Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
мкд владе - зошто едноставно ти и сличните, наместо да давате нелогични и крајно очајни аргументи, не си признаете и себе, и на другите, особено хомосексуалците, дека не ги сакате ради кур ќејф. Немате аргументи зошто сте против било која форма на права да ги имаат, но ете, не ги сакате и тоа е тоа. Повеќе почит ќе имам за вас, отколку вака, да си ја вреѓате сами интелигенцијата со абсурдни примери, аргументи и ставови.

Епа нели не ми треба твоја дозвола да постирам на темава?

Како тоа тогаш ме обвинуваш за неповиканост?

Конфузен си;)

Пошто одговори на прашање кое воопшто не беше наменето за тебе или да не речам се уфрли во муабетот и си даде мислење, кое понатаму го користеја како примерот што доналд го даде.
Незнам што ти е конфузно тука. Јас нити те прашав нешто нити побарав од тебе мислење.
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 23:24 ---
мкд владе - зошто едноставно ти и сличните, наместо да давате нелогични и крајно очајни аргументи, не си признаете и себе, и на другите, особено хомосексуалците, дека не ги сакате ради кур ќејф. Немате аргументи зошто сте против било која форма на права да ги имаат, но ете, не ги сакате и тоа е тоа. Повеќе почит ќе имам за вас, отколку вака, да си ја вреѓате сами интелигенцијата со абсурдни примери, аргументи и ставови.

За тебе се што не ти е по кеф е или нелогично или очајно или заостанато и неаргументирано. Ако грешам дај ми еден пример од член кој тука има спротивни ставови од тебе во врска со педерите кој го цениш или поштоваш и на кој му ги цениш ставовите како аргиментирани и логични.
Јас можеби имам пропуштено нешто, но барем досега немам забележано таков. Едноставно сите кои се против твоите ставови ги ставаш во ист кош, повеќето ги имаш манато на игнор. Сега дали сите тие се како што ги нарече или во тебе е проблемот оставам на другите да заклучат.

Драг LET3,хомосексуалец се раѓа,не се станува.И јас го мислев истото како и тебе.
There is no consensus among scientists about the exact reasons that an individual develops a heterosexual, bisexual, gay, or lesbian orientation. Although much research has examined the possible genetic, hormonal, developmental, social, and cultural influences on sexual orientation, no findings have emerged that permit scientists to conclude that sexual orientation is determined by any particular factor or factors. Many think that nature and nurture both play complex roles; most people experience little or no sense of choice about their sexual orientation.

И да,неприродна мутација е,но овде,во Македонија и на Балканот освен во клиниките во Хрватска и Сарајево.
На почетокот, живите организми се размножуваа бесполово, со тек на време и милиони години природата ги разви посебните, различни полови и сексот како начин на размножување. Тоа е единствена природна улога на сексот. Да се продолжи и очува видот. Затоа се усовршени и развиени и низа механизми за привлекување на машки и женски единки. Се со една цел, да се зближат спарат и изродат потомство. Се што не е во тие рамки - не е природно и преставува грешка , мутација, неприродност.

Во учебниците по дефектологија хомосексуалноста уште се наведува како болест,кога завртувам надзад шо да видам,ова книга била преведена од некој Американски научник од 1904 година шо ја создал книгата па до ден денес зачувана е автентичноста и покрај големите измени.Е тоа е тоа.Појди во Данска,Германија,Ирска,Холандија,Шпанија и Португалија,Калифорнија.Луксембург итн,и земи прочитај современа медицинска литература.Таму,нема ни М од тоа дека мутација е хомосексуалноста,туку нова сексуална ориентација покрај хетеросексуалноста,хомосексуалност,бисексуалноста и сега во новите учебници шо би требало овде да стасаат за орпилика 120 години,нова ориентација е Асексуалноста.Ова само го давам како пример.
Современата медицина ни носи статистики, состојби, истражувања кои ни кажуваат дека кај геј популацијата околу 5 пати повеќе има психози и психички пореметувања, биполарност, депресии, напади на паника, обиди за самоубиства и самоубиства, и во Холандија и во Канада и во Нов зеланд. на секој 1 норамлен човек кои се обидел или се самоубил - има 5 геја кои се убиваат или обидуваат да се убијат. Медицината ни дава и податок дека хомосексуалците се болно промискуитетни со просек од стотици партнери во тек на живот, па дури и во хомосексуалните заедници геј партнерите имаат стотици сексуални партнери надвор од врската а во некои случаеви и иљадници. Медицината ни кажува и дека хомосексуалнте заедници кратко трајат 3-4 години во просек и дека во хомосексуалните заедници е многу пати повеќе присутно семејното насилство вербално и физички како и употреба на алкохол и дрога

Аа и тоа,примерот со островот,секој 11 човек на планетата е хомо,да не се заборава.ВО Сан Франциско да појдеш,повеќе гејови има одошто хетеросексуални.
тоа е лага, не постои такво научно истражување кое кажува за таков процент на хомосексуална застапеност меѓу генералната популација, истражувањата во Америка, Канада и европа кажуваат за 0,4 - 1,7 % популација која е хомосексулна. Тоа 10% е блеф на гејојте исто како што е блеф и лага дека хомосексуалноста била природна или прифатена и одобрувана во антиката.

незнам кога ќе замине ова конзервативно гледање на македонецот,албанецот,гркот,бугаринот а пред се на РУСИНОТ и СРБИНОТ,ама изгледа ќе се забави.Кренав раце веќе ја ко хетеросексуално лице да се залагам за еманципација на хомосексуалците.Па овде за абортус уште се зборува,јас че се залагам за ова...ако сум жив некад и дојде време за ова е тогаш
Не знаеш ти многу работи, не си се ни потрудиол да ги научиш не си седнал да истражиш и појма немаш ни дека хомосексуалноста не се знае како настанува и кога, ни си прочитал дека е тргната од листа на болести не ради некој научен и медицински доказ дека не е болест туку агресивни и насилни притисоци и политички лобирања и закани, не си се замарал да видиш истражувања кои докажуваат дека хомосексуалците се многу повеќе подложни на психички растројства од нормалната популација, немаш појма дека меѓу гејојте има толку многу насилство, менувања на стотици партнери, непостојаност во врски и подложност на голем број органски болести поврзани со нивната сексуална “орјентација“, не си се потрудил да видиш дека и до 30% гејој успешно се излечени од хомосексуалноста како и дека тие излечените живеат во страв и не смеат јавно да кажуваат за тоа поради притисоци напади и закани од гејојте кои не сакаат за тоа да се кажува како за излечива состојба . Јас сум седнал и читал и истражувал, ти се базираш на недокажани муабети и рекла казала докази, и сега знам што ќе биде, онака запрепастен и зачуден ќе речиш дека ова што ти кажав не е вистина, јас ќе ти изнаредам линкови од медицински и научни истражувања каде то што кажувам е поткрепено од научници и научни институции, ти ќе се збунниш и одиш на она дека и покрај тоа тие заслужуваат некакви посебни права и полека ќе те снема од овие дискусии.

There is no consensus among scientists about the exact reasons that an individual develops a heterosexual, bisexual, gay, or lesbian orientation. Although much research has examined the possible genetic, hormonal, developmental, social, and cultural influences on sexual orientation, no findings have emerged that permit scientists to conclude that sexual orientation is determined by any particular factor or factors. Many think that nature and nurture both play complex roles; most people experience little or no sense of choice about their sexual orientation.

На почетокот, живите организми се размножуваа бесполово, со тек на време и милиони години природата ги разви посебните, различни полови и сексот како начин на размножување. Тоа е единствена природна улога на сексот. Да се продолжи и очува видот. Затоа се усовршени и развиени и низа механизми за привлекување на машки и женски единки. Се со една цел, да се зближат спарат и изродат потомство. Се што не е во тие рамки - не е природно и преставува грешка , мутација, неприродност.

Современата медицина ни носи статистики, состојби, истражувања кои ни кажуваат дека кај геј популацијата околу 5 пати повеќе има психози и психички пореметувања, биполарност, депресии, напади на паника, обиди за самоубиства и самоубиства, и во Холандија и во Канада и во Нов зеланд. на секој 1 норамлен човек кои се обидел или се самоубил - има 5 геја кои се убиваат или обидуваат да се убијат. Медицината ни дава и податок дека хомосексуалците се болно промискуитетни со просек од стотици партнери во тек на живот, па дури и во хомосексуалните заедници геј партнерите имаат стотици сексуални партнери надвор од врската а во некои случаеви и иљадници. Медицината ни кажува и дека хомосексуалнте заедници кратко трајат 3-4 години во просек и дека во хомосексуалните заедници е многу пати повеќе присутно семејното насилство вербално и физички како и употреба на алкохол и дрога

тоа е лага, не постои такво научно истражување кое кажува за таков процент на хомосексуална застапеност меѓу генералната популација, истражувањата во Америка, Канада и европа кажуваат за 0,4 - 1,7 % популација која е хомосексулна. Тоа 10% е блеф на гејојте исто како што е блеф и лага дека хомосексуалноста била природна или прифатена и одобрувана во антиката.

Не знаеш ти многу работи, не си се ни потрудиол да ги научиш не си седнал да истражиш и појма немаш ни дека хомосексуалноста не се знае како настанува и кога, ни си прочитал дека е тргната од листа на болести не ради некој научен и медицински доказ дека не е болест туку агресивни и насилни притисоци и политички лобирања и закани, не си се замарал да видиш истражувања кои докажуваат дека хомосексуалците се многу повеќе подложни на психички растројства од нормалната популација, немаш појма дека меѓу гејојте има толку многу насилство, менувања на стотици партнери, непостојаност во врски и подложност на голем број органски болести поврзани со нивната сексуална “орјентација“, не си се потрудил да видиш дека и до 30% гејој успешно се излечени од хомосексуалноста како и дека тие излечените живеат во страв и не смеат јавно да кажуваат за тоа поради притисоци напади и закани од гејојте кои не сакаат за тоа да се кажува како за излечива состојба . Јас сум седнал и читал и истражувал, ти се базираш на недокажани муабети и рекла казала докази, и сега знам што ќе биде, онака запрепастен и зачуден ќе речиш дека ова што ти кажав не е вистина, јас ќе ти изнаредам линкови од медицински и научни истражувања каде то што кажувам е поткрепено од научници и научни институции, ти ќе се збунниш и одиш на она дека и покрај тоа тие заслужуваат некакви посебни права и полека ќе те снема од овие дискусии.

Ne,дефинитивно не ти е арно.Не да немам истражено...охооо.Овие докази и статистики задржи си ги за себе,номално е сепак Балканец си и ќе бараш све што е информација за да одиш против.Каде е љубовта овде ??
Баш и прочитав ново истражување,дека децата раснати од хомо двојки се многу по среќни и по свесни ...па сега,нели сите истражувања треба да ги земеме под лупа ?

Ne,дефинитивно не ти е арно.Не да немам истражено...охооо.Овие докази и статистики задржи си ги за себе,номално е сепак Балканец си и ќе бараш све што е информација за да одиш против.Каде е љубовта овде ??
Баш и прочитав ново истражување,дека децата раснати од хомо двојки се многу по среќни и по свесни ...па сега,нели сите истражувања треба да ги земеме под лупа ?

Абе и Иван исцелител имал до сега 150 000 000 (милиони) пациенти, од целиот свет.

Баш сега гледав.

http://grid.mk/read/news/505239563/3400449/eksluzivno-intervju-na-zase-mk-so-ivan-iscelitelot

Добро, никогаш не ви здосадува?

Сите аргументи и "аргументи" се по 5-6 пати превртени.

Само го чекам Летко да направи копи пејст на Коче, Боки и чупето од театарот, плус приказната за Холандија...

Види хартијата трпи многу работи, реалноста кажува нешто друго. Ако сте толку нормални како што пишува таму каде што пишува, што толку ве мразат луѓето или ве дискриминираат како што се жалите, па и да сте нормални што има тогаш да барате посебни права. И под ненормални далеку од тоа дека мислам дека треба да се затворате или лечите во некои ментални установи. Едноставно природата направила грешка и тоа е тоа, таква ви била среќата. И што ке добиете со тој закон, луѓето да ве сакаат пошто ке бидат казнети. Да сте биле во ред како и сите останати овој муабет немаше ни да го правиме сега. На луѓето не им е вродено да сакаат педери исто како што не им е вродено да возат по десната страна од улицата или да застанат на пешачки. Се е тоа регулирано со закон затоа што има потреба од тоа. Така да толку од нормалноста во реалниот живот. И за да немаш забуни има едно генерално правило за нормалност што важи за се па и за вас и за разлика од тоа твоето важи и во секојдневниот живот. Нормално е се она што се другите а не си ти.
Јас не сум хомосексуалец, неколку пати кажав на темава.
Хомосексуалноста секаде е различно прифатена, во поголемиот дел од западните земји на луѓето не им е битна сексуалната ориентација на други луѓе, таму пред се' се почитува карактерот на еден човек. Во Македонија е така поради политиката што се води како и поради образовниот систем. Секако, не сите луѓе исто размислуваат за хомосексуалноста во Македонија, некои се водат според западната медицина, некои според домашното воспитување, некои многу гледаат телевизија итн итн. Но, фактот е дека според СЗО хомосексуалноста е нормална, вродена, природна, а тоа е поткрепено со аргументи. Без разлика каков став имаш ти, јас, или било кој друг, реалноста е дека хомосексуалноста е нормална.
Тоа со возењето ти е невалиден пример, зашто во некои земји како Австралија, Велика Британија луѓето возат од десната страна, а ете кај нас и на други места се вози од левата страна, како и да е , примеров ти е . :rolleyes:
Така да џабе се повикуваш на нешто што пишувало таму некаде кога родениот татко и мајка со тешко срце го прифаќаат фактот дека син му или керка му не се како што треба,некои ни тоа, за другите да не ни правиме муабет. Да било обратно сите ке се надеваа дека нивните деца ке испаднат педери, но сите се надеваат дека нивните деца ке бидат здрави прави и нормални. Ако не ти се допаѓа оваа констатација тогаш ајде одговори ми на ова прашање.
Овде генерализираш. Не сите родители така размислуваат. Некои родители не го прифаќаат своето хетеро дете зашто не сака да се образова, и работи некоја мизерна работа за ниска плата, некои не го прифаќаат своето стрејт дете зашто станало наркоман и сл. Јас сметам дека секој вистински родител ќе го прифати своето дете какво и да е, и ќе го поддржува се додека да излезе на прав пат. Така и треба.
Твојата партнерка или ти носите плод во утробата. И хипотетички има тест со кој уште во утробата може да се знае дали детето ке биди (ајде да не те навредам, не ми е тоа намерата) хетеро или хомо. Исто така има и лек со кој тоа може да се поправи( сакаш од хетеро хомо да стани и обратно). Што ти како иден родител ке направиш.Што ке одбериш.
Да се работело за срцева мана или друга аномалија одговорот би бил сосема јасен пошто сите сакаат здрави прави и нормални деца, но ајде да видиме колку ти како би реагирал во таква хипотетичка ситуација.
Па, реално јас би сакал да се роди такво какво што е зачнато, по природен пат, а не уше не родено да го лечам.

п.с. Се одјавувам од темава, нема смисла да се повторуваме по 100 пати.

