Предлог за филм со кратка рецензија

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Hero Wanted-2008.

Се бара херој е филм со емоции и реална глума, нека не ве залажува трејлерот дека овај филм е уште еден од редицата на убиј ги сите и врати се сам. Мене филмов ме допре на лично ниво, затоа што карактерот што го глуми Куба Гудинг Јуниор има доста слични црти со мене. Приказна за обичен човек со необичен карактер желби и стремежи, човек кој што покрај се верува во некој свој сон. Гледајте го филмов и сами донесете си одлука во врска со него.

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Howl's Moving Castle (2004)

Уште едно ремек дело на Miyazaki.

Приказната почнува слично ко во Spirited Away, вештерка -> клетва -> авантура во светот на фантазијата.

Штета шо ја гледав дабованата верзија. Иако супер беше синхронизирана, сепак оригинал си е оригинал.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Cleaner.

Поиранешен полицаец кој што го глуми Семјуел Л. Џексон работи како чистач на места од злосторства. И нормално како и во секој трилер нешто ќе тргни наопаку. А што тоа? Па сами ќе си видите кога ќе го гледате филмов.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Некој филм со добра љубовна сторија ? ...:pipi:

Филм кој мора да го гледате ... The Pursuit of Happyness

Убедливо најдобар филм во кој глумел Вил Смит .

Сторија за сиромашно семејство кое живее од ден за ден. Мн заплети, но пак семејствотот не се откажуе и се бори за да успее во животот т.е Вил Смит како такто да му обезбеди добар живот на својот син. Некое време живеат во стан, па потоа ги бркаат заради неплатена кирија па живеат во хотел па после на улица остануаат некоја вечер но пак не подлегнуваат на тоа и се борат, и го слеадт својот сон а пак на Вил Смит сонот беше да работа во брокерска фирма која на крајот му се оствари по мн случки и пресвртице... и така си живеееја среќно до крајот на својот живот .:smir:

п.с ова филм е вториот филм после Перл харбор на кој сум заплачел :kesa:, баш ме погоди сторијата :cry:

Член од
20 јуни 2008
Мислења
77
Поени од реакции
1
ме нема многу долго на оваа тема... па еве ме назад да предложам некое филмче...
Miracle at St.Anna - хммм не сум баш добар со објаснување а и мразам кога некој пред време ќе ми кажи што ќе се случи така да кој ќе го гледа нема да го изгуби времето залудно.... според мене 9.5/10
Thick As Thieves - 9.5/10 за љубителите на филмови како Оушнс
Foolproof - 9.5/10 слично како Thick as thieves

извинете ако повторувам некој филм претходно понуден.... веќе кажав ме нема долго не сум во тек :smir::smir::smir::smir:

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Knowing (2009)

Сега го гледав филмот и се ставив одма да го препорачам.
Навистина добро направен филм со добра приказна.
Девојче во едно школо напишало лист само со број, а другите цртале, правеле некои работи и се тоа го закопале во школото.. после 50 години ковчегот го отвориле и деца од школото си земале по нешто. Едно дете го земало листот со бројките и му го дал на татко му. Бројките се дата, место, време и број на мртви во најголеми катастрофи. Сега да не го раскажувам цел затоа што вреди да се гледа филмот! И многу реално направен освен последниот дел.
:smir:

Член од
20 јуни 2008
Мислења
77
Поени од реакции
1
И за крај, ЛЕКТИРА ЗА ГЛЕДАЊЕ!!!!! ОБАВЕЗНО И ЗАДОЛЖИТЕЛНО!!!! Веројатно сите овда над 20 години го имаат гледано овој филм, а тие што го немаат .... незнам. Храбро Срце - Braveheart со Мел Гибсон во главната улога.
п.с емотивно ме полуди филмот а го зедов случајно пред некои 5-6 години, и не му го вратив 4 дена а во тие 4 дена го гледав со кој стигнав и колку што можеше да издржи ДВД-то......
FRRRRRRRREEEEEEEEEEEEEEEEEDDDDDDDDDDDDOOOOOOOOOOOMMMMMMMM
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Уште еден добар филм со Вил Смит во главната улога ...Seven Pounds

Доста добра драма и невидена сторија ...
Се зборува за ,,седумте гревови,, како што гласи и насловот, така што Вил Смит прами собрачајна несреќа во која загинува неговата жена а и уште седум љуѓе се повредени и тој се смета крив за таа несреќа по која што им помага на преживеаните во несреќата на секој можен начин... на едната и га дава кучата на плажа, на еден коскената срж, на друг бубрегот... и се така... се додека не се заљуби во една на која и го даде своето срце бидејќи таа поледуваше од срцева мана и имаше премногу мали шанси да се спаси т.е мораше под хитно да се најде срце... и така тој се самоуби така што легна во када со вода и пушти медуза за да го утепа но не да му ги уништи внатрешните ограни и ја спаси неа со што и го даде срцето а пак на еден на крајот и му ги остави очите бидејќи беше слеп.

Се на се доста добра сторија, траготелна ама сепак добра .:smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Полека, сега дојдов од нашкола, го означив спојлерот, внимание стадов и готово:wink:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Полека, сега дојдов од нашкола, го означив спојлерот, внимание стадов и готово:wink:
Истиот филм и јас го гледав, ми се допадна, дефинитивно треба да се гледа.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Еве да надополнам и јас дека навистина вреди да се гледа филмот, фина порака носи. Меѓу ретките тажни приказни кои носат на некој начин порака што изнудува насмевка. Дека не сите на светот живеат колку да се бројат само на пописите.
Иако имам премногу страв од медузи во филмот беше во убава конотација ставена :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Shawshank Redemption.

Одлична драма со Тим Робинс и Моргам Фримен во главните улоги. Дејствието на филмот се врти околу овие два ликови, посебно околу ликот на Тим Робинс кој што е осуден на доживотна робија. филмот зборува за надежта на човековиот живот во место каде што ја нема многу. Прв пат кога го гледав ме изненади пресвртот на дејствието од приказната.
Добар филм кој го нема гледано вреди да го гледа.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181

ок филче акција трилер нешто 2009 година ама има двд снимки сто мозат да се симнат.вреди да се види.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90

ок филче акција трилер нешто 2009 година ама има двд снимки сто мозат да се симнат.вреди да се види.
Да го гледав пред некој ден...и мн е добарм, исто така да пишам нешто на за филмов.

Во филмот станува збор околу двајца крадци (Фриман и Бандерас)
кој имаат намера да ги украдат прочуените фебергоеви јајца
,за да би исплатиле долг на руски мафијаш (Раде Шербеџија)

Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
Да го гледав пред некој ден...и мн е добарм, исто така да пишам нешто на за филмов.

Во филмот станува збор околу двајца крадци (Фриман и Бандерас)
кој имаат намера да ги украдат прочуените фебергоеви јајца
,за да би исплатиле долг на руски мафијаш (Раде Шербеџија)

веќе виден филм, но сепак може да се гледа оцена:6/10

Kajgana Shop

На врв Bottom