Идиот убива куче во Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Del Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Разберете дека човекот има поголеми права и обврски за разлика од предметите, појавите, растенијата и ЖИВОТНИТЕ!

Човекот може да одговара за некое (икс) сторено дело, додека кај животните НЕ. Во Западните земји си има посебни служби за кучињата, па можеби дури и полиција. Овде најпрвин финансиски не се спремни да одржуваат таква полиција... Што сакате да направи овде полицијата, да го приведе човекот?

-Џабе е. Но, секако знаеш дека е човек кој обожава да се изживува врз некое животинче, лабилен во паметот и со крајно несфатливи и неприродни намери.

Од каде ти знаеш дека е невино кученцето? Можеби имал мало детенце и кучето му се нафрлило на детенцето. Можеби му ги изгризало последните пари. Многу лесно осудувате пред да помислите.

Аааааа тоа ли било... сега дур ми стана јасно, МОЖЕБИ, а можеби и педофилот немал ебено 20 години па фрка му било и сега, што се нашло на пат... муабет... така? Ај не тролајте веќе... секакви оправдувања за тешки болесници. Вдомете си го типот и чувајте си го дома, мазете си го пазете си го, дајте му парички ако кучето што ЛЕТНА од тераса ПРЕТЕПАНО му ги изгризало...
Или пак само можеби типот е болен и бесчувствителен, па сега оправдување за тоа, па можеби имал тежок живот, па можеби сијалицата му прегорела по дома, па можеби на комшијата гума му се дупна.... и така...

Аааааа тоа ли било... сега дур ми стана јасно, МОЖЕБИ, а можеби и педофилот немал ебено 20 години па фрка му било и сега, што се нашло на пат... муабет... така? Ај не тролајте веќе... секакви оправдувања за тешки болесници. Вдомете си го типот и чувајте си го дома, мазете си го пазете си го, дајте му парички ако кучето што ЛЕТНА од тераса ПРЕТЕПАНО му ги изгризало...
Или пак само можеби типот е болен и бесчувствителен, па сега оправдување за тоа, па можеби имал тежок живот, па можеби сијалицата му прегорела по дома, па можеби на комшијата гума му се дупна.... и така...

А ти шо не ги прибереш сите лингури од улица ?

Споредбата со педофилот ти е скроз невалидна. Јас велам дека можеби кучето направило штета, а ти веднаш го правиш невиновно. Педофилот немал дупено 20 години, дали детето му направило штета? Ако прочиташ некоја страна одназад јас ги осудувам и оние што дома чуваат „миленичиња“ затоа што сакале да си имаат милениче кое ќе го одгледуваат и ќе ги направи среќни а притоа го лишуваат од слобода и од природен начин на живот. Некои го нарекуваа психопат затоа што натепал куче, а јас прашав дали ловџиите и риболовците се психопати и треба да посетат психијатар? На крај па ако толку сите сте против ова, одете бре натепајте го човекот.

И ај сеа друго нешто да прашам. Зашто тепате муви и комарци? Психопати сте, како смеете на такви невини животинчиња да им го одземате животот? Како?

ок, не викам НЕ, али тоа е сосема друг пример и ОФ темава.
ова на видеото е домашно кутре, и очигледно е дека со ваквото однесување треба да иде на психијатар. НЕчовечно е, имаме свест и разум, нешта кое не разликуваат од животните. да не зборам и за самоконтролата. дете нема да фрлиш=самоконтрола; животно=фрлиш. првото е казниво и затоа НЕМА, а второто е НЕказниво и затоа ќе го мачам. за мене тоа е нечовечно и треба да иде на лекар

Е добро де и на овој му се споиле жичките изгубил свест и способност да расудува во моментот “ животинското “ се разбудило во него, зарем сега да го осудуваме поради тоа што му се разбудиле инстинктите и неможел да се контролира ?
Друго прашање хипотетички “ вашето“ улично куче некој го тепа ќе му излезете цела зграда и може да го згрбаите од маање, ќе го напраите психопат,ненормален, болен бидејќи го тепа “ вашето“ куче, е сега доколку “вашето “ малско куче укаса некого , го нападне го трауматизира, му нанесе потешки и полесни повреди колку души од вас ќе излезат ќе му понудат помош на човекот, и ќе му ги платат болничките трочоци, и останати трошоци на штети како материјални така и нематеријални ?
или тогаш како по обичај ќе се криете како пички под кошула и ќе се праите наудрени ? :icon_lol:

Каде бе со овие муабети "а ти што не", "а што ако кучето вака", "а што ако"... нема а што ако. Темата е јасна, дечкото го тепа и го фрла кучето низ прозор, нема тука што ако!
Без разлика колку си ти изреволтиран, изнервиран, мораш да го исфрлиш гревот ти НЕ СМЕЕШ и НЕМАШ ПРАВО да одземеш живот! Уште помалку да одземеш живот на нешто што е инфериорно и не може да се брани!

Не почнувајте со глупи муабети за ловци и убивање животни за храна зошто тоа -не е темата на дискусија-.

=

И ај сеа друго нешто да прашам. Зашто тепате муви и комарци? Психопати сте, како смеете на такви невини животинчиња да им го одземате животот? Како?

А мувите и комарците што ти прават за да те натераат ти да ги убиеш? Мисли малце.

Cccc. Koj prostak...Za vakvite samo rabota u cirkus ...cistac na kafezi....mameto negovo...

Каде бе со овие муабети "а ти што не", "а што ако кучето вака", "а што ако"... нема а што ако. Темата е јасна, дечкото го тепа и го фрла кучето низ прозор, нема тука што ако!
Без разлика колку си ти изреволтиран, изнервиран, мораш да го исфрлиш гревот ти НЕ СМЕЕШ и НЕМАШ ПРАВО да одземеш живот! Уште помалку да одземеш живот на нешто што е инфериорно и не може да се брани!

Не почнувајте со глупи муабети за ловци и убивање животни за храна зошто тоа -не е темата на дискусија-.

Му пукнал филмот не размислувал трезвено човекот, а сите шо јадат лајна треба да се убие,треба да се мачи, треба ова треба она свесно го зборат и посакуваат тоа, така да пре тие се за кривична одговорност и нанесување на психичка болка стрес и нарушување на углед со јавен повик за линч и закани по живот отколку овој шо го џитнал џукацот , знаеш дека повикување и потикнување на убиство и насилство се кривично дело ?

Му пукнал филмот не размислувал трезвено човекот, а сите шо јадат лајна треба да се убие,треба да се мачи, треба ова треба она свесно го зборат и посакуваат тоа, така да пре тие се за кривична одговорност и нанесување на психичка болка стрес и нарушување на углед со јавен повик за линч и закани по живот отколку овој шо го џитнал џукацот , знаеш дека повикување и потикнување на убиство и насилство се кривично дело ?
Океј, што викаш, не се сите доволно интелигентни за да се контролираат во вакви ситуации. Цела таа еволуција на интелигенција од милиони години пропадната... :)

Е добро де и на овој му се споиле жичките изгубил свест и способност да расудува во моментот “ животинското “ се разбудило во него, зарем сега да го осудуваме поради тоа што му се разбудиле инстинктите и неможел да се контролира ?
Да.

Споредбата со педофилот ти е скроз невалидна. Јас велам дека можеби кучето направило штета,...
и тоако педофилот е невалиден, штетата е валидна.... фино.

Комшикава над мене сабајле, трошки ми истури на тераса... да и се качам и да ја исфрлам сега неа? Штета ми прави... инстинктот животински во мене се разбуди... отидов ја да фрлам комшии од тераси...
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 15:57 ---
Океј, што викаш, не се сите доволно интелигентни за да се контролираат во вакви ситуации. Цела таа еволуција на интелигенција од милиони години пропадната... :)

I love you :love:

Кој рече дека не ги прибирам? Anyone?

Јас велам така, пошто ги има пун курац по улици и не гледам бројот да им се намаллува туку константно им се зголемува, што значи ЛАЖЕШ и само штракаш на празно по мреживе.
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 16:02 ---
и тоако педофилот е невалиден, штетата е валидна.... фино.

Комшикава над мене сабајле, трошки ми истури на тераса... да и се качам и да ја исфрлам сега неа? Штета ми прави... инстинктот животински во мене се разбуди... отидов ја да фрлам комшии од тераси...
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 15:57 ---

I love you :love:

оди бе фрлија кој ти брани, или таа или ти.

Интелигентен, ај сеа одговори ми дали ако убие некој ајкула треба да оди на психијатар? Дали ловџиите и риболовците треба да одат на психијатар зашто убиле зајци, риби, гуски и други животни?
Интелигенцијо, правиш ли разлика помеѓу мачење и убивање?:cautious:
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 16:05 ---
Разберете дека човекот има поголеми права и обврски за разлика од предметите, појавите, растенијата и ЖИВОТНИТЕ!

Човекот може да одговара за некое (икс) сторено дело, додека кај животните НЕ. Во Западните земји си има посебни служби за кучињата, па можеби дури и полиција. Овде најпрвин финансиски не се спремни да одржуваат таква полиција... Што сакате да направи овде полицијата, да го приведе човекот?

-Џабе е. Но, секако знаеш дека е човек кој обожава да се изживува врз некое животинче, лабилен во паметот и со крајно несфатливи и неприродни намери.
не си комплетно во право. во некои држави е регулирано тоа. односно има одговорност, а и газдата на тоа животно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom