Во исламот е забранета присилбата, не се плаши, ако имаш комшии кои се добри Муслимани ќе живееш во големо спокојство.
Читајќи те, некој би си помислил дека му зборуваш на некој од Лихтенштајн, кој никогаш не бил во допир со Муслимани. Само таков некој, би ти поверувал.
(мада во денешново информатичко време веќе сите во светот ги познаваат "придобивките" од живеењето со Муслимани. За жал ние тука многу добро го запознавме сето тоа, од прва рака, преку нашите цркви, деца и се друго што е валидна мета за алаховите робови)
Во моменти кога во просек една црква неделно се сквернави и пљачка во муслимански доминантните средини во Македонија, во време кога доживеавме Муслиманите бесрамно да излезат, јавно да бараат слобода за убијците на деца за Велигден и ред други напади на лица, имоти и лично достоинство, што мораат кафирите да го трпат. Во едно такво време, сепак, колку и да делува морничаво и малоумно на некој кафир од Македонија да му збориш како ќе живеел во спокојство ако имал Муслимани комшии, сепак можеби и побезобразно е за земјата која забранува Цркви, молење на Господ и ред други весели фатви и прогласи, да го кажеш ова:
Тебе така ти се чини, прочитај колку во Саудиска Арабија има Христијани и дали они слободно си живеат и функционираат онака како што сакаат и дали се носат онака како што си сакаат па потоа коментирај!!
Saudi Arabia arrests 53 Ethiopian Christians for prayer meeting
Destroy all churches in Gulf, says Saudi Grand Mufti
Saudi man kills daughter for converting to Christianity
Вакви вести, за жал има колку сакаш. Мене ми е сосема јасно зошто Муслиманите кога излегоа да бараат слобода за убијците од Смилковско, мавтаа со саудијски знамиња. Поголема провокација, за кафирите нема. Исто како на Евреј да му мавташ со нацистичка свастика, или на Арап со еврејско знаме.
Многу сте ми интересни кога, во денешно време, се обидувате со средновековниот менталитет, да се обидувате да протурате вакви лесно проверливи инфоа.
Така беше, со
обидот, слика од земјотресот во Тибет, да се прикаже како слика од наводен масакр над Муслимани.
Или пак оној смешниот фото шоп на Роналдо со сликата, кој во верски вести се обидоа да го протнат твоите колеги, како вест за прифаќањето на Ислам на Роналдо.
Или пак
измислената вест за Сара Пелин и Чеченија.
Сето тоа беше брзо приметено веруј.