ајде хепта да видеме до каде ја научи лекцијата...
свати нешто од енаграмата?
Да бе, научив дека е ѓаволски знак скриен со премногу линии. Триаголникот е знакот на Сатурн (се зема како стршен бог) како Бина (Големото Море - види Стар Завет), трета сефира на Дрвото на Животот. Времето кое има власт на децата на земјата. Свртен нагоре значи се палиш и плашиш од времето и се би згазил ти за да си добиеш некакво си место во вечноста, макар тоа да е и пеколот. Слично како Сатаната! Добро сум разбрал?
Да почнам за искривениот хексаграм украден од евреите? Или доста е?
Ти викам јас секташ си, ти не!
Значи ти воопшто не ме читаш, онака си пишуваш сам со себе си по се изгледа... Добро е!
Па што напишав јас
тука? Си запнал да го буткаш тој секташки симбол под сечиј нос и тоа е тоа а? Ц ц ц
Реков дека секти не ме интересираат, но сепак од радознлост - знам за симболот и не ме воодушевува воопшто.
Досаден си веќе со своето незнаење, виде не виде пак симболот, сега ќе дојде муабет за испитни сесии, оценки како делиш... Видено бре, не ме терај да бидам пророк во однос на твоето дејствување на форумот? Нема што ти да прашуваш. Немаш знаење за да прашуваш и да ти се одговара.
Туку... Гурџич, ај чао, доста ми е од тебе, малку на игнорирање! Не си воопшто добар соговорник. Јас се отепав пишувајќи, разоткривајќи те, ти освен „смешен си ми “ и бедни закани од твоја стрна, нема ништо во однос на мене...
Марш ајде бркај фантоми на друго место. Ми здосади твојот секташки ум...
П.С. И што си запнал со овој секташки симбол? Знаеш дека секташите се расфрлаат со симболи и тоа е една од работите по кои ќе ги препознаеш? Одлучи се дали си христијанин, муслиман, ошовец, гурџиевец или комбинации од ова грдејќи своја внатрешна секта...