Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Поентата ми е да ти кажам дека тоа не е добар начин за слабење.
Подобро да ослабнеш 10 кг за 3 месеци,отколку за 2 недели.
Зашто е тоа така,затоа што после тоа кога ќе се вратиш на старата исхрана се ќе ти отиде во погоди што,во резервите(адипозно ткиво) мастите.
И не само тоа,ти тоа што го сакаш не само што не е здраво,имунитетот ќе ти ослабне.
Освен тоа слабеење не е само топење маснотии,туку прво нешто што ќе изгори е водата од мускулите то ест гликогенот,не даваш доволно протеини ти одат мускулите и на крај се топат маснотиите.
За да стопиш 1 кг масти ти е потребен дефицит од 7000-8000 калории,за да согориш 1 кг мускули ти се потребни 500 калории и затоа сите се лажете дека сте симнале многу килограми а поентата е топењето на маснотиите.
Мускулите се потребни затоа што се активна маса и во иднина тие ќе ти требаат за задржување на тежината.
Така да мое е да почнеш полека,а со семки и со вода тоа не се постигнува.

Ima edna dieta, so zelkana sedum dena i sekoj den razlicen dodatok.
Ja ima tuka nekade postirana od yours trully

Со макробиотика се ослабнува, и вишокот, само вишокот на килограми се губи и телото го добива нормалниот изглед.

Со макробиотика се ослабнува, и вишокот, само вишокот на килограми се губи и телото го добива нормалниот изглед.
Секоја средена исхрана која има доволно протеини,масти и јаглехидрати и активност ќе те слабее на почетокот.
Било што да почнеш првите месеци ќе има резултати после е малку потешко.
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 23:13 ---
И моите аргументи се да го направиш животен стил тоа што ќе го одбереш,се со цел да ја одржуваш тежината.
Значи што и да избереш битна е количината и активноста.
Ако одбереш да ослабнеш 30 кг за 1 година тие килограми ќе ги задржиш повеќе од тој што ослабнал 30 кг за 3 месеци.
Само слабеењето е лошо затоа што предизвикуваш стрес на организмот и само вежбање на аеробик е стварно глупа работа без вежбање со сопствена тежина или тегови.
Слабеењето е процес на разградување на гликогенот,коските,мускулите и мастите.
Првите 3 се викаат активна маса и тоа е индикатор на здрава индивидуа.
Генерално луѓето што имаат повеќе мускулна маса се инсулин сензитивни и потешко се дебелеат,имаат подобар профил на крвта и кардиоваскуларната ефикасност им е на врвот.
Тоа што е препорачано е топење на масти и за да стопиш 1 кг сало како што пишав потребно е да направиш дефицит(да не јадеш) дневно - 500 калории или еден оброк помалку.
Друга слабост на слабеењето е што на крај изгледаш како да си од кампот Аушвиц излезен изгладен и неухранет.
Кога ќе почнеш да бидеш активен освен што ќе стопиш маснотии ќе го забрзаш метаболизмот со повеќе мускули.
Кај жените тоа е пола од мажите заради хормонскиот профил
Мускулите можат да се обликуваат со вежбање и да се даде облик,мастите моли господ да дојдат кај што ти сакаш и на крај ќе изгледаш толку невкусно што ниеден предатор не би сакал да земе од тебе парче месо :)

Секоја средена исхрана која има доволно протеини,масти и јаглехидрати и активност ќе те слабее на почетокот.
Било што да почнеш првите месеци ќе има резултати после е малку потешко.
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 23:13 ---
И моите аргументи се да го направиш животен стил тоа што ќе го одбереш,се со цел да ја одржуваш тежината.
Значи што и да избереш битна е количината и активноста.
Ако одбереш да ослабнеш 30 кг за 1 година тие килограми ќе ги задржиш повеќе од тој што ослабнал 30 кг за 3 месеци.
Само слабеењето е лошо затоа што предизвикуваш стрес на организмот и само вежбање на аеробик е стварно глупа работа без вежбање со сопствена тежина или тегови.
Слабеењето е процес на разградување на гликогенот,коските,мускулите и мастите.
Првите 3 се викаат активна маса и тоа е индикатор на здрава индивидуа.
Генерално луѓето што имаат повеќе мускулна маса се инсулин сензитивни и потешко се дебелеат,имаат подобар профил на крвта и кардиоваскуларната ефикасност им е на врвот.
Тоа што е препорачано е топење на масти и за да стопиш 1 кг сало како што пишав потребно е да направиш дефицит(да не јадеш) дневно - 500 калории или еден оброк помалку.
Друга слабост на слабеењето е што на крај изгледаш како да си од кампот Аушвиц излезен изгладен и неухранет.
Кога ќе почнеш да бидеш активен освен што ќе стопиш маснотии ќе го забрзаш метаболизмот со повеќе мускули.
Кај жените тоа е пола од мажите заради хормонскиот профил
Мускулите можат да се обликуваат со вежбање и да се даде облик,мастите моли господ да дојдат кај што ти сакаш и на крај ќе изгледаш толку невкусно што ниеден предатор не би сакал да земе од тебе парче месо :)
Ама јас напишав кратко и јасно, само вишокот, и се одржува нормалната телесна тежина, не сфаќам што сакаш со постов да кажеш. Ако имаш искуства со макробиотика каде што луѓе придржувајќи се до правилата се здебелиле, слободно сподели(и без физичка активност, такво нешто е неможно). Се согласувам дека е животен стил, но не со цел да се одржува тежината, туку со цел да се биде здрав. Нормалната тежина доаѓа како подарок. Има толку нездрави диети што даваат резултати...

- Конзумирање на зеленчук многу, овошје, салати и сл. И максимум три кришки на ден. Доручек, ручек, вечера. Јадете си се, ама немојте мрсно, тоа Не убива. Свесно и полека...
Наместо пржено, да си јадеме варено. Секојдневно да вежбаме, да трчаме и брзата храна малку да ја подзаборавиме...
Да направИМЕ еден распоред во животов наш, вклучувајќи ме и мене, и според истиот да чекориме...
Живеј здраво, така само човек ќе ослабне. А ако држите некоја диета од една недела, два, месец, година и потоа пак се навратите на стариот Ваш живот, ондак ништо не сте направиле. Килограмите дупло ќе ви се вратат дури и повеќе, тоа е Јо-Јо ефектот. Башка и стрес му правите на организмот. Јас не ви би препорачала диети. Туку - ЖИВЕЈ ЗДРАВО!
а тоа не подразбира диети и такви чуда :)

Дали може да се ослаби 10 кг за 2 недели, само ако се јаде сончоглед и пие вода, само со тоа?

995709_10200461762645040_692217905_n.jpg

Ама јас напишав кратко и јасно, само вишокот, и се одржува нормалната телесна тежина, не сфаќам што сакаш со постов да кажеш. Ако имаш искуства со макробиотика каде што луѓе придржувајќи се до правилата се здебелиле, слободно сподели(и без физичка активност, такво нешто е неможно). Се согласувам дека е животен стил, но не со цел да се одржува тежината, туку со цел да се биде здрав. Нормалната тежина доаѓа како подарок. Има толку нездрави диети што даваат резултати...
Види девојче,сакам да ти кажам дека било кој режим да го избереш,битно е да имаш резултати.
Математиката е проста калории внесени и калории потрошени,кога се работи топење на масти и одржување на тежината.
Се е релативно,но ако таа исхрана за тебе функционира немам ништо против да продолжиш напред.
Тоа не значи дека и мојата исхрана кај секого ќе функционира,затоа секогаш има исклучоци.

Без превод е ама ќе разберете :D

„VAŽNO !!! VAŽNO !!! VAŽNO !!!

NIKAKO NEMOJTE prati kosu dok ste pod tušem!!
NAIME, RADI SE O TOME DA ŠAMPON KLIZI NIZ VAŠE TELO DOK SE TUŠIRATE.
Nije mi jasno ZAŠTO se toga nisam ranije setila!
Koristila sam šampon uvek kad god sam se tuširala! Kada perem kosu, šampon klizi niz celo moje telo, a na naljepnici šampona je vrlo jasno ispisano upozorenje:
"ZA DODATNI VOLUMEN"
Nije ni čudo da sam dobijala na težini!
I ŠTA SADA?
Rešila sam se tog šampona i sada ću se početi tuširati sa tečnošću za pranje suđa. Na njegovoj nalepnici jasno piše:
"RASTAPA MASNOĆU KOJU JE INAČE TEŠKO UKLONITI."
I problem je rešen!
Ako sam slučajno nedostupna ili vam se ne javim na telefon, to znači da sam pod tušem.„

Види девојче,сакам да ти кажам дека било кој режим да го избереш,битно е да имаш резултати.
Математиката е проста калории внесени и калории потрошени,кога се работи топење на масти и одржување на тежината.
Се е релативно,но ако таа исхрана за тебе функционира немам ништо против да продолжиш напред.
Тоа не значи дека и мојата исхрана кај секого ќе функционира,затоа секогаш има исклучоци.
Се согласувам дека е животен стил, но не со цел да се одржува тежината, туку со цел да се биде здрав. Има толку нездрави диети што даваат резултати...
Епа не можам да се согласам дека е само за резулатти работата и колку килограми ќе имаме, туку здравјето при режимот на исхрана. Јас ќе земам сега некоја си диета со внес на не знам колку многу маснотии и нездрава храна, но ако изгубам тежина денеска, а утре имам проблеми со крвотокот, не знам колку е функционална, можеби привремено. Се’ уште не можам да сфатам зашто ме цитираше претходно и што сакаш да кажеш со сите тие пресметки што мене ништо не ми значат...

Се согласувам дека е животен стил, но не со цел да се одржува тежината, туку со цел да се биде здрав. Има толку нездрави диети што даваат резултати...
Епа не можам да се согласам дека е само за резулатти работата и колку килограми ќе имаме, туку здравјето при режимот на исхрана. Јас ќе земам сега некоја си диета со внес на не знам колку многу маснотии и нездрава храна, но ако изгубам тежина денеска, а утре имам проблеми со крвотокот, не знам колку е функционална, можеби привремено. Се’ уште не можам да сфатам зашто ме цитираше претходно и што сакаш да кажеш со сите тие пресметки што мене ништо не ми значат...
Да разбереш малку за калории :)
http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/08/twinkie.diet.professor/index.html

Погрешно си ме разбрал, не барав такво нешто од тебе.
Здраво не значи да претеруваш и да отидеш во некој крајности.
Храната треба да се гледа како извор на енергија и како начин да си го подобриш своето здравје.
Што има лошо во јадење чоколадо,колачиња и било какво благо во умерена количина.
Тоа е мое размислување и со примерот сакав да ти кажам дека слабеењето е до калориите.
Ако идеш премногу на здраво ќе се одвоиш од толпата народ и нема да можеш да се социјализираш.
Треба да си екстремен но со умереност.

Здраво не значи да претеруваш и да отидеш во некој крајности.
Храната треба да се гледа како извор на енергија и како начин да си го подобриш своето здравје.
Што има лошо во јадење чоколадо,колачиња и било какво благо во умерена количина.
Тоа е мое размислување и со примерот сакав да ти кажам дека слабеењето е до калориите.
Ако идеш премногу на здраво ќе се одвоиш од толпата народ и нема да можеш да се социјализираш.
Треба да си екстремен но со умереност.
Стеф, ова е одговорот со кој еден нутриционист, фитнес гуру и бачатеро ја запечатува дискусијата. Слабеењето е апсолутно до калориите -- ако ги трошиш, ќе слабееш. Ако не, ќе се дебелиш како мене и ќе к'лнеш клета судбина и генетско наследство. Да се надоврзам: не само што треба да си екстремен во умерени дози, туку и да бидеш епикурејски стоик, ректангуларно да циркулираш, да сакаш со презир, а сепак да останеш оптимистички апокалиптичар. Со еден збор, летално да живееш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom