Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Фала, сите смрдени копита од политичари и креатори на карикатурално Скопје.....фала што не праите резил по светов!!!
Што и да сакал да каже амбасадоров има народ и овде што го кажува, ама или е комуњар, педер или не знам каква друга наказа.....
Да чекаме ли КУРир да ни објасни каква скапана држава е Шведска......или си знаеме веќе?!

39F9AD0F08C622478F26F6E10907D67D.jpg

Шведскиот амбасадор како Прометеј се простува од Македонија
Aмбасадорот на Кралството Шведска во Македонија, Ларс Вахлунд, во неговата резиденција во Скопје, правеше забава по повод националниот ден на Шведска.
На амбасадорот Вахлунд наскоро му истекува мандатот во Скопје и рече дека со тешко срце ја напушта Македонија и сака да остави нешто зад него пред да замине.

Тој на терасата на резиденцијата постави скулптура на маж во поза како познатата скулптура Прометеј со факел.
Прометеј на Вахлунд не е гол, има пелени на себе, а во раката, место факел, држи големо шише скопско пиво.
Скулптурата всушност беше жив човек кој на лицето стави маска со ликот на амбасадорот Вахлунд.

http://www.vest.mk/?ItemID=BA91547499B27C428586E5A238B28378

Trolanje par ekselans.

Мајка ми ми збореше за некаков си протест против фасадата на ГТЦ. Некое инфо има или не слушнала убаво жената ?? :)

Удрија сељаците.....па уште „лопови“ викаат :facepalm:

Ova sto se slucuva vo opstina Centar e nenormalno...
Neznam zasto nikoj ne otide tamo koga bese gradonacalnik Todorovic, i togas imase nezadovolni gragani..:(
Se prasuvam sto im e veteno na ovie luge,ili se plasat deka ke gi izgubat svoite rabotni mesta;)
Covek kolku i da e vernik ke ja izgubi zelbata da odi vo crkva,koga ke gi vidi ovie malrverzacii so narodot...
Jas koga ke sakam da odam vo crkva ke odam kaj sakam nema da cekam da se napravi vo samit centar crkva...
Sega ke sleduvaat novi protesti za dzamija na plostad...pa ke vidam kako ke se spravi drzavata so ovoj problem:(

После проектов 2014 поднесов барање за бугарски пасош. Време е да се пали од државава.

Ми се гади бе :sick:
Каде беа овие огромни верници кога беа на Кале инцидентите? Нашле место каде да се силат за црква...
Уште сме со менталниот склоп во среден век, па сега почнуваме малку по малку да прогресираме накај ренесансата(Скопје 2014). Кај да е за 300-400 години ќе стигнеме до нивото на кое што е цел развиен и цивилизиран свет денес.

Ми се гади бе :sick:
Каде беа овие огромни верници кога беа на Кале инцидентите? Нашле место каде да се силат за црква...
Уште сме со менталниот склоп во среден век, па сега почнуваме малку по малку да прогресираме накај ренесансата(Скопје 2014). Кај да е за 300-400 години ќе стигнеме до нивото на кое што е цел развиен и цивилизиран свет денес.

Не биди оптимист.

Демонстрантите пред Општина Центар ги скршија прозорците од салата

Текст: Макфакс
Македонија | 07 јуни 2013
Седницата на општина Центар што започна околу 14 часот е прекината затоа што насобраните граѓани ги скршија прозорците на влезната врата и стаклата во салата, со што беше загрозена и безбедноста на советниците.
demonstrantite-pred-opshtina-centar-gi-skrshija-prozorcite-od-salata-136664.jpg
Демонстрантите ги симнуваат и завесите од прозорците тргајќи ги од надвор, иако пред нив има кордон полиција којашто воопшто не реагира на нивните акции.
Околу три илјади граѓани кои од местото каде треба да биде изградена црквата „Свети Константин и Елена“ се упатија кон општина Центар влегоа во дворот и ја опструираат седницата на советот на општина Центар.
Дваесетина граѓани на скопската општина Центар уредно поднеле барање да присуствуваат на седницата што им било одобрено, но денес не им било дозволено да присуствуваат на почетокот на седницата.
Објаснувањето од Општина Центар е дека кога ќе стигнат точките за коишто е поднесено барањето тие ќе бидат повикани да присуствуваат.
Но, тројца од граѓаните кои влегоа во салата не сакаа да ја напуштат сé додека не интервенираше полиција и беше соопштено дека градоначалникот Андреј Жерновски и претседателот на Советот ќе им се обратат надвор, на што реагираше еден од советниците од ВМРО-ДПМНЕ кој рече дека „денеска има седница, а не митинг на кој градоначалникот треба да се обрати“.
Во меѓувреме насобраните граѓани околу салата тропаат и ги отвараат прозорците од салата извикувајќи „Ајдуци“ и се закануваат дека ќе влезат. Седницата сé уште не е почната, а градоначалникот Жерновски сé уште не им се обрати на граѓаните.

http://grid.mk/read/news/505198334/...htina-centar-gi-skrshija-prozorcite-od-salata

Неверојатно е она што ни се дешава од власта, неверојатно. Случај за посматрање сме.

Nasilnici...prosta raja...e po toa se razlikuvame;)

Ги зезаме Американците дека се маса без мозок, ама ова денес е доволен доказ дека не мора да тргнеме подалеку од Центар да најдеме празноглавци.

Што мислиш, кога пастирот ќе ги прати дечкиве во Чаир и на други рамковни места за делење правда? Друга работа, ќе им ги ссне на џихадистите кога ќе рипнат за џамијата на плоштад - втора рунда?

Kajgana Shop

Back
На врв