Еванѓелиа Ванѓа Димитрова - Мистерија или?

• Креатор на темата Креатор на темата astrion
  • Време на започнување Време на започнување
Кои се предвидувањата на Баба Ванѓа

Новиот ѕвезден систем ќе биде дом на нашите потомци. Во, за нас далечната, 4509 година човештвото ќе се развие до тој степен што ќе може да комуницира со Бог.

Што се покажало као тачно! Баба Ванѓа била првиот трансхуманист и сингуларитетџија, ама кој да чита. После ќе се топори Рeј Курцвајл и копмпанија и ќе измислуваат топла вода. Да пукне чоек од мука.

Не, сега имаме гледачи како Дуле, Иван, Сабина и остала багра гледарици, кои ги фаќаат девојките за газ, им ги кинат златните ланчиња и им ги фрлаат, демек магија имало направено, а после си ги земаат, или им наплатуваат високи сметки на гледачите од телевизија.
Во име на синдикатот на гатачи, бајачи и отстранувачи на женски ветер, јавно ги демантирам овие гнасни лаги, освен оние поврзани со фаќање за газ (или евентуално сиса) кои се од терапевтска природа.

Баба Ванѓа пророкувала и ова: „После 2010 апла нагло ќе опаднат критериумите за јасновидец: ќе се накотат ѓомити гледачи, бајачи, исцелители и остранувачи на 'рѓа, калциум и женски ветер, насекаде па и на Балканите. Овие пробисвети и дрски преваранти ќе основаат здруженија, асоцијации, клубови, синдикати, и дури ќе се кандидираат за јавни функции. Вардете од нив, деца мои, оти се непрокопсани.“

Да не се лажеме, такви работи не постојат. Тоа што си читала за Баба Ванѓа се од трета рака, нема оригинални извори за наводните работи кои ги правела или кажала, со оглед на контроверзите и нејзина поврзаност со режимот и службите, немањето докази од прва рака и самата невозможност за тие натприродни работи, може целосно да се отфрлат сите тврдења поврзани со неа.

Не била ништо повеќе од тие кои ги наброја, ама под превезот на митовите кои се вртат околу нејзиното дело, денес е ставена на еден пиедестал на национална гордост, кога реално била само една алатка за пропаганда, а претходно само една заблудена бајачка.

Ти навистина не знаеш што зборуваш. Таа била прогласена за нацинално богатство во земја со тоталитатен режим, многу порепресивен од оној кај нас, каде гаталците и гледачите ги готала ноќта, каде поповите биле затварани по 20 години. Таа сепак била нешто повеќе од вражачка на плажа што вели дека ти ќе патуваш во блиска иднина.

За неа немам ништо прочитано. РОдена сум во време кога таа беше жива. И знам за луѓе кои имале проблем (болно дете) и маката ги натерала да одат кај неа.
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 09:27 ---
Извини Ангелина, што не го видов ова порано. Дали можеш да кажеш нешто за тие „способности кои не се објаснувале“ ? Пример некој, што и да е ?

Јас на пример, мислам дека голема грешка направиле што на дрталото не и ја скинале главата со време.

На светот постојат работи кои не можеме да ги објасниме рационално, како што е на пример, нејзината способност да гледа нешта што ние не можеме да ги видиме.
Сум слушала сведоштва за неа од луѓе што биле кај неа, не затоа што веруваат во натрпиродни нешта, туку затоа што лекарите кренале раце од нивниот случај.

Вертер, ти си толку начитан човек, а ич верба да се немало во чудеса значи! цццц:P
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 09:38 ---
Во име на синдикатот на гатачи, бајачи и отстранувачи на женски ветер, јавно ги демантирам овие гнасни лаги, освен оние поврзани со фаќање за газ (или евентуално сиса) кои се од терапевтска природа.

Џабе демантираш. Сабина ја имам гледано на тв кога на еден му вели: Пази, сад чу да ти уџем у мали мозак! :facepalm:
Ако одржуваш курс за гатачи шо фаќаат газ или за цицка, објави на форумот. Ќе имаш еден куп кандидати.

Ти навистина не знаеш што зборуваш. Таа била прогласена за нацинално богатство во земја со тоталитатен режим, многу порепресивен од оној кај нас, каде гаталците и гледачите ги готала ноќта, каде поповите биле затварани по 20 години. Таа сепак била нешто повеќе од вражачка на плажа што вели дека ти ќе патуваш во блиска иднина.

За неа немам ништо прочитано. РОдена сум во време кога таа беше жива. И знам за луѓе кои имале проблем (болно дете) и маката ги натерала да одат кај неа.

Ванѓа им била од корист на режимот, а особено ако претпоставиме дека можеби и била под волја на службите, а дури се шпекулира дека и тие и давале и информации. Така што, ништо не значи тоа дека Тодор Живков и ќерка му ја имале Ванѓа како милениче.

Излишно е да се зборува за наводните моќи на Ванѓа со шпекулации ти реков-ми рече. И јас знам луѓе кои се „излечиле“ кај бајачи, тоа не кажува ништо за моќта на бајачите, туку за умот на болниот.

Ванѓа им била од корист на режимот, а особено ако претпоставиме дека можеби и била под волја на службите, а дури се шпекулира дека и тие и давале и информации. Така што, ништо не значи тоа дека Тодор Живков и ќерка му ја имале Ванѓа како милениче.

Излишно е да се зборува за наводните моќи на Ванѓа со шпекулации ти реков-ми рече. И јас знам луѓе кои се „излечиле“ кај бајачи, тоа не кажува ништо за моќта на бајачите, туку за умот на болниот.

Во врска со болдот: јас ти кажувам за луѓе кои биле кај неа, на кои им помогнала.
Со што ќе ја измериш моќта на бајачите?
И како се утврдува нивната моќ?
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 10:06 ---
Баба Ванѓа пророкувала и ова: „После 2010 апла нагло ќе опаднат критериумите за јасновидец: ќе се накотат ѓомити гледачи, бајачи, исцелители и остранувачи на 'рѓа, калциум и женски ветер, насекаде па и на Балканите. Овие пробисвети и дрски преваранти ќе основаат здруженија, асоцијации, клубови, синдикати, и дури ќе се кандидираат за јавни функции. Вардете од нив, деца мои, оти се непрокопсани.“

Петар, гледам ти си голем почитувач на ликот и делото на баба Ванѓа :)

Петар, гледам ти си голем почитувач на ликот и делото на баба Ванѓа :)

Тачно! Јас сум почитувач на саглам професионалци а одлучно против секакви преваранти и лажни гатачи!

А бе како дете мочав у гаќи у кревет па моите ме однеле кај некоја бајачка,може била баба ванѓа ама не знам мал сум бил и сум престанал да мочам у гаќи у кревет.

Во врска со болдот: јас ти кажувам за луѓе кои биле кај неа, на кои им помогнала.
Со што ќе ја измериш моќта на бајачите?
И како се утврдува нивната моќ?

Ланџи, ја сум особено моќен бајач. Не можеш ли просто да ја опипаш мојата моќност (или како што ние стручно викаме, потенција)?

Вангелија Димитрова (девојачко Пандева, мужевљево Гуштерова, а после смрти Димитрова; 3. октобар 1911. - 11. август 1996)

Знам дека е малку глупо што цитирам пост од 2007, ама какво е ова презиме после смртта?

P.S. Ставрогин и баба Ванѓа е вага во хороскоп, уште еден доказ за супериорноста на вагите. :D

Знам дека е малку глупо што цитирам пост од 2007, ама какво е ова презиме после смртта?

P.S. Ставрогин и баба Ванѓа е вага во хороскоп, уште еден доказ за супериорноста на вагите. :D

Кога може Крoули, сигурно може и баба Ванѓа...

:cool:

Ланџи, ја сум особено моќен бајач. Не можеш ли просто да ја опипаш мојата моќност (или како што ние стручно викаме, потенција)?
Остај ти потенцијата, ефикасноста е побитна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom