Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Абе само Кроули... дај пишете нешто за Форчн, тој динов.... дајте да видиме ЕЗОТЕРИЈА, што е ова... едно исто и никој не напишал плус нешто...
Хепта, абе ова новиот член во сектата не знаеше да одговори. Па еве тебе да те прашам.
Имате ли Бог во сектата или не?
Еднаш велите дека немате, друг пат дека имате Божја Воља.
дај договорете се мајката.
„Вистинската - чиста Волја е дел од Божјата и со тоа еднаква на неа, што значи дека да правиш што ти е Волја е еднакво со тоа да правиш што е и божја Волја. Со таа разлика што телемитскиот концепт за Бог и вашиот исламски (ако не се сметаат правците како суфизмот) немаат ништо заедничко. Ние не сме нешто одвоено од Бог, туку дел од него.“

ПС. Хетпа смешен си ми брат, не знаеш да се одбраниш со зборови него само со пријавување.
Пак си ме пријавил, само што те одбанираат и твојта прва активност е да ме пријавиш.
Кога ќе пораснеш и ќе се научиш да се бранеш со зборови а не со шпијунажа.
Ќе дојде ден , сите во затвор ќе одите од сектата. Затоа ти не ставаш никакви податоци од тебе, него ги криеш како змијата нозите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.278
Поени од реакции
12.273
Саше, не ме отекувај. Ослободен си од мене, живеј! :)
Со кој си имаш проблеми, решавај си ги како возрасен свесен маж. Добро ти е одговорено на твоите прашања кои залудно се поставени.
И не ме заморувај - уште еднаш. Ми здосадија твоите бладања, незнаење и глупостите кои ги пишуваш за да си специјален случај на форумов.
А за ОТО ако имаш прашања и мислење имаме контакт мејл и во Македонија и во Италија па слободно прати си мејл до секретарот и ќе си добиеш одговор...

ај сега пишувај за езотероја, за форчн, бардон, регардие... метерс... :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Зошто не ми даваш одговор на прашањата?
Сакам да се подучам од вашата езотерија малку, па не е лошо да ме запознаеш со некои погледи.
Свети книги имате.
Имате ли Бог во сектата или нема?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.278
Поени од реакции
12.273
Зошто не ми даваш одговор на прашањата?
Сакам да се подучам од вашата езотерија малку, па не е лошо да ме запознаеш со некои погледи.
Свети книги имате.
Имате ли Бог во сектата или нема?
Научи се на пристоен говор и научи го говорот и симболиката основна на тие што ги прашуваш. После дојди ќе те запознаам со милион погледи :)
Треба да те учам што се свети книги во телемата? :) Се напали на „свети“? Истражи малку повеќе околу тоа за нашите книги...
Секташки богови ние не следиме како тебе... не значи ако ти си секташ, дека секој друг е поголем секташ од тебе... Некои не сакаат расцепкани учења од куп религии кои ги презираат од некоја си свој внатрешен порив и комбинации на истите за да биде „специјален“.
Темата е езотерија, нема наши ваши нечии туѓи - ама од кај ти тоа ќе го знаеш?

Не знаеш англиски инаку ќе ти дадев линк да прочиташ и да видиш сам дали има или нема и што е како е...
Македонски преводи - не ти давам. Извини така... ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Научи се на пристоен говор и научи го говорот и симболиката основна на тие што ги прашуваш. После дојди ќе те запознаам со милион погледи :)
Секташки богови ние не следиме како тебе... не значи ако ти си секташ, дека секој друг е поголем секташ од тебе... Некои не сакаат расцепкани учења и комбинации на истите за да биде „специјален“.
Темата е езотерија, нема наши ваши нечии туѓи - ама од кај ти тоа ќе го знаеш?

Не знаеш англиски инаку ќе ти дадев линк да прочиташ и да видиш сам дали има или нема и што е како е...
Македонски преводи - не ти давам. Извини така... ;)

И крв од мачки не пијам...;)
А и цигански незнам...:cool:
Оти бе така не сакаш еден нов член во сектата.
Па само Ипси успеа да го смоташ овде.

Како не следите богови, па нели Божјата воља ја има во вашата секта?
Еве што вели вашата света книга:
„Вистинската - чиста Волја е дел од Божјата и со тоа еднаква на неа, што значи дека да правиш што ти е Волја е еднакво со тоа да правиш што е и божја Волја. Со таа разлика што телемитскиот концепт за Бог и вашиот исламски (ако не се сметаат правците како суфизмот) немаат ништо заедничко. Ние не сме нешто одвоено од Бог, туку дел од него.“

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.278
Поени од реакции
12.273
И крв од мачки не пијам...;)
Оти бе така не сакаш еден нов член во сектата.
Па само Ипси успеа да го смоташ овде.

Како не следите богови, па нели Божјата воља ја има во вашата секта?
Ја има? Не знам за која секта збориш, јас не припаѓам на ниедна секта (сум го кажал тоа многупати, па ајде и сега)- не сакам секти воопшто.
Ок сакам, те лажам - сектите се природен уништувач на лажните религии! :P

Ете и ти како секташ се бунтуваш против црквата, против ивз бидејќи тие нели не разбираат ништо, верниците... И те подржувам... иако немаш знаење реално за да направиш нешто корисно во однос на твоите секташки размисли.

Како сакаш да ти одговорам кога не ми веруваш или бираш во што ќе веруваш од тоа што ќе ти го кажам, бидејќи секако немаш знаење за ова?
Кога велам дека јас не сум секташ ниту пак пијам крв - ти не ми веруваш и си дрдориш сешто... зошто ме прашуваш кога не сакаш одговор?
Како д ти одговорам за тоа „Божја волја“ и да ме разбереш - кога на попрости работи ти не ми веруваш и се бунтуваш - иако не знаеш?

НЕ бидува така... Ти ја препорачувам „Иницијација во херметизмот“ од Франц Бардон за да почнеш со „погледите“... така ќе ти исчезнат многу прашања упатени кон мене дали од зајадливост дали од незнаење...

поздрав ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Избегувањето на одговор е знак на заспаност и незнаење или страв од тресење секташки глупости. Или и вие како муслиманите, не ја разбирате вашата света книга и само како папагали, тоа што ви е напишано знаете само да го фотокопирате без да разберете.

Дали во вашата секта го сметате за Месија Кроули?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.278
Поени од реакции
12.273
...

Дали во вашата секта го сметате за Месија Кроули?
Избегнувам прашања кои немаат врска со темата и прашања кои се глупи и за прашања чиј одговор ти секако нема да го разбереш - те научив до сега што знаеш што не знаеш ;)
А ти како сакаш мисли - јас да си кажам :)

И пак за Кроули - ти да не го сонуваш човекот бре? :)
Оди купи некоја книга од него, не биди циција и ќе дознаеш кој е Кроули и што рекол за себе си, и за идните поколенија на иницијанти во тајниот Ред кој што ти уште не го познаваш под буквите О.Т.О. или Ordo Templi Orientis :) Барј секти во христијанство, ислам, будизам, Гурџиев и неговите тралалајки... не барај кај мене такво нешто...

Што ме мене прашуваш за други луѓе што биле? Те прашав јас дали Гурџиев ти е месија? НЕ! Знам дека ти е месија и не се заморувам со тоа. Твој проблем :D

Езотерија човеку, за тоа пишувај тука - не досадувај со сопствени фрустрации...

Земи ја „Фрабато, магичарот“, исто од Франц Бардон и читни ја - да видиш езотерија и врската на човекот и универзумот. Батали ти Кроули моули и слични работи кои не те интересираат.
Еозтеријта и нејзините пракси се добро искоментирани таму - роман е тоа, ама сепак добро склопени тајни пракси има! Те советувам да ја читнеш!
И ветувам дека нема ништо со КРоули... директно нема!

Држи си се до темата Гурџи, што напињаш постојано со тој Кроули? :) Живеј море :

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.278
Поени од реакции
12.273
Доста ти е тебе од Гурџиев и Ошо - оди учи „езотерија“ од нив .. и окултизам.
Прво ќе ме молиш (како што велиш ти) потоа ќе те подучувам. Бидејќи нели - не те сакам како човек. :D Мора темјани да ми палиш за да ти се смилува моето ЈАС=БОГ и да те благословам со знаење!

Батали ова, не го разбираш ниту пак си читнал нешто.
Оди на прашања за телемата и ќе добиеш одговор за Кроули и се што те интерсира за Редот - тука - тешко ;)

И да, побарај по нет за новите сознанија во врска со алхемиските процеси - има интересни работи врзани со исламот и некои тајни доктрини кои се провлекуваат низ таа религија врзани со алхемија. ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Доста ти е тебе од Гурџиев и Ошо - оди учи „езотерија“ од нив .. и окултизам.
Ти кажа ипси дека кроули кога Г. го нападил со клоци и не го примил на часови, овој застанал под прозор и прислушкувал.
Арно ама, не успеал се да слушне па само делови запишувал.
Покасно, тие нецелосни преписи ги пријавил во сектата демек некој ајваз му се јавил и тој му ја кажал вистината.
Абе цепење...паметен човекот еј.:)
Ова вака, само како информација, оти нели многу книги си прочитал, ама погрешни.:(

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.278
Поени од реакции
12.273
:pos:
Фалусот на Кроули е длабоко навлезен во твојата психа по се изгледа... нема разбирачка со тебе. Болката е преголема кај тебе од телемитиве, извини...
Нема поеќе!
Дури и мене ме отече со Кроули :D 11 дена не чепкам ништо од телемитскиве книги и есеи! :D
Можам да ти понудам пракси, но нема да ги извршуваш и ќе стрдаш и потоа пак јас крив!

Совет: Запознај се со историјата на делата кои сакаш да ги спомнеш но не им знаеш ниту име, не пак година на пишување ;)
ТИ велам јас ти си веруваш само во она што те доведува во екстаза и ти го храни заболеното его и ум... И бараш одговори од мене...

Види таму која година се сретнал (ако се сретнл Кроули со Гурџиев), што е кажано, од кој си го прочитал тоа, каде, која година се случил тој настан... Вака само нешто зборуваш колку да се најдеш во муабет по се изгледа. :icon_lol:

Гурџиев е секташ, селски партал. Нема врска со езотерија. Исти неспособници го кренаа до небото бидејќи не можеа поеќе... Глупости значи само да се пишувало... не зафркавај со вакви муабети, Кроули копирал од Гурџиев. Ти историја слабо стоиш нели? :) Годините ти се небитни за настаните кои се случуваат? :D Браво :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Види таму која година се сретнал (ако се сретнл Кроули со Гурџиев), што е кажано, од кој си го прочитал тоа, каде, која година се случил тој настан... Вака само нешто зборуваш колку да се најдеш во муабет по се изгледа. :icon_lol:
Кроули шпионирал под пенџери во 1926 и потоа се вратил во 1904 да го напише тоа што го чул. :pos::pos:
Абе ништо незнаш значи!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Гурџиев е секташ, селски партал. Нема врска со езотерија. Исти неспособници го кренаа до небото бидејќи не можеа поеќе... Глупости значи само да се пишувало... не зафркавај со вакви муабети, Кроули копирал од Гурџиев. Ти историја слабо стоиш нели? :) Годините ти се небитни за настаните кои се случуваат? :D Браво :D
еве ти историја малку
1926 Парис

хахаха..твоето незнаење е смешно.
Сакаш тоа да го каже јавно кроули во светата книга?....:facepalm:
Абе ти за тоа ако не си чул не е моја кривица.
Па кои книги ги читаш ти..Снежана и седумте џуџиња?
Земи информирај се малку.
Да не ти го спомнувам Кришнамурти, од него сигурно ниту една книшка немаш прочитано.
А требеше тој да ви биде месија во сектата...:)
Брат, абе многу малку си информиран, проповедаш некоја секта а не знаеш ниту историја за истата, ниту ја разбираш вашата света книга.
Езотеријата е заебана работа, поготово за оние што не ја разбираат, па сакаат да си прават свој окултизам од истата.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
еве ти историја малку
1926 Парис

хахаха..твоето незнаење е смешно.
Сакаш тоа да го каже јавно кроули во светата книга?....:facepalm:
Абе ти за тоа ако не си чул не е моја кривица.
Па кои книги ги читаш ти..Снежана и седумте џуџиња?
Земи информирај се малку.
Да не ти го спомнувам Кришнамурти, од него сигурно ниту една книшка немаш прочитано.
А требеше тој да ви биде месија во сектата...:)
Брат, абе многу малку си информиран, проповедаш некоја секта а не знаеш ниту историја за истата, ниту ја разбираш вашата света книга.
Езотеријата е заебана работа, поготово за оние што не ја разбираат, па сакаат да си прават свој окултизам од истата.
Море Гурџи, како се вратил Кроули од 1926 во 1904? :D
П.С. Не излегувај на полна месечина одсега.....;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.278
Поени од реакции
12.273
еве ти историја малку
1926 Парис
.
Е така, значи 1926-та.

Знаеш кога е примена „Книгата на Законот“ и е споменат Аиваз кој ја диктира истата во Каиро?
1904 година!
Знаеш кога се појавува „Книгата на Законот“ принтана верзија?
Многу порано од 1924! Во 1908 година!
Сега ти уште ќе тврдиш како Кроули прислушкувал под прозор? :D И запишувал одозгора? Да си смениш авторите и книгите :)
Гурџиев е крадецот и узурпатор и искривувач на знаењето - не Кроули. Кроули секогаш наведувал во своите книги кои автори и книги се цитирани и никогаш не си присвојувал туѓи размисли за свои!

Среди си мислите. Не сум јас желботека, да ти решавам желбите ти пусти... ок? :)
И ете откако го решивме ова - сега може да збориш за езотерија и твоето познавање на истата? Способен си за тоа или уште ќе дрвиш со Кроули кој што како што гледаш, малку го знаеш....

Kajgana Shop

На врв Bottom