Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Шо мислите за Скопско радлер и сите други овошно ароматизирани пива?

Јас се навлеков у задњи неколку месеци само на Старо Прамен, Туборг и црно Лашко.

Иако не сум некој пијач, ама и Старо Прамен и Туборг, ми се за класа над нашево Скопско.

Пауланер, Корона, Гинис, темно Лашко, Туборг
Cheers
Paulaner_Hefe_Weisbier.jpg

Од оние што се попристапни со цена Старо Прамен секогаш пред Скопско!
За германскиве пива нејќам да коментирам зашто ако германец не прави арно пиво никој друг не прави.
Него да не знаете каде може да се најде Бадвајзер? Страшно добро пиво ми е тоа а и што мислите за Кенбах, некако ептен јако ми делува во однос на тоа да има тежок вкус и арома.

За германскиве пива нејќам да коментирам зашто ако германец не прави арно пиво никој друг не прави.
Него да не знаете каде може да се најде Бадвајзер? Страшно добро пиво ми е тоа а и што мислите за Кенбах, некако ептен јако ми делува во однос на тоа да има тежок вкус и арома.

Кенбахот ми е мали Лашко или Лашко у најава. Ме бендисува мене.

Kenbachot e odlicno pivo i vo Makedonija omileno mi e. Ima specificen vkus ama toa bi rekol deka ima "karakter" pivoto. Za sto ti se lajt-piva kako Becks ili Heineken. Na Budweiser mislis Amerikanskoto ili Ceskoto? Oti ima dva vrsti. Ceskoto e odlicno su go gledal i vo Makedonija ama ne znam kade moze da se nabavi.

Drugo prasajne ako znae nekoj kade moze da se kupi bezalkoholno pivo, mislam edno vreme imase Holsten vo Makedonija ako se sekavam dobro?

Полошо пиво од Бадвајзер неможиш да најдиш. Тешко ѓубре е!
Крали марко и она бабам битолско беа фантазија за него.

Da Best ....Corona moze limonce da mu nose.....
Family Pale Lager Style North American Lager
Country Mexico ABV 4.5%
Producer Cuauhtémoc Moctezuma (Heineken)
Price $$ Packaging 12oz/355ml bottle

Overview Sol Beer—introduced in 1899 as “El Sol”—is part of a family of beers, mostly not exported, which includes an amber version, a light beer, and a lime-and-salt beer. It’s very popular in Mexico, and quite refreshing when fresh—way better than Corona—but the glass bottles bring it down to Corona’s level when it’s imported into the US. It’s a beer that’s best drunk on location. In a michelada.

4864198428_4fa9df12c3.jpg

Тоа Баваријата добро ли е? Неколку души ми го фалат. Какво е погорко, посладуњаво? Го има ли по маркети, што пари е?

Kenbachot e odlicno pivo i vo Makedonija omileno mi e. Ima specificen vkus ama toa bi rekol deka ima "karakter" pivoto. Za sto ti se lajt-piva kako Becks ili Heineken. Na Budweiser mislis Amerikanskoto ili Ceskoto? Oti ima dva vrsti. Ceskoto e odlicno su go gledal i vo Makedonija ama ne znam kade moze da se nabavi.

Drugo prasajne ako znae nekoj kade moze da se kupi bezalkoholno pivo, mislam edno vreme imase Holsten vo Makedonija ako se sekavam dobro?

Мислам дека ова Холстен го има во СП Маркет, ама не ме факај за збор.

Тоа Баваријата добро ли е? Неколку души ми го фалат. Какво е погорко, посладуњаво? Го има ли по маркети, што пари е?

Цепај у Керфур, 29 ден лименка мала баварија

значи може да немам леб да јадам дома, празен да ми е фрижидерот, но пиво секогаш имам:свиркам:
иначе јас сум за темно пиво!

значи може да немам леб да јадам дома, празен да ми е фрижидерот, но пиво секогаш имам:свиркам:
иначе јас сум за темно пиво!
Зависи кое темно пиво. Има со блага жичка со вкус на кафе, ќе мислиш дека барале талог од кафе за да потемни пивото. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom