Фан клуб - РК Вардар

Од ко ви го дадовме Папата ви тргна...
Заедно со Доне кој дојде пред две сезони ви започна походот кон титулите(да не прајме муабет колку среќа донесе за репрезентацијата буцкото)...:свиркам: ..после ќе речи некој само пари требало,заеби пари,спонзори ако немаш ксметлии играчи/тренери/помошници тренери во екипата....

Игропуло, Дибиров, Чипурин, Горбок (Харбок)... Тоа не се заебанција играчи. Пола руска репрезентација. Прво нека ги покаже амбициите новиот газда па потоа мислам дека има смисла да се зборува за овие. Не скокајте пред време.

А инаку супер би било да се доведат играчи од овој калибар. Само така може да има резултати. Но се надевам дека тоа ќе биде на сметка на некои од непотребните срби, хрвати во екипата, а не на они 5-6 македонци кои се во тимот и добиваат некоја минутажа. Рецептот на македонските екипи треба да биде 5-8 многу јаки странци и се останато (десетина) македонци.

ПА и 5 милиона евра не се заебанција јас мислам посебно во ракометов ;)

Се шпекулира за многу сеа приметувам, ги пратам баш деновиве, се шпекулира богами на големо :icon_lol:

Море док не го видам натртен на тоа столчето за прес-конференција во маичка со амблемче од Вардар не верувам :D

Ако го отпуштиле Велко или Јоновски би било добро еден од нив двајцата да ги земеме.Кукоски и онака е повреден цело време....така да таман ќе бидеме покриени.Лазаров-Абутовиќ - Драгаш - Велко (повеќе би сакал него да го видам).

Абе каков Јоновски какви бакрачи, не сакам очи да му видам.
Не знам зошто би се трупале со нови играчи искрено, и се надевам дека ако е вистина ова дека ги избркале, нема да ги собереме ние.
Велко е млад реално и може да помогне, ама сепак, подобро играч со срце како Кукоски отколку тркачи по пари.
Некако и ние многу играчи вишок имаме, сто бека, а ниеден шутер :tapp:

Абе каков Јоновски какви бакрачи, не сакам очи да му видам.
Не знам зошто би се трупале со нови играчи искрено, и се надевам дека ако е вистина ова дека ги избркале, нема да ги собереме ние.
Велко е млад реално и може да помогне, ама сепак, подобро играч со срце како Кукоски отколку тркачи по пари.
Некако и ние многу играчи вишок имаме, сто бека, а ниеден шутер :tapp:

Јоновски и мене не ми е прва опција,но Велко секако би требало да се донесе.
Не заебавај....си доби понуда од Металург кога Вардар си направи ремонт и си отиде таму.Коректно си ја работеше работата.Кукоски не ни верувам дека имал понуда,па да видиме колку не е ни он тркач по пари.

Реално Велко е и подобар играч и не е повреден секој месец.

Драгаш може да шутира,но само ако му се изгради позиција,Прибак и Карачиќ знаат да ја пукнат,но се номинално сренди бекови.Реално можат и лево да играат и средина.Остануваат Петриќ и Лазаров + уште еден левак шутер и таман сме.

Милиќ - Борко - Даксаловски
Раковиќ - Јовчевски
Марковиќ - Ојлески - Недановски
Столе - Чипурин - некое дете наше ?
Петриќ - левак шутер
Карачиќ - Прибак
Велко - Лазаров - Абутовиќ - Драгаш

Вака нешто и топ си е тимчето :D

Пак без лев бек шутер или Драгаш ќе го правиме шутер? :icon_mrgr:

Абе Фичо ми е мене вишок во тимов некако :icon_mrgr: Ама мора да се чува како мамка за БАТЕ од следна сезона :icon_lol:

Велко не е лоша опција.. освен русинов ако не планира нешто боље да бара од надвор...

Нека го земат и Јоновски тоа курот што го покажуваше од чело да му го плескаме, ебаму глаучот

Пак без лев бек шутер или Драгаш ќе го правиме шутер? :icon_mrgr:

Абе Фичо ми е мене вишок во тимов некако :icon_mrgr: Ама мора да се чува како мамка за БАТЕ од следна сезона :icon_lol:

Добар си е Лазаров бе.Не е врвен играч,но за 10-15 минути да се дигне 1-2 пати топ си е.
Главни носители треба да бидат Карачиќ и Прибак.Ако веќе фантазираме и го донесеме Игропуло си имаме таман бековска тројка. :icon_mrgr:

Абе ние веќе ептен почнавме да фантазираме, цела нова постава си направивме :pos::pos::pos:па уште не знаеме како ќе ротираат играчиве, многу ни се фатија, а уште не се ни збори дека ќе дојде некој :pos:

Не треба Јоноски, особено не по последниот натпревар, а и така ми е неинтелигентен играч, Велко би го земал одма.

Да го земеме Борко и да направиме голманско трио Милиќ - Борко - Даскаловски.
На пикер Чипурин и Столе + некој домашен млад играч.
Крилата се добри како што се.....евентуално да го донесеме Фарук Вражалиќ од Адемар Леон.
Средни бекови Карачиќ и Прибак се добри.
На лев Абутовиќ - Драгаш - Филип - можда Харбок/Горбок како и да се изговара тоа име.....
Единствено десен бек останува проблем .Таму освен Петриќ што го имаме не ми текнува никој друг што би можел да се земе.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 16:59 ---

Е кое големо.....33 годишен пикер што има помалку од година до крајот на договорот.

ouuu kakov predlog: FARUK VRAZHALICH. Potpishuvam odma. Patem mozhe da igra i kako krilo i kako desen bek, neshto Kavtichnik tip. Duri kako bek povekje mi se dopagja

Спорт си продожува со шпекулациите...
Јулен Агинагалде,Константин Игропуло и Славомир Шмал се интересни опции за Вардар....
Не знам од кај им се информациите(самите пишат дека не се официјални,но демек од извори "блиски"на Русинот)....:гик:
Гледајќи какви се играчи не донесе во женската екипа,играчи со плати кои ни еден Трифун ме можеше ни да замисли да ги плаќа се е можно,зошто да не....посебно ако се знае дека има невидена финансиска криза во ракометот,посебно во Шпанија....
Но од друга страна,со еден таков пикер Столе ќе изгуби добар дел од минутажата,прашање е колку добар потег би бил овај....
Шмал ако е во план на новиот Киелце тешко дека би заминал,иако наредна сезона на голот се враќа првиот голман Данецот Клеверли кој беше прва опција,а познато е дека Киелце за наредна сезона ќе го има можеби и најголемиот буџет во светот,над 11 милиони евра,па се е можно,можеби и ќе го шутнат Шмал....
Освен дебелиот ви треба уште еден голман,обавезно,Даскаловски реално не е за во ЛШ,кутриот на утакмици со Металург се губеше,добар е за трет голман ништо повеќе,и за во СЕХА,за во ЛШ треба искуство....
Игропуло е добра опција,бек каков шо посакува секој тренер...
Како и да е,ако лапните било кој од овие играчи на коњ сте....сепак се ќе зависи од новиот тренер...
Плус ако навистина Минчо ги шутнал Велко и Ацо тие би биле добра понуда,за Ацо се сложвам дека е дрво,неинтелегентен играч(таков беше уште пред 10ина години во Пелистер)ама за одбрана вакви се бараат,играч со 2.02 тешко се најдува,плус има огромно искуство,а за Велко да не прајме муабет,ако го испуштите Велко ќе биди голем кикс на управата....
Еден од ТОП 10 дефанзивци во Европа сигурно,плус е многу млад и ако дојди некој добар тренер ќе има можност да го доделка...
Сепак тука ви се Кукоски,Абутовиќ,Драгаш слични тепачи,па би се собрале многу фајтери на едно место,сепак не е лошо да се има вишок на вакви играчи,од многу не боли глава....

Ете го Тоскич готово го договориле..не е лош пикер пред се затоа што игра и во одбрана а и ќе има добра замена со Столе да се ротираат.

Српскиот репрезентативен пивот, Алем Тоскиќ, е првото екстра засилување на Вардар Про, а доаѓа од редовите на словенечкиот прволигаш Целје Пивоварна Лашко.

Трансферот е веќе договорен, а 31-годишниот ракометар ќе го замени Никола Марковски кој замина од редовите на „црвено-црните“ во Металург. Тоскиќ има извонредни квалитети со 108 настапи за српската репрезентација е меѓу најискусните, а има постигнато 231 гол за популарните „орли“.

Од Вардар најавуваат ангажман на уште неколкумина одлични ракометари, а се готви квалитетен тим за настапот во Лигата на шампионите. Приоритет е ангажман на десен бек.

Засега, најавените трансфери на руските репрезентативци Михаил Чипурин и Сергеј Горбок и двајцата членови на Чеховски Медведи, се ставени во мирување, но има голема веројатност дека и тие ќе се реализираат. Проблем е што и двајцата имаат договори со Чеховски Медведи.
(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom