањата. Факт е дека ни нејзе не и се иде на жешкото на работа, уште помалце па да се расправа со деца.

Да средно сум, но како да не се плашам што ако паднам годината ?
И кога се полага ако некој знае и како е ?
На времето во моето средно се полагаше од 24-27 јуни тие денови. Ако паднеш и тогаш, тогаш ќе полагаш во Август. Ако паднеш и во август е тогаш ке ја паднеш годината. Ако си бил мирен и добар со професорите додека траела школската година тогаш мали се шансите да паднеш дури и да не научиш како треба. Ако си се карал и расправал со нив или пак си им бил немирен на нивните часови е тогаш мисли му ја:)

На времето во моето средно се полагаше од 24-27 јуни тие денови. Ако паднеш и тогаш, тогаш ќе полагаш во Август. Ако паднеш и во август е тогаш ке ја паднеш годината. Ако си бил мирен и добар со професорите додека траела школската година тогаш мали се шансите да паднеш дури и да не научиш како треба. Ако си се карал и расправал со нив или пак си им бил немирен на нивните часови е тогаш мисли му ја:)
Да мирен сум на часови, од мене глас не се слуша на час.

Немаш гајле , сите поминуваат кај мене пошто бевме сите багабонти пола клас идеше на полагање и сите поминуваа , знам дека се иде од 10 јуни па дур не ви ги дадат сведителствата . Кај мене 4 години ниеден не падна на полагање на професорите ич не им се идеше на работа на таа жештина па ги пуштаа некои дури и порано само неколку дена отидеш и муцаш нешто колку да се види дека си поднаучил и те пуштаат .

Епа тогаш братче. Ич да не му се секираш. Ова ти го кажува искусен полагалец :) а не некој кој никад не полагал

Па затоа и те пуштиле на полагање, не си гугнал ниту еден збор околку предметот (предметите).

Што се однесува до полагањата, ако не ти е мака појди утре до училиштето каде што посетуваше настава, распрашај се за полагањата, распрашај се за материјалот/прашањат и слично, наместо да прашуваш на форум.. :(

Па затоа и те пуштиле на полагање, не си гугнал ниту еден збор околку предметот (предметите).

Што се однесува до полагањата, ако не ти е мака појди утре до училиштето каде што посетуваше настава, распрашај се за полагањата, распрашај се за материјалот/прашањат и слично, наместо да прашуваш на форум.. :(
Се распашав веќе, оваа професорката по Физика вика дека се полагало во Јули но кој ја знае, дури и еднаш бев на дополнителна....
Ние решаваме задачи а оваа со колешката за кефе си зборе, ова за физика. За биологија незнам како ќе поминам таа е многу строга...

Се распашав веќе, оваа професорката по Физика вика дека се полагало во Јули но кој ја знае, дури и еднаш бев на дополнителна....
Ние решаваме задачи а оваа со колешката за кефе си зборе, ова за физика. За биологија незнам како ќе поминам таа е многу строга...
Се смениле работите. У наше време (пред 10-тина години) се полагаше во јуни. Сега смениле во јули, во најжешкото :(

Епа пријателе, та дури предавала ти си пиел кафе со друштвото :)

Која година си? научи ги основните работи, не е тоа тешко да му се сневиди.

кај мене у прва тие шо полагаа математика на пример имаа прости задачи, од типот развиј ја формулата а плус б на квадрат итн. Научи Кулонов закон, Њутнови закони и доста ти е.

:pos::pos::pos:

Кај мене во средно, не ни одеа во јуни. Си доаѓаа во август, и таман после неколку дена си почнуваше учебна година.

Ич да не се секираш, нема шанси да изгубиш година па и ништо да не знаеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom