Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
haha da be glupi se utd da go zemat abate, stole druze nemora sekoja (bezvezalna) shpekulacija da se postira.

Inace me plasi faktot sto pocnaa spekulaciite so el sharaawy pred kupot na konfederacii, se plasam da ne prkne t.e da izigra jako(u shro sum siguren) i da mu se digne cena uste tolku na el sharaawy radi kupot pa city da zagrize so ponuda od 50+ milioni, koja ne veruvam deka kje bide oodbiena od nasive .. a izjavi od tipot - elsharaawy ne ide nigde bla-bla, mene nisto ne mi znacat posto takvi imalo milion(i za ibra i za silva, sheva , kaka) pa na kraj znaeme kako se zavrsi.

haha da be glupi se utd da go zemat abate, stole druze nemora sekoja (bezvezalna) shpekulacija da se postira.

Inace me plasi faktot sto pocnaa spekulaciite so el sharaawy pred kupot na konfederacii, se plasam da ne prkne t.e da izigra jako(u shro sum siguren) i da mu se digne cena uste tolku na el sharaawy radi kupot pa city da zagrize so ponuda od 50+ milioni, koja ne veruvam deka kje bide oodbiena od nasive .. a izjavi od tipot - elsharaawy ne ide nigde bla-bla, mene nisto ne mi znacat posto takvi imalo milion(i za ibra i za silva, sheva , kaka) pa na kraj znaeme kako se zavrsi.
коа не ме разбираш не ме цитирај.Каживам дека абате и боатенг ке бидат жртви,ке бидат продадени

разликата во случајот на ел Шарави со Кака, Шева, Ибра и Силва е фактот што он е Италијанец... тоа е позитивна работа...не продава милан Италијанци воопшто..особено оние што играат добро како Шарави...Чист пример е Пирло...Во Период кога се продаваа Шева и Кака милан добиваше доста големи понуди за Пирло од страна на Челзи и Реал..па не беше продаден...
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 17:08 ---
да точно од светска класа али нема сезона да не е повреден,и тоа по 3-4 месеци
и пола сезона само да ја одигра па ќе е подобар од Мексес и Запата....

И јас се надевам на тоа дека Шарави нема да биде продаен затоа што е “наше“ дете, Италијанец, навива за Милан, не сака да си оди, немаат проблем со платата негова и слично, ама ипак оставам резерва подучен од претходните дешавања. :)

Точно е и тоа дека Милан не ги продавал Италијанците, ама ме плаши тоа што сега е ситуацијава малце различна. Тогаш Милан можел ладно да одбие понуда од 50 милиони, за сега, не сум сигурен, а многу се надевам дека може затоа што ебати цел проект ако не може да одбијат понуда. Коа може Де Лаурентис да одолева на такви понуди више подолго време, за Хамшик и Кавани - МОРА и Милан да може!

Од друга страна, Галијани вчера изјави дека за Шарави не се водат никакви преговори. Тоа е двосмислена формулација и може да се интерпретира на различни начини. Можда не се водат во моментов. Тој не изјави “Шарави не е за продавање - недопирлив е, над него почна цел нов проект на Милан“ и слично. Не беше категоричен во изјавата. Посебно ми привлече внимание една реченица негова: “Не сум сигурен дали некој ќе си замине, ама сигурен сум дека ако некој си оди ќе биде соодветно заменет“ Што мене ми е чудно затоа што Галијани никогаш не изјавувал вака. Лани беше категоричен дека нема шанси да се продаде Силва, јас бев убеден дека нема да се продае и се заебав. :)

Чудна ми е цела ситуација околу Шарави и Тевез и не знам стварно што да мислам. Изјавиве од Галијани се чудни, различни од претходно. А можда и подобро што не одбива продажба категорично - зошто тоа по аналогија на тоа лани, ќе значеше обратно. :) Чудно ми е и што категорично изјавува интерес за играч, што досега не го праел. Галијани намерно да им покаже смс порака од агентот на Тевез на новинарите?! Тоа никако не можам да го сфатам. Досега немал таков стил. :)
Чудно ми е и што до пред два дена праевме муабет за Чирил Теро, Бјанчи и Чивели, а сеа за Тевез и Пасторе. И тоа чак двајцата заедно да сме ги зеле! :pos:Некако ептен нагло се појавија сите овие информации, јас ипак би почекал малце за прогнози и очекувања. Нормално, надевајќи се на најдоброто. :)

Искрено појше сум против земање на Тевез, отколку за. Па дури и ако негов трансфер не би бил поврзан со Шарави. Од појше причини.

разликата во случајот на ел Шарави со Кака, Шева, Ибра и Силва е фактот што он е Италијанец... тоа е позитивна работа...не продава милан Италијанци воопшто..особено оние што играат добро како Шарави...Чист пример е Пирло...Во Период кога се продаваа Шева и Кака милан добиваше доста големи понуди за Пирло од страна на Челзи и Реал..па не беше продаден...
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 17:08 ---

и пола сезона само да ја одигра па ќе е подобар од Мексес и Запата....
Да до сега ама од наредната сезона ке видеш дали ке викаш дека ке биде подобар од Запата

Не постои јунак кој што може да погоди што планира и што ке изведе Галиани околу трансфери, колку шанси има некој да отиде, а колку друг да дојде, посебно кој ке дојде.

Се пуштаат секакви информации од менаџерите на фудбалерите или од управата на клубовите, а уште повеќе измислуваат новиниратие. Па кога ќе се појават и тие фифа агенти со нивните анализи.

Во недела сабајле пишуваа дека таа вечер ќе имаме нов тренер, на крај стариот остана. Балотели беше труло јаболко што не ни треба... Силва 100% останува, Ибрахимовиќ ќе заврши кариера во Милан. Грацие Президенте, па на крај шок. Плукање по Галијани, па на крај милион постови за тоа каков гениј е Галијани.

Milan vice president Adriano Galliani has spoken to PSG sporting director Leonardo to enquire as to the availabilty of Argentine duo Javier Pastore and Ezequiel Lavezzi.
P.S.Manchester United manager David Moyes is keeping tabs on PSV midfielder Kevin Strootman

abe fakt e deka milan togas bese etabliran klub(i finansiski) koj gazese niz evropa, i kade kade bea poseriozni ovie od upravata. a i ne sme imale u poslednive 4 godini (u koi se prodadoa kaka,ibra i silva) nekoi jaki italiani koi go nosele timot na grb kao el sharaawy (nesta ne go smetam bidejki bese veke veteran i u stari godini), taka da sve e mozno. I u idnina isto, takva ni e upravata sto ne bi odbila nekoja golema ponuda.A i toa dali igracot kje si ide ili ne cesto i ne zavisi od negova volja.
najveke me zagrizuva u milan poslednive nekolku godini faktot sto onie treba da si idat prvi ostanuvaat po 6-7 godini, a onie sto treba da ostanat si idat odma stom pristigne solidna suma za nivno prpdavanje.
Ednostavno,nasava uprava ubavo ni ukazuva deka nema igrac koj ne e na prodazba(osven bonera i antonini), posebno koga se ponusi golema para.

Galliani: "I have never said that El Shaarawy isn't for sale because everything can happen in the transfer windows."

Овој или го опијаниле на тоа крстарењето или дефинитивно го сменил стилот на давање изјави. :)

Galliani: "I have never said that El Shaarawy isn't for sale because everything can happen in the transfer windows."

Овој или го опијаниле на тоа крстарењето или дефинитивно го сменил стилот на давање изјави. :)

..... и на крај берлускони херојски ќе го блокира трансферот и сите ќе влеземе среќни во новата сезона... ајде ајде, не ни е ова прво лето, го знаеме сите шаблонот :icon_lol:

..... и на крај берлускони херојски ќе го блокира трансферот и сите ќе влеземе среќни во новата сезона... ајде ајде, не ни е ова прво лето, го знаеме сите шаблонот :icon_lol:

Абе тоа секако е можен исход, ама досега пред таквите циркузи не не спремал со вакви изјави, туку со обратни, тоа ме чуди мене..:)

Бар имало Господ тој токмакот Амброзини да го мафнат од тимов.

Да имаат уште малку памет и Фламчо да го пуштат,и вонземјанинот Траоре некако....рози ќе цветаат во Милано.

А ова за Шарави сакаат да ја направат Порто шемата изигра една сезона и лапај дур можеш пари.
Више не ги боли дали е итаљанец или мароканец. Нас ко фанови и онака никој не не прашува ама ако ме прашуваат со тие пари Нијанголан/Стротман и Пасторе.

На крај ќе се радуваме на Тевез...........боље Џеко да го донесат бар е фан на тимов.

Бар имало Господ тој токмакот Амброзини да го мафнат од тимов.

Да имаат уште малку памет и Фламчо да го пуштат,и вонземјанинот Траоре некако....рози ќе цветаат во Милано.

А јепес ќе го чуваме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom