Куклица - македонскиот Стоунхенџ

Член од
10 април 2011
Мислења
39
Поени од реакции
88
to kultuzin

I read more information about monastery of Sv.Joakim Osogovski. It’s really very good idea to stay this place. Thank you one more.
I plan to see Kuklica when I go home and there is a long way from Kuklica to my home (Lviv, Ukraine\ it’s 1385 km and 3 borders). It’s normal distance for one day trip by car for me but if I see Kuklica at the morning and will go home after midday I will not be able to go home without staying in the hotel on the way home. So I little change my first plan and I think to see Kuklica at the evening of the day before. In this case I will arrive to the monastery’s hotel at night (near 23-00).
Is it possible to arrive at night or not?
Can I reserve the room before through e-mail or telephone (but I don’t speak Macedonian, only English)? I will arrive on September 03 (Saturday, at 23-00).

S

Sheldon Cooper

Гостин
to kultuzin

I read more information about monastery of Sv.Joakim Osogovski. It’s really very good idea to stay this place. Thank you one more.
I plan to see Kuklica when I go home and there is a long way from Kuklica to my home (Lviv, Ukraine\ it’s 1385 km and 3 borders). It’s normal distance for one day trip by car for me but if I see Kuklica at the morning and will go home after midday I will not be able to go home without staying in the hotel on the way home. So I little change my first plan and I think to see Kuklica at the evening of the day before. In this case I will arrive to the monastery’s hotel at night (near 23-00).
Is it possible to arrive at night or not?
Can I reserve the room before through e-mail or telephone (but I don’t speak Macedonian, only English)? I will arrive on September 03 (Saturday, at 23-00).
You can check this web site: http://macedonian-hotels.mk/ , there is information about the hotels in Macedonia and i hope you will have a pleasant stay in our country. :)

Член од
10 април 2011
Мислења
39
Поени од реакции
88
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Прекрасно место. Но ништо не се инвестира, многу малку луѓе знаат за Куклица. Наместо толку инвестирање во охрид, можеле да инвестираат во Куклица, во реклами за тоа место итн...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Има ли многу за патување од Кратово до Куклица? Каков е патот до оваа природна убавина?

Wiz

Член од
17 јуни 2008
Мислења
88
Поени од реакции
50
Има ли многу за патување од Кратово до Куклица? Каков е патот до оваа природна убавина?
Со кола 20-30 минути максимум, доколку појдеш од центарот на градот, а ако доаѓаш преку Страцин, по патот накај Кратово има село, мислам дека се викаше Кетеново има знак ќе свртиш десно и само право по тој пат, асфалтирано е, ама малце е незгодно местото за возење, патот е тесен - само една лента. Исто може и со такси да одиш ама ќе те одерат 200-300 денари од центар па до таму.

Член од
9 април 2011
Мислења
813
Поени од реакции
1.055
Интересен факт: Пред неколку години сакаа да го потопат местото и да направат вештачко езеро на местото каде што се куклите.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Бев во посета на камените кукли во Кратово. Патот до таму е добар но доста тесен, за оние кои планираат да одат да имаат во предвид.

Добро е што во близина има ресторанче кое може да го посетите, цените се пристапни а амбиентот и околината прекрасни.

Од Куклица до Кратово има 10-15 минути возење.
Во Кратово е отворен и хотелот Кратис, кој е одлично среден.
Ако мислите да одите на викенд има каде да се сместите.
Не заборавајте да пробате кратовски пастрмајлии - пастрмајки.
Покрај Куклица, во Кратово вреди да се види Радин мост, саат кулата од која има прекрасен поглед и црквите.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
olimpija супер корисни информации. Особено за ресторанчето и хотелот. Инаку Кратово ми е слаба точка сум бил во градот неколку пати но никогаш на куклиците оваа година планирам да го исправам тој пропуст. Може нешто повеќе да ни кажеш за хотелот. Пример хигиена , дали има тоалетни во секоја соба и цена за ноќевање???

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
olimpija супер корисни информации. Особено за ресторанчето и хотелот. Инаку Кратово ми е слаба точка сум бил во градот неколку пати но никогаш на куклиците оваа година планирам да го исправам тој пропуст. Може нешто повеќе да ни кажеш за хотелот. Пример хигиена , дали има тоалетни во секоја соба и цена за ноќевање???
Околу цената не знам точно, еве ти контакт па прашај.

Хотел Кратис 3***
Св Ѓорѓи Кратовски
Кратово
тел 031 481 201
mail: info@hotelkratis.mk

Хигиената, амбиентот и љубезноста на вработените се на високо ниво што е стварно за пофалба.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Околу цената не знам точно, еве ти контакт па прашај.

Хотел Кратис 3***
Св Ѓорѓи Кратовски
Кратово
тел 031 481 201
mail: info@hotelkratis.mk

Хигиената, амбиентот и љубезноста на вработените се на високо ниво што е стварно за пофалба.
Благодарам, им пишав во случај да добијам одговор ќе ги соопштам цените. Како и да е во денешно време Хотел без Веб Страна е огромен пропуст.
Уште еднаш особено сега кога има хотел во Кратово на секого би му препорачал да оди и да го посети овој навистина прекрасен и автентичен град кој врие од историја на секој метар и кој навистина ќе ве врати назад во времето.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Околу цената го дибив следниот одговор:

Pocituvani,

Cenata vo ednokrevetna soba za nokevanje so doru4ek e 23evra.
Sobite se so wc-a i klimatizirani se site sobi.
A trokrevetna soba nemame

Pozdrav, Hotel Kratis - Kratovo

За жал морам да констатирам дека нашите хотели мора да се однесуваат малку попрофесионално. Мене многу аматерски ми делува самито факт дека пишуват со латинично писмо , а освен тоа и покрај тоа што прашав и за двокреветна соба добив одговор само за еднокреветна и трокреветна.

Kajgana Shop

На врв Bottom