За тебе се што не ти е по кеф е или нелогично или очајно или заостанато и неаргументирано. Ако грешам дај ми еден пример од член кој тука има спротивни ставови од тебе во врска со педерите кој го цениш или поштоваш и на кој му ги цениш ставовите како аргиментирани и логични.
Јас можеби имам пропуштено нешто, но барем досега немам забележано таков. Едноставно сите кои се против твоите ставови ги ставаш во ист кош, повеќето ги имаш манато на игнор. Сега дали сите тие се како што ги нарече или во тебе е проблемот оставам на другите да заклучат.

Кога некој ќе даде валиден аргумент против, тогаш ќе му симнам капа. А бидејќи очигледно фалат такви аргументи, затоа реков наместо со очајни изговори за истите, да си бидете искрени пред себе и другите, и кажи едноставно не ги сакам луѓето како тебе, немам аргументи зошто е тоа така, едноставно така е. Повеќе го почитувам тоа, отколку некој да се крие зад религиозни, општествени или културолошки норми (кои важат за нас, но не за останатите се чини).

На игнор ми се само Let3 и Smart Ass и неговите инкарнации низ годините на форумов на кои сум налетал. Никој друг.

Имав почит за Јамајка додека и он не лупна очаен пример кој му беше алфа и омега како аргументација на темава.

Wot исто така не е баш либерал тип и не ги сака хомосексуалците, па пак го почитувам и ми се допаѓа како член на форумов, најмногу бидејќи не се обидел да го крие тоа од мене, нити се крие позади слаба аргументација. И пак, и покрај тоа, си муабетиме чат пат, ќе си лајкнеме некое мислење, ќе се поздравиме, размениме мисли и сл. Истото не го правам со другите со кои сум на спротивни страни од ова прашање.

http://www.index.hr/black/clanak/lj...o-izgledaju-54-godine-sretne-veze/683307.aspx

Ljubavnepoznajegranice:Ovakoizgledaju54godinesretneveze

KLJUČNI PODACI
  • Campbell je preminuo u svibnju 2011., nešto manje od dva mjeseca prije nego je u New Yorku legaliziran istospolni brak

Piše: B. La
Objavljeno prije 55 minuta

Tekst

starpar_14062013_screen.jpg

Screenshot: YouTube

STRANICA Freedom to Marry, koja se zalaže za prava homoseksualaca, u srijedu je objavila video Williama Campbella i Johna Hiltona u kojem sretan par priča o svojoj 54 godine dugoj vezi.

Will i John svoju su dugogodišnju vezu započeli 1957., malo prije nego je Hilton unovačen i poslan u Europu.

Kako bi olakšao razdvojenost, Campbell mu je često pisao pisma, a kada se Hilton vratio i počeo raditi i pohađati večernju školu, njegov se partner brinuo za kuhanje i ostale kućanske poslove.

"Kad sam bio pri kraju školovanja, rekao sam Willu da više nikada u životu neće morati prati rublje. To je bilo 1971. i otad se tog obećanja držim", rekao je Hohn.

Nakon što je Campbell obolio od Parkinsonove bolesti, Hilton je za njega brinuo, a u šali dodaje da je to "naplata" za sve godine koje se William brinuo za njega. Nažalost, Campbell je preminuo u svibnju 2011., nešto manje od dva mjeseca prije nego je u New Yorku legaliziran istospolni brak.

Кога некој ќе даде валиден аргумент против, тогаш ќе му симнам капа. А бидејќи очигледно фалат такви аргументи, затоа реков наместо со очајни изговори за истите, да си бидете искрени пред себе и другите, и кажи едноставно не ги сакам луѓето како тебе, немам аргументи зошто е тоа така, едноставно така е. Повеќе го почитувам тоа, отколку некој да се крие зад религиозни, општествени или културолошки норми (кои важат за нас, но не за останатите се чини).

На игнор ми се само Let3 и Smart Ass и неговите инкарнации низ годините на форумов на кои сум налетал. Никој друг.

Имав почит за Јамајка додека и он не лупна очаен пример кој му беше алфа и омега како аргументација на темава.

Wot исто така не е баш либерал тип и не ги сака хомосексуалците, па пак го почитувам и ми се допаѓа како член на форумов, најмногу бидејќи не се обидел да го крие тоа од мене, нити се крие позади слаба аргументација. И пак, и покрај тоа, си муабетиме чат пат, ќе си лајкнеме некое мислење, ќе се поздравиме, размениме мисли и сл. Истото не го правам со другите со кои сум на спротивни страни од ова прашање.

Темата има 242 страни колку што можам да забележам. Досега се најде некој со аргументирани ставови на кој ти бу ми симнал капа а е против твоите залагања ? Еден барем.
Постои таков ?
Пристапот конкретно на Лет и мојот се различни ама онака гледано Лет буквално ве растури на сите полиња и со факти и со ставови во врска со природноста и нормалноста па и до некаде и правно гледано. Многу јасно ви е кажано. Соберете 10000 или колку и да беа потписи било од педери било од симпатизери и патот ви е отворен за промена на било што од правна гледна точка.
Ама работата е што вас во селото ве нејќат, вие на попот син му го барате( малце е изменето за да ја долови ситуацијата, сигурно нема да замериш).

Темата има 242 страни колку што можам да забележам.

Вистината е дека на 242 страни никој не успеа да формулира плаузибилен аргумент против хомосексуалните бракови а да не го спомене Господ. Нити ти, ниту Лет3 ниту Јамајка со Паштуните. :)

Прашањето е многу едноставно. Како на било кој хетеросексуалец му сметаат хомосексуалните бракови кога на никој начин не задираат во неговите права? И какво е перверзното задоволство да се обесправува една помала група на граѓани врз основа на сексуалната ориентација? Зборуваме за група која често е продуктивен дел од заедницата и која по дифолт не е агресивна.

Страшно.

Темата има 242 страни колку што можам да забележам. Досега се најде некој со аргументирани ставови на кој ти бу ми симнал капа а е против твоите залагања ? Еден барем.
Постои таков ?
Пристапот конкретно на Лет и мојот се различни ама онака гледано Лет буквално ве растури на сите полиња и со факти и со ставови во врска со природноста и нормалноста па и до некаде и правно гледано. Многу јасно ви е кажано. Соберете 10000 или колку и да беа потписи било од педери било од симпатизери и патот ви е отворен за промена на било што од правна гледна точка.
Ама работата е што вас во селото ве нејќат, вие на попот син му го барате( малце е изменето за да ја долови ситуацијата, сигурно нема да замериш).

Кој аргумент? Психологијата е јасна, социјологијата е јасна. Други научни дисциплини кои ја покриле оваа тема се исто така јасни. Не може некој да ми вади аргумент од стручна литература од 19 век бе човече (а кај нас и тоа малку сиромашно образование од одредени аспекти на медицината, психологијата, психијатрија и сексуално образование од такви книги се вадат).

Биолошки аргумент има ли? Еволутивно гледано - нема, бидејќи одамна требаше да ги снема хомосексуалците ако беше така. Генетски фактор не е најден. Да го најдат утре, што ќе му е мајката, генетски инжињеринг? Со кое право? Тоа е повеќе виткање кичма на моралот и етиката отколку едно обично менување на пар државни легислативи за истополови партнери да можат да бидат официјално признаени како еднакви со тие во хетеро партнерство што се. Некои од вас не ги измериле последиците на тоа што го адвоцираат. Културолошките и општествени норми ќе се судираат со човековите права и слободи бидејќи истите се производ на денешното општество и култура. Настанале од нужност, не дека на некој му текнало преку ноќ дека тоа ќе биде некоја fun идеја. И како такви тие сфери не треба да се водат во дискусија бидејќи изобилуваат со спротивставени, контрадикторни фактори.

Религиозните аргументи имаат тежина во оваа дискусија колку што астрологијата има тежина во дискусии за астрономија и астрофизика. А Лет3 пак има факти и аргументација колку што во Африка има црнци милионери. И да, затоа нема ни еден на кој би му симнал капа за ова. Имаше еден кој се обиде историски да покаже некои работи, ама се зезна, бидејќи низ историјата немало култура која немала умерена или поголема либералност во однос на хомосексуалците.

10.000 потписи нека се нафаќа друг да ги бара ако сака, јас имам други цели во животот. Има активисти, нека ја разгледаат таа идеја, не викам дека е лоша. Но тука дробам од други причини, не некого да убедувам, не да се борам за некои права виртуелно, туку да покажам дека такви луѓе постојат во државава, што се бара, и учеството во вакви дискусии да може да прикаже и друга страна освен кењаторската (бидејќи на најголем број места каде што се дискутира за ова само се кења и ништо друго), за некој кога ќе чита да има увид за некои работи.

Мене многу грижа не ме бере дали Владе, дали Лет3 или Цацко мене ме сака во државава или не. Не е ничија сопственост на крај краева. А животот го живеам најоптимално колку што можам на овие простори. Се снаоѓам. Но не во сенка. До сега не се има некој испречено, можеби тоа ќе се случи во иднина, можеби не, не знам. Ќе видиме со тек на време. Дали некој ме нејќел или слично не знам, најчесто вака виртуелно некој изразува незадоволство, во живо, не баш. Тоа што вадите очајни изговори зошто сте против само ви се одразува полошо. Биди искрен, и бес да имаш аргументи кажи си дека не ги сакаш таквите луѓе и крај. Никој нема да те суди (барем јас не). Едноставно нејќеш, не знаеш зошто, немаш валидни причини зошто, и тоа е тоа.

Кој аргумент? Психологијата е јасна, социјологијата е јасна. Други научни дисциплини кои ја покриле оваа тема се исто така јасни. Не може некој да ми вади аргумент од стручна литература од 19 век бе човече (а кај нас и тоа малку сиромашно образование од одредени аспекти на медицината, психологијата, психијатрија и сексуално образование од такви книги се вадат).

Биолошки аргумент има ли? Еволутивно гледано - нема, бидејќи одамна требаше да ги снема хомосексуалците ако беше така. Генетски фактор не е најден. Да го најдат утре, што ќе му е мајката, генетски инжињеринг? Со кое право? Тоа е повеќе виткање кичма на моралот и етиката отколку едно обично менување на пар државни легислативи за истополови партнери да можат да бидат официјално признаени како еднакви со тие во хетеро партнерство што се. Некои од вас не ги измериле последиците на тоа што го адвоцираат. Културолошките и општествени норми ќе се судираат со човековите права и слободи бидејќи истите се производ на денешното општество и култура. Настанале од нужност, не дека на некој му текнало преку ноќ дека тоа ќе биде некоја fun идеја. И како такви тие сфери не треба да се водат во дискусија бидејќи изобилуваат со спротивставени, контрадикторни фактори.

Религиозните аргументи имаат тежина во оваа дискусија колку што астрологијата има тежина во дискусии за астрономија и астрофизика. А Лет3 пак има факти и аргументација колку што во Африка има црнци милионери. И да, затоа нема ни еден на кој би му симнал капа за ова. Имаше еден кој се обиде историски да покаже некои работи, ама се зезна, бидејќи низ историјата немало култура која немала умерена или поголема либералност во однос на хомосексуалците.

10.000 потписи нека се нафаќа друг да ги бара ако сака, јас имам други цели во животот. Има активисти, нека ја разгледаат таа идеја, не викам дека е лоша. Но тука дробам од други причини, не некого да убедувам, не да се борам за некои права виртуелно, туку да покажам дека такви луѓе постојат во државава, што се бара, и учеството во вакви дискусии да може да прикаже и друга страна освен кењаторската (бидејќи на најголем број места каде што се дискутира за ова само се кења и ништо друго), за некој кога ќе чита да има увид за некои работи.

Мене многу грижа не ме бере дали Владе, дали Лет3 или Цацко мене ме сака во државава или не. Не е ничија сопственост на крај краева. А животот го живеам најоптимално колку што можам на овие простори. Се снаоѓам. Но не во сенка. До сега не се има некој испречено, можеби тоа ќе се случи во иднина, можеби не, не знам. Ќе видиме со тек на време. Дали некој ме нејќел или слично не знам, најчесто вака виртуелно некој изразува незадоволство, во живо, не баш. Тоа што вадите очајни изговори зошто сте против само ви се одразува полошо. Биди искрен, и бес да имаш аргументи кажи си дека не ги сакаш таквите луѓе и крај. Никој нема да те суди (барем јас не). Едноставно нејќеш, не знаеш зошто, немаш валидни причини зошто, и тоа е тоа.

збесна педерот

Се кажа само во брзње и лутење заборави да каже дека гејојте масовно страдаат од психички пореметувања, дека се убиваат многу почесто од нормалните дека заедниците им трајат во просек 5 години дека во геј заеднците преовладува физичко и психичко насилство, дека и во заедница и вон неа се екстремно помискуитетни во тек на живот менуваат од стотина па до иљада сексуални партнери, дека страдаат и од органски болести поврзани со нивна сексуална оррјентација, дека не постои научен и медицински доказ ради која е тргната од листа на болести туку е направено со притисоци закани и демонстрации, дека животниот век на гејојте е пократок од нормалните луѓе, дека хомосексуалството може да се лекува и дека излечените гејој се на удар и под притисок од своите бивши колеги по секс да не кажуваат јавно за тоа

ако моие аргументи се како број на црнци милионери во африка ( а ги има и такви - провери ако смееш) твоите се бројни колку и витамини во фекалија:

На шкорпи му се застарени науките од 19 век, али ќе ти презентира (лажни) податоци дека хомосексуалноста била прифатена во антиката!! 19 век е застарен, 4 век пред нова ера е модерен!!
Ќе ти наброи пак лажни податоци за хомосексуалноста меѓу животните како оправдување за нивната настраност, а ќе одбие со гнасење инцест, силување, канибализам, педофилија - која исто така ја има во животинскиот свет

сакал да каже дека имало гејој во МК
Е па шкорпи знаеме дека има, ете го коче ете го то чупето од велес ете го боки 13, и сите живеат слободно, ситуирано, никој не ги прогонува забранува затвара. Ти веќе трета година најавуваш бегство од тука од овој заостанат народ со простачки сфаќања и традиција и култура со безвезна вера. Па бегај бе шкорпи, никој не те задржува овде, појди си холандија, бразил, франција, живеј среќно промискуитетно, гледај да не те обземе некоја силна желба да се фрлиш под воз, обиди се помалце да го тепаш и навредуваш партнеро, гледај да немаш појќе од 200-300 сексуални партнери, редовно оди на лекар ради ризик од анален канцер, хепатитис, папиломавирус, сида, ГБС, сифилис, гонореја.... и плукај по татковината и сопствениот народ кој немал разбиање за твојата неприродност
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 02:21 ---
Прашањето е многу едноставно. Како на било кој хетеросексуалец му сметаат хомосексуалните бракови кога на никој начин не задираат во неговите права? И какво е перверзното задоволство да се обесправува една помала група на граѓани врз основа на сексуалната ориентација? Зборуваме за група која често е продуктивен дел од заедницата и која по дифолт не е агресивна.

Страшно.

Одговорот е уште поедноставен, нек соберат 10.000 потписи и поднесат барање за промена на закон, и нема појќе кој што да му смета. Овде на Кајгана не се носат државни закони. Се знае процедурата, али колку и да пати ова сум го рекол останува без одговор. Што им смета да се организираат и направат такво нешто. Имаат своја фирма, имаат директор, печати буџети... Јас ли да седнам да им собирам потписи ??
Ужасно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom