Собири и протести против СК 2014

Дали се потребни граѓански протести против проектот "Скопје 2014"

• Вкупно гласачи
    185
F

FARANG

Гостин
Нема врска што сме малку народ туку таков менталитет сме кој дозволува да го “месат“ како сакаат и кој сака ,нашиов обичен народ го “меси “ како што му одговара по потреба владава,а владава ни ја месат како што сакаат зависи од потребата нема да згрешам ако речам владиве на рециси сите држави ...и Словенија е мала земја и други земји со помалку народ има ама немаат врска со нас
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 18:39 ---

Па нормално дека во оваа држава не решил ништо ниту еден протест а нема ниту да реши некогаш,зашто во оваа држава ниту еден протест не бил и нама да биде некогаш организиран како глас на народот ,туку сите пеотести во оваа држава биле глас на позицијата или глас на опозицијата

Епа што е поентата тогаш?

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Епа што е поентата тогаш?
Епа поентата е дека во оваа држава немало досега вистински протести кои биле одраз на незадоволството на обичниот народ а само такви протести можат да променат нешто во една држава и неверувам дека во блиска иднина и дека ке има

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
А како да биде граѓански протест кога народот е или таму или ваму освен 200 души што ќе излезат онака спонтано другите сите ќе трчаат по претходна директива.

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
А како да биде граѓански протест кога народот е или таму или ваму освен 200 души што ќе излезат онака спонтано другите сите ќе трчаат по претходна директива.
Епа кога се работи за заеднички проблеми а во оваа држава ги има премногу такви ,народот треба да да размислува надпартиски со своја глава ,исто како што партиите мислат “наднародски“ кога им се партиските и личните интереси

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Зборувате за протест/и ... во Македонија има ама всушност да бидеме реални и нема неутралци ... протест/и е способна да организира само некоја поголема партија(како овие двеве што ги имаме) и никој друг ... какви невладини организации, какви здруженија, какви спонтани излегувања, какви бакрачи, на непартиски протест/и можат да излезат едвај неколку десетици народ но што е трагично дури и тие малкумина ќе бидат етикетирани како нечии полтрони или пак наједноставно ќе бидат наречени хулигани ко оние децана што излегоа лани да протестираат пред влада откако се случи масакрот кај Смилковско !
Ај тоа него кај нас на народецов и срам му е да излегува да протестира(зборам за мирни протести), излегувањето на протест му е испод част, срам му е да не биде виден од некого од некој пријател, познаник, колега, комшија и.т.н.
Во Македонија да излезеш на протест(за било што) е испод част, ќе те сметаат или за тешка пропалица или пак едноставно за хулиган !
Излегувањето на протест(поради било која причина) е едно од најосновните граѓански права, зборам за мирни протести секако(без насилство и дивеење), арно ама Македонецот го бива само за мрчење и жалење а никако да превземе нешто на дело ... секојдневно среќавам познаници кои се жалат за ова, за она и секогаш им го давам истиот одговор ... излези брат протестирај не ми плачи и кукај мене не сум јас никаков фактор што може да смени нешто ... а најмногу ме нервира тоа што на избори сите излегуваат и гласаат, а потоа кукаат наоколу од истите тие за кои го дале својот глас ... кој апсурд !
Едноставно е ако некој не е задоволен или нека не излегува на избори или пак нека го направи своето ливче неважечко(ова јас го практикувам), бидејќи после е*ење нема каење !

Член од
17 мај 2013
Мислења
245
Поени од реакции
250
Зборувате за протест/и ... во Македонија има ама всушност да бидеме реални и нема неутралци ... протест/и е способна да организира само некоја поголема партија(како овие двеве што ги имаме) и никој друг ... какви невладини организации, какви здруженија, какви спонтани излегувања, какви бакрачи, на непартиски протест/и можат да излезат едвај неколку десетици народ но што е трагично дури и тие малкумина ќе бидат етикетирани како нечии полтрони или пак наједноставно ќе бидат наречени хулигани ко оние децана што излегоа лани да протестираат пред влада откако се случи масакрот кај Смилковско !
Ај тоа него кај нас на народецов и срам му е да излегува да протестира(зборам за мирни протести), излегувањето на протест му е испод част, срам му е да не биде виден од некого од некој пријател, познаник, колега, комшија и.т.н.
Во Македонија да излезеш на протест(за било што) е испод част, ќе те сметаат или за тешка пропалица или пак едноставно за хулиган !
Излегувањето на протест(поради било која причина) е едно од најосновните граѓански права, зборам за мирни протести секако(без насилство и дивеење), арно ама Македонецот го бива само за мрчење и жалење а никако да превземе нешто на дело ... секојдневно среќавам познаници кои се жалат за ова, за она и секогаш им го давам истиот одговор ... излези брат протестирај не ми плачи и кукај мене не сум јас никаков фактор што може да смени нешто ... а најмногу ме нервира тоа што на избори сите излегуваат и гласаат, а потоа кукаат наоколу од истите тие за кои го дале својот глас ... кој апсурд !
Едноставно е ако некој не е задоволен или нека не излегува на избори или пак нека го направи своето ливче неважечко(ова јас го практикувам), бидејќи после е*ење нема каење !
Епа кога односно ако некогаш го достигнеме тој степен на самосвест на овој народ да почне да размислува со своја глава и да излезе од оваа летаргчна состојба,тогаш ке можеме да се наречеме вистински држава и ке не почитуваат другите и како народ и како држава ,без разлика што мислела Грција ,Бугарија, ...тогаш нема да имаме и ваква летаргична власт која у суштина е слика прилика на народот во една држава

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Барок,барок.Што е тоа што ми смета кај барокот?Сега во 21 век,кога сите земји во светот градат спектакуларни зданија со футуристички изглед,нас овие архитекти не враќаат неколку векови назад.Наместо по примерот на Малезија,Хонг Конг да бидеме препознатливи и со тоа да привлечеме светско внимание, и со тоа екстремна посетеност,ние сега станавме за потсмев на мнозина,прв се осмели тоа да ни го плесне во лице шведскиот амбасадор.Кога европските држави граделе во барок,ние овдека сме имале своја автентична архитектура,а сега ја копираме нивната.А што ќе биде со црквите наши,и тие ли ќе ги преправаме во барок,бидејќи сите нивни католички катедрали се во тој стил,инаку вака сега ништо не се вклопува,само шунд ќе излезе од сите такви неусогласености.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Епа кога односно ако некогаш го достигнеме тој степен на самосвест на овој народ да почне да размислува со своја глава и да излезе од оваа летаргчна состојба,тогаш ке можеме да се наречеме вистински држава и ке не почитуваат другите и како народ и како држава ,без разлика што мислела Грција ,Бугарија, ...тогаш нема да имаме и ваква летаргична власт која у суштина е слика прилика на народот во една држава
Политичарите се дел од народот, тие произлегуваат од народот, народот ги избира ... каков народ - такви политичари - таква држава !
Какви Србии, Бугарии, Грции ... грото од проблемите се од внатрешен карактер ... ние самите себе ќе си се уништиме, соседните држави дури и не ни треба да имаат некаква потреба да се замараат со нас !
П.С. Велиш народот да размислувал со своја глава ... кој народ ?!!
Богаташите живеат високо во облаците(не се замараат они со вакви земски проблеми), средната класа вртоглаво тоне и оди во амбис, а пак сиромаштијата е најлесна и најподложна на манипулации, залажувања и поткупувања од страна на политичките партии и после се чудиме зашто народот немал самосвест ... па нема народ бе друже !

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Случајно или не настанот на фејсбук е избришан. Погодете зошто?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Моја грешка.
А еве ја листата на медиуми што објавија за ова знаеме кој изостанува и зошто. Сепак не се малку а оваа вест се прошири добро, каков ќе биде исходот е прашање...

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Стварно тешко на вас од Скопје што ви го направија градот вистински крш со тие никакви нови објекти и скапани тревници и кич фонтани и никакви улици. Дојдете си у Куманово кај нас кај што на власт е Циц и уживајте у убавините на сочуваните архитектонски ремек дела од старото Куманово, прекрасните уличиња кои ја задржале автентичноста уште од турско благодарение на генијалноста на таткото на градот, прекрасните сообраќајни решенија и преубавиот плоштад со големиот деец Батко Ѓорѓија, одличната атмосферска канализација која функционира беспрекорно во последните 100 години, прекрасните спортски зданија кои не се чепнати со децении и уште многу други проекти...Ако сакате можеме на помош да ви пратиме и еден куп распеани кумановци со српски и албански знамиња кои во голем дел се заслужни за оваа убава состојба што ја имаме во градов наш мил..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Барок,барок.Што е тоа што ми смета кај барокот?Сега во 21 век,кога сите земји во светот градат спектакуларни зданија со футуристички изглед,нас овие архитекти не враќаат неколку векови назад.Наместо по примерот на Малезија,Хонг Конг да бидеме препознатливи и со тоа да привлечеме светско внимание, и со тоа екстремна посетеност,ние сега станавме за потсмев на мнозина,прв се осмели тоа да ни го плесне во лице шведскиот амбасадор.Кога европските држави граделе во барок,ние овдека сме имале своја автентична архитектура,а сега ја копираме нивната.А што ќе биде со црквите наши,и тие ли ќе ги преправаме во барок,бидејќи сите нивни католички катедрали се во тој стил,инаку вака сега ништо не се вклопува,само шунд ќе излезе од сите такви неусогласености.
:pos:

Aj буши нафта негде,ако најдеш две петронас тауерс одма ќе соградиме.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.266
дечки и девојки ќе иде некој утре од форумов?

Kajgana Shop

На врв Bottom