Македонијо, ште умра за теп!

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
295569_456670591091601_1253235543_n.jpg

https://www.facebook.com/tinonikolov
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 01:46 ---
Untitled.jpg

МИР бе.

на НОЗЕ и Молк и ПОЧИТ.

Глеам дечкото *студира* ултрас со комитите - па да каже некој Коњаникот Сабја или Незапирливи 1903/87 дали го оправдува ова :P (читај, да му акнат 2-3 заушки ако не го оправдуваат)

:)

Трета година во Асуц е овој. Во Кисела Вода мислам дека живее, го имам гледано често низ населба. Го памтам затоа што пред 2 години му се собираа да го "средат" дечки од мое маало, невоспитан еден.

Трета година во Асуц е овој. Во Кисела Вода мислам дека живее, го имам гледано често низ населба. Го памтам затоа што пред 2 години му се собираа да го "средат" дечки од мое маало, невоспитан еден.
не е ни чудо што го собрале..
одвратно..

1. Од каде заклучокот дека бабата е добродушна ?
2. Сите тука нешто се прават јаки нешто ќе тепаат итн итн.
Сега откако дознавме дека бил син на бизнисмен, верувам дека пола од машките се усрале, а пола од женските го имаат размислувањето, СЕГА ДА МУ КАЖАТ ФЕЈСБУК НА ОВАЈ ПА ДА СИ ГО АДНАМ.
Јас ќе си го кажам она што мене ми лежи на душа, кога веќе сите почнавте.
Сакавте капитализам, еве ви капитализам, сакавте Европа, еве ви ја. Ова е капитализмот и европа, баш овие клошари, а не она по телевизија што се кажува.
Не си свесен во која заблуда си.
Џабе ќе ти пишувам и објаснувам кога живееш во толкава заблуда што нема ни да се потрудиш да ме сфатиш, ама можеби некој друг ќе се потруди.
Си бил ти во таа Европа и тој „капитализам“ шо го ругаш па да видиш како функционира системот, како живеат луѓето и како размислуваат?
Не мислам дали си бил на 3 дена екскурзија музеји да разгледуваш, туку дали си живеел во таа Европа и си комуницирал секојдневно со луѓето таму па да знаеш какви се?
И што ако да речиме, навистина бабава е злобна во душата? Тоа значи дека заслужува некој кретен јавно да се изживува врз неа и пред цел свет да ја понижува? Зборувам за принцип... еве ќе претпоставам јас дека ти си злобен, чисто онака ми текна злобен да бидиш... ајде сега мамичето ќе ти го расплачиме по форумов. Стави се малце во истата ситуација.
Доволно е да си замислиш ова истово утре на мајка ти да и’ се случи, па ќе те видам тогаш дали ќе размислуваш дали била „бабата“ добродушна или не.

Кретеноидна??

Зарем твојот Дедо е кретен а ако крушата под круша паѓа...

Има врска пријателе со темава и те како, има врска бидејќи тогаш на старите им помагаа и мене ме научија на истото дали при пазарлук да им однесиш, можи ако има проблем со плинското и така во маалото старите мене викаа, не нивните внуци еден кат погоре туку мене.

Има врска оти јас сум роден во таа држава која имала Графа Македонец(во Грција нема а во Бугарија од 1956 била дозволена таа графа бидејќи Маршалот бил пријател со тогашниот Бугар па имаше грубо кажано над 160 000 Македонци во Бугарија кои можеби сега се на Марс да го Колонизираат оти така им рекле од ВМРО(и Движењето, и фан групата сите финансирале) за да денес останат само 5000 Македонци а ние пак добивме 100 000 Бугари.

Има врска бидејќи за првпат сме признати како посебен народ со своја култура, обичлаи и јазик кој никој не ни бранеше да ги негуваме за разлика од Фашистичка Грција(фашистичка бидејќи има закон за Грци по род и крв а тоа е налик Хитлерова Германија или Италија на Мусолини) е членка на ЕУ, со Бугарија е слично иако они официјално немаат такви закони но таму покрај нашите патат и Турците, а најмногу од таа политика којаеве столетие како ја водат тие две држави страдаат самите што и го видовме, но истото може и нас да ни се случи.

Има врска бидејќи не те силуваа на работа, не ти ја пиеа крвта а за 13 плата(пак тоа е профитот на прертпријатието) и К-15 кое за бжал остана само група на комичари, значи пријателе има врска бидејќи сме Социјална Држава по Устав, но тоа е само на хартија, јас ти зборев за ВИСТИНСКА СОЦИЈАЛНА ПРАВДА(секако имало и злоупотреби не велам не но за разлика од денес со неверојатнни 30% и повеќе невработеност, со енергетска зависност Директно од Грција од каде ни иде нафтата има многу врска и со 400 милиона за курташак фрлени наместо гасификација на ТЕЦ Неготино(ко9ја сега работи за Грчки потреби со мазут купен од нив по договор потпишан знаете од кои).

И(ма врска пријателе токму кога тие претежно 30% армија млади работоспособни а не работат и насилно или со закана ги влечат пензиите од своите оти срамота е Куќа да градиш или фасада, резил е тоа сите сакаат фотелја), има Врска бидејќи имаше основна ПОЧИТ и каков таков Бонтон кон постарите но првенствено кон самите себеси а потоа и кон другите.

Не сум Јуносталгирчар бидејќи кога јас се родив блокот на Чернобил пукна и ѓаволот се роди:)

Не осетив многу но за таа возраст сватив бидејќи и вести гледав, прашував имав прилика весници да имам починатиот ми учител(Бог да го прости) го прашав возбудено "учителе учителе даки стварно ОКТА е на Стојан Андов" и ден денес не сум удрил ниту на било коју начин сум понижил или навредил постара личност од мене, а имав примери дса "учам" како внуци им сечат веѓи на баби и дедовци, па како партафел пуштаат на маало поврзан со рибарски конец и се "ладат" со постарите за да денес читам дека од зграда со воздушна пукаат по нив.

Има врска бе пријателе бидејќи еве настрана бившата ни република од самостојноста до денес нашиот ментален склоп е роб копј самиот си копа гроб.

Бидна станавме педери како што викаат грците оти само педери удираат стари лица или пак на помлади им земаат рекет, ете ти го тој на сликата како вежба на стариот ЧОВЕК кој во негови очи е Боксерска Вреќа.

И за крај има врска бидејќи наместо прогрес со зачувување и негување на традиционалните вредности ние не само што имаме регрес туку имаме и ентропија, веќе егоистичкиот егоизам достигна степен на општествен Аушвиц каде по скалата која нели е вертикална газиш живи луѓе и тоа сцесно, згора на се и се гордееш*

*.(не мислам на цитираниот член).

Инаку еве ја мојата Химна пријателе.

Но тоа не значи дека претходната не ја почитивам.

Тоа исто така не значи дека не ја почитувам и Француската,Албанската и сл.

Кретеноидна??

Зарем твојот Дедо е кретен а ако крушата под круша паѓа...

Или дедо му бил дел од нив или ќутел као педер....трето нема.......
Кретеноидна била химната бе.......размазени говна ко овие немаше во тоа време........

И
.....размазени говна ко овие немаше во тоа време........

Е богами и немаше такви кои се изживуваат со старци, па дури и силуваат старци,жени и деца, јас имав комшија кој лежеше околу 8 или 10 години затвор за силување а неговиот соучесник кој ја врзувал жената(жртвата) точкал и така тој се извади со година затвор и татккому плати СВЕ што имаше заработено 10 години во Либија, ама велат правдата касни па силувачот само што испадна дали имаше година едвај почина во несреќа при работа ете тие како завршуваа нормално имаше исклучоци ама јадеа по 300 стапа и другпат нема да им текне на алкохол во автпомобил а за изживување или силување да не зборам, денес пак тој точкачот соучесник е домаќин пардон жена му го среди инаку....

Жива вистина денес пред општина гледам едно детуле си пали џоинт кој му беше изгаснат на пола а другар му го слика, а беше од овие матурантите но нормално никој ништо не му може, на куќата му се веат три знамиња на ДпБне, но Македонското го нема.

Многу лошо им влијаел филмот Ране дефинитивно;) , дури и за тие моја генерација што се па и повозрасни.

Едно 3 4 дена сакам да пишам еден реферат на темава ама никако да стасам, па ајде сега.
Тоа што сакав да го кажам гледам дека отприлика го кажал God only knows ,али ќе се надоврзам и јас.
Сега откако дознавме дека бил син на бизнисмен, верувам дека пола од машките се усрале, а пола од женските го имаат размислувањето, СЕГА ДА МУ КАЖАТ ФЕЈСБУК НА ОВАЈ ПА ДА СИ ГО АДНАМ.
Сакавте капитализам, еве ви капитализам, сакавте Европа, еве ви ја. Ова е капитализмот и европа, баш овие клошари, а не она по телевизија што се кажува. За ситни интереси си ги продадовме и продаваме душите. Тврдам дека ако некој ваков ти дозволи да дојдиш до неговите благодети ќе се откажиш и од бабичката и од дедичкото( се разбира не сите). Самите дозволуваме оние кои се бавеле и бават со противзаконски работи да бидат алфа и омега во општеството, па сега се чудиме за една бабичка. А децата што ги киднапираат секој ден за некое богаташче да си добие нов бубрег ? Пивото и дебилов се проблемот ?
Па ако е овај син на некојси газда ако оди работава до суд можи и бабава крива да ја извадат.
Искрено не ми причини никакви чувства видеото, зошто ова прераснува во очекувано секојдневие. Повеќе сум загрижен утре да не ме гледа некој во облик на подвижен бубрег.

Добро бе, каде ви отиде човечноста? „Од каде заклучокот дека бабата била добродушна?“ Малоумни ли сте? Бабата, добра или не, ниту ги опцу мочковциве, ниту се закани, ништо! Се постави најфино на цел свет. Ало! Ова е злоупотреба! Ова е на некој начин ограничување на нечија слобода и „газење врз лице“.

Да, пивото и дебилот можеби не се некој голем проблем ако ги споредуваме со многу погнасни чинови, но тоа не ја оправдува неговата постапка. Гнасотилаци милион! Од некаде мора да се почне.

кој изрод еј.. но,и што дека го објавија сега кој е конечно??Ќе му направи некој нешто?/Ќе го казнат некако??? Како не бе...
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 16:40 ---
Добро бе, каде ви отиде човечноста? „Од каде заклучокот дека бабата била добродушна?“ Малоумни ли сте? Бабата, добра или не, ниту ги опцу мочковциве, ниту се закани, ништо! Се постави најфино на цел свет. Ало! Ова е злоупотреба! Ова е на некој начин ограничување на нечија слобода и „газење врз лице“.

Да, пивото и дебилот можеби не се некој голем проблем ако ги споредуваме со многу погнасни чинови, но тоа не ја оправдува неговата постапка. Гнасотилаци милион! Од некаде мора да се почне.
ма овие "луѓе" треба да се исчистат од лицето на земјата...нз каков родител треба да бидеш за да одгледаш ваков морон... ни животно не би се однесувало вака..а не па ЧОВЕК!

Едно 3 4 дена сакам да пишам еден реферат на темава ама никако да стасам, па ајде сега.
Тоа што сакав да го кажам гледам дека отприлика го кажал God only knows ,али ќе се надоврзам и јас.
Сакавте капитализам, еве ви капитализам, сакавте Европа, еве ви ја. Ова е капитализмот и европа, баш овие клошари, а не она по телевизија што се кажува. За ситни интереси си ги продадовме и продаваме душите. Тврдам дека ако некој ваков ти дозволи да дојдиш до неговите благодети ќе се откажиш и од бабичката и од дедичкото( се разбира не сите). Самите дозволуваме оние кои се бавеле и бават со противзаконски работи да бидат алфа и омега во општеството, па сега се чудиме за една бабичка. А децата што ги киднапираат секој ден за некое богаташче да си добие нов бубрег ? Пивото и дебилов се проблемот ?
Па ако е овај син на некојси газда ако оди работава до суд можи и бабава крива да ја извадат.
Искрено не ми причини никакви чувства видеото, зошто ова прераснува во очекувано секојдневие. Повеќе сум загрижен утре да не ме гледа некој во облик на подвижен бубрег.
tumblr_m8omludXIS1ruayad.gif

абе ој лечи се......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom