Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема да бидат во исто време, 100% сигурно. Никогаш не биле.

Гледам, уште стои распоредот дека двојките ке се играат од 12:00...
Но, што викаш дека никогаш не биле, најверојатно ке се смени тоа...

Лани Новак на земја воопшто не играше подобро, реално малце да гледаме, ваљда памптиш на сите турнири на земја што се случи со него, плус тој период и дедо му почина. На РГ само глава спасуваше со Сепи и Цонга, до душа со Сепи губеше ама не му се надзираше до толку многу поразот ко со Цога. За разлика од лани Ноле сега на земја е даалеку далеку подобар, ова секако ништо не значи, у стил, готово, победува, али дефакто годинава е подобар на оваа подлога за разлика од минатата година.

Тоа е тоа, исто ко што јас тврдам дека Надал не беше ни на 50% во Монте Карло. Значи у право си дека Новак не играше баш најсјаен тенис лани на земја, ама ќе се сложиш мислам и со ова за Монте Карло, можеби претерав со процентот али секако Надал беше далеку од својот максимум.
Абе Бабарабатин, велиш Надал почнал нервоза да чувствува, добро бе не научи до сега дека сите, ама буквално сите тераат мајнд битки? Па намерно го прави тоа за да го опушти Џокович и после да му влезе јако, мисли малце, Рафа и да е убеден дека е послаб нема никогаш јавно да признае, а кој би признал воопшто.
Јас не сум убеден во победа на Надал, но пази да не ти се лупне тоа од глава што се лупаш у гради дека Новак ќе тепал 3-1. Пак ќе кажам, се е отворено, но без мавање у гради да не паѓа сеир после. :)
vidooq
Нема шанса да се во исто време, најверојатно едното 1/2 финале ќе биде од 14:00 другото одма после првото.

Значи Рафа ако не ја смени играта од Монте Карло секако губи. Само од тогаш до сега има голема разлика во неговиот бекхенд. Бекхендот од Роланд Гарос досега и тој од Монте Карло се разликуваат како Сеат Леон и Мекларен Мерцедес.

Џабе се сите прогнози, утре може се да се случи. Ама буквално се. Стојам на тоа дека Рафа е фаворит, ама и тој самиот има речено, јас сум број еден на турниров, но број еден не победува секогаш. Едно е сигурно, тој што ќе победи утре, ќе го освои Ролан Гарос.

Значи Рафа ако не ја смени играта од Монте Карло секако губи. Само од тогаш до сега има голема разлика во неговиот бекхенд. Бекхендот од Роланд Гарос досега и тој од Монте Карло се разликуваат како Сеат Леон и Мекларен Мерцедес.

Бекендот на Надал моментално мислам дека е во најдобра можна форма сезонава, одлично ги контролира поените од тој удар, што е доста позитивен предзнак за дуелот со Новак. Едно е сигурно, бекендот мора да му биде на највисоко можно ниво, неизнудените грешки на минимум, и она најбитното, да биде АГРЕСИВЕН. Ќе мора да отстапи од неговата стандардна тактика со трчкарање 5 метра позади основната линија затоа што во спротивно ќе изгуби. Знае Рафа како се добива Новак, знае и Новак како се добива Рафа, затоа ќе биде неизвесно до самиот крај. Гејм план ќе имаат и двајцата, само победник ќе е оној што подобро ќе го спроведе.

Јас сакам Ферер да го освои турнирот, а за тоа да има било каква шанса да се случи, мора Надал да го добие Новак. Ферер има многу лош скор со двата, но сам има кажано дека против Џокович едноставно не може да победи.

Од друга страна, мислам дека Новак ќе го добие Надал утре. Од аспект на кладењето коефициентот на Џокович е превисок, и во секој случај се исплати...

Ferer е психички сјебан против Надал... вечен лузер е против него, на 30-15, он направи од готово вересија во Мадрид..

Ferer е психички сјебан против Надал... вечен лузер е против него, на 30-15, он направи од готово вересија во Мадрид..

Против Новак е уште повеќе, нема никаква игра против него. Против Надал игра многу поравноправно...

Мислам дека Азаренка и Шарапова ќе ги убијат топчињата денеска. Лелек и неартикулирани извици ќе грмат на Роланд Гарос денес.

Има некој што мисли дека Ерани ќе земе повеќе од 5 гема денес?

Против Новак е уште повеќе, нема никаква игра против него. Против Надал игра многу поравноправно...

Три сета се играат да те потсетам, Ферер ако го тепа Надал у три сета гол ќе одам еден месец низ град.
Друго, излезе распоредот за утре, Новак-Надал е првиот меч кој почнува во 13:00 часот, за утре се најавува сончево време со највисока температура до сега на турнирот, 27 степени. Овие услови му одат во прилог на Надал заради спиновите и нивниот откок, но апсолутно не мора ништо да значи тоа.

Три сета се играат да те потсетам, Ферер ако го тепа Надал у три сета гол ќе одам еден месец низ град.

Лесно ти е вака да кажеш, сега кога се стопли. :D

Јас само напишав дека Ферер ако оди во финале, има повеќе шанси против Надал, отколку против Новак. Значи, ако против Новак има 5-6% шанса да го добие мечот, птотив Надал има 10%.

Должината на мечот не е никаков проблем за Ферер, човекот е машина...

А убаво би било некој петти играч да го освои РГ, смачено ми е од Надал... :)

Лесно ти е вака да кажеш, сега кога се стопли. :D

Јас само напишав дека Ферер ако оди во финале, има повеќе шанси против Надал, отколку против Новак. Значи, ако против Новак има 5-6% шанса да го добие мечот, птотив Надал има 10%.

Должината на мечот не е никаков проблем за Ферер, човекот е машина...

А убаво би било некој петти играч да го освои РГ, смачено ми е од Надал... :)

Веќе се изјаснив уште завчера дека мерак ми е Ферер да влезе еднаш во финале, го заслужува тоа, ама ако влезе у финале, против Новак шансите ќе му бидат 0%, а против Надал -100%. Човекот колку сака нека е машина бројките и нивните меѓусебни дуели го говорат тоа. :)
Ако е Надал во финале нормално ќе си навивам за Рафа, нема тука смачено не смачено, барем за мене. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom