Поврзување на Тв картица со БООМ Тв ресиверот

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување
Да да успеав да ја поврзам а со боом тв сакаш да ја поврзеш
--- надополнето: 26 мај 2013 во 16:13 ---
--- надополнето: 26 мај 2013 во 16:13 ---

Da so boom tv samo ne znam kakov kabel

Вака ќе си земеш Скарт адаптер со 3 - те пина жолта,црвена и бела до 100 денари е ќе го наместиш на OUTPUT и ќе го приклучиш во ресиверот , после ќе земеш кабел со жолт пин и ќе го приклучиш во тв картицата и скарт адаптерот
images.jpg
после ќе земеш кабел со жолт пин и ќе го приклучиш во тв картицата и скарт адаптерот тоа е за сликата од ресиверот да се пренесува на тв картицата
Single-High-Performance-RCA-Cable.jpgИза аудио овој кабел црвениот и белиот пин ќе го приклучиш во скарт адаптерот а црниот во компјутерот нели во куќиштетот има три дупчиња црвано за микрофон, зелено за звучници и сино и ти црниот пин ќе го приклучиш во синото дупчеimages (1).jpg
ѓТоа е тоа се надевам дека ќе имаш среќа

Nema problem za toa sme tuka da si pomogneme

dali moze nekoj da mi pomogne otkako ke go povrzete bum tv so tv karticata koja programa ja koristite . Jas go koristam windows media centarot od Windows 7 samo nikako ne mozam da go skeniram odnosno da go pronajdam Bumot za da mozam da gi listam programite
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 22:31 ---
Ako imate nekoj dobra programa za rabota na Tv karticata ke ve molam da mi pomognete da me nasocite. Vi blagodaram odnapred...

dali moze nekoj da mi pomogne otkako ke go povrzete bum tv so tv karticata koja programa ja koristite . Jas go koristam windows media centarot od Windows 7 samo nikako ne mozam da go skeniram odnosno da go pronajdam Bumot za da mozam da gi listam programite
--- надополнето: вчера во 22:31 ---
Ako imate nekoj dobra programa za rabota na Tv karticata ke ve molam da mi pomognete da me nasocite. Vi blagodaram odnapred...[quote="darko_gorg, post: 5928854, member:

Ima li opcija video input vo windows media centarot da menuvas pomedju s-video, composite i tv

da toa go regulirav so kompozit go povrzav i media centarot toa go prepoznava deka e povrzan ured so kompozit ama ponataka mi vika media centarot IR HARDWARE CONFIGURATION i nikako ne moze da go pomine toj cekor .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom