Градски базен Штип - Сезона 2013

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.731
Поени од реакции
14.838
Еден многу близок другар го зеде под кирија базенот во Штип, па ќе пробаме ова лето барем малку да се врати стариот сјај што се уништи...

Градскиот базен во Штип во претстојното долго и топло лето ќе биде одлично катче за разладување, освежување и капење во Штип. Базенот за кратко време ќе добие ново руво, а околу него ќе бидат поставени неопходните потребни придружни елементи, за да во средината на јуни сe биде подготвено и спремно за старт на новата летна шема.

Сезонски карти за РЕКРЕАТИВЦИ во претпродажба до петок (14.06), по досега најниска цена! 1500 денари за цело лето!
Цена пониска дури и од онаа која до неодамна ја плаќавте за само еден месец. Веќе од сабота (15.06) овие цени нема да важат.

1004016_386372554817201_408814534_n.jpg

Интензивни подготовки за тотално внатрешно уредување на базенот

576739_382804111840712_1728158666_n.jpg

Припрема за бојадисување

295685_385271948260595_1598260151_n.jpg

Спремен за вода

999733_387251584729298_752177812_n.jpg

Спортски настани, ноќна програма, дневна програма

Повеќе информации за цени, работно време и слично многу наскоро.

Не би било лошо да се среди и просторот околу базенот... :)

Не хејтам ама некако висока ми изгледа ценава за базен во Штип, на пример во Велес за тие пари (1400 денари) може цела фамилија (четворица) да извадат сезонска карта а поединечната за еден е само 700 денари плус базенот е поубав :D

1.jpg

Е така се праи бизнис,ќе напуните дупка со вода и ќе наплаќате по 1500 денари за да се брчкаат лудаци у нејзе..

Го погодивте летото за таква инвестиција, ако не се затопли :icon_lol:....

Што сакате вие бе? 1500ден СЕЗОНСКА карта на базен им било скапо, о исусе што све нема да прочиташ. Знаете ли вие колку давачки има за да се одржува еден базен. Одржување пред се од хигиенски аспект а да не зборам за друго. Не е само напуни дупката со вода и терај. Особено е за поздрав тоа што ќе има и пливачка школа, па децата у Штип ќе можат да научат да пливаат. Еве како една идеја моја, може да се направи и пливачка школа за возрасни пошто има и доста такви кои не знаат да пливаат.

Не знам зошто луѓето брзаат да си вратат инвестиција од нешо кое не е досредено. Мислат ли дека на тој начин ќе вратат пари па ќе досредат?
Се у државава функционира на тој принцип. Ај ќе потсредам малце, ќе потрошам заштеда па од ќарот ќе досредам. Кој ќар бре? Кој ќе ти дојде да се капе у исфарбана дупка а несредена околина? Еднаш ќе се излажеш чисто од љубопитност да видиш како е, ама ко ќе ја погледнеш реалноста ќе си се капеш дома у када за без пари. Е ко ќе се среди скроз, ко ќе се избетонира просторот околу базенот тогаш може и ќе дојдат посетители повеќе пати. Ко ќе стаи шанкчиња, лежалки, теренчиња за одбојка, нормални цени кој нема да дојде?
Овој начин на функционирање на многу објекти, ме вади од такт. Ова ми е исто ко аквапаркот у Пробиштип. Руина од сите страни, кал до колена ама брзаа да отворат. Помпезно го најавуваа и на крај се усраа. Или нештото напрај го да личи од сам почеток или уопште не заглавувај у долгови. И после сме биле хејтери, тролови и не ти знам шо. Затоа пред да се инвестира во нешто треба да се земе во предвид се'. Колку ќе заглибаш у долгови, колку време ќе ти треба да си вратиш пари, па после сите пресметки ако имаш муда почни бизнис.
Ова горе "средениов" базен ми е ист ко у срушено веце да стаиш златна шоља и да кажеш дека си го реновирал вецето :eek:

Не иде работата, бегај таму луѓе мочаат во тај базен а јас ќе одам да се капам, пример има некој дешавки кој сум забележал кој се сличено лани некој да измоча без око да му трепне затоа што го мрзе да оде во вц.
Добро се сеќавам пред 2-3 или повеќе години каков беше базенот, тогаш вриеше од луѓе ама сега ева оваа година касне да се отвори, лани или пред повеќе години се отвараше порано и ние едвај чекавме да се отвори ама сега...
Сепак на базенот му треба целесно реновирање, а не само да го бојадисате и ете како нов демек во наводници.

Исто да се пофалам пред 3-4 можи и 5 години години не се сеќавам добро... ми се деси една случка да видам како една девојка така и излеваше вагината од купачите и тогаш ја видов мојта мрта вагина во живо. И бев многу среќен скоро околу 2-3 месеци....

Колку е дневна карта ???
Некако 1500 денари ми стои превисока цена. Во Германија цена за ваков вид на базен секако многу посреден е околу 3 евра. За сезонски карти незнам ама секако дека за 30 тина евра може да се најде нешто. Намалете ги цените и обидете се со забави и такви работи да вадите ќар од пијалоци и храна.

ја нигде не реков дека нема да средат и надвор од самата дупка... плус базенот сега кога ја бетонираа дупката имаше ДЕВЕТ слоја на боја, без никакви поправки, значи девет годино ниедна дупка не била чепната

Таму немам стапнато од 2007ма. Не ни планирам у скоро време. Бар не у ваква состојба.

Мада, журки вечерно време да се праат мош ќе е интересно. И не глупи бендови туку со DJи

Добро, само јас читам дека е во фаза на реновирање и нема да остане од страна така?

Еве како една идеја моја, може да се направи и пливачка школа за возрасни пошто има и доста такви кои не знаат да пливаат.

• Прва развојна програма - група на непливачи, обука на непливачи
• Втора развојна програма - усовршување на техники во пливањето
• Трета развојна програма - корективна гимнастика во вода
• Четврта развојна програма – спортско-рекреативни активности во вода.

Штипскиот пазен е 0, пази со популација од 70 илјади имаме базен со билки од страните, тушеви шо или не работат или не работат и екстра цена на карта со околу 70 ден? човече...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom