Креативна покана за излегување на состанок

• Креатор на темата Креатор на темата Francesco Totti
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јули 2011
Мислења
1.727
Поени од реакции
1.998
Поканил банкарка на состанок со уплатница

Момче од Србија по име Филип, откако ја здогледал една од службеничките, доста корисно го поминал времето чекајќи во ред во една банка, размислувајќи како да ја покани да излезат заедно. И ја поканил, на многу оригинален начин.
На уплатница го напишал нејзиното име Невена на местото примач, во местото за износот ставил „непроценливо“, како валута нацртал срце, по што на местото на бројот на сметката го напишал својот телефонски број и во делот на уплатувач го ставил своето име. Цел на уплатата е „покана за на пијачка“.
Мисијата е делумно успешна. Филип и Невена, сè уште се во „преговори“ кога да излезат.

uplatnica-pokana.jpg

Креативно и интересно нема што...

Во темава може да се дискутира за некој ваши креативни обиди да поканите личност од спротивниот пол за да излезете на состанок и како поминал вашиот обид...

Доколку имате добитно ливче од кладилница во износ од над 500 денари може на него да пишете задржи си го ливчето и парите само пиши ми ден и време да излеземе на кафе па вашата покана 99% ќе биде прифатена. :P

1. Windfucker За тебе имам еден непристоен предлог...Во недела сум на свадба во Скопје во Роџер ресторанот и за жал никоја пријателка не сакаше да ми прави друштво за да ја претставам како снашка таму, а ваму роднините ќе ме трујаат дека сум сам, дека сум загреота, па ќе ми донесат некоја сваќа за да се запознаам со еден збор катастрофа ќе биде.
    6 февруари 2013 избриши

2. Windfucker Што нудам во ситуацијава
    -Бесплатна вечера и неограничена пијачка
    -Превоз до местото каде што ќе се договориме да те земам
    -Евентуално спиење во случај ако се здрвиш и да не можиш да си појдиш дома
    6 февруари 2013 избриши

3. Windfucker Услов е да се појавиш, изиграме еден сентиш на почеток и покасно можеш да ја здувниш ако ти е досадно.
    Ќе те претставам пример како главна докторка во Систина и кога ќе те снема од свадбата ќе кажам дека те викнале на хитна операција за да го спасиш шеикот од Катар кој ненадејно добил срцев напад.
    6 февруари 2013 избриши

4. Windfucker Ако сакаш можи и да бидиш десна рака на тајната служба од Гордана Јанкуловска и имаш хитен повик да го спасиш премиерот од евентуален напад на вонземјани.
    Па може и да бидеш возач на хеликоптер, хакер кој знае да го отклучи сефор на НБРМ, надзорник во Идризово утн, итн.
    Мислам можностите на тоа што сакаш да бидеш се неограничени.
    Шо викаш?
    6 февруари 2013 избриши

5. Splendora Ти викам ја квалитетни тролерски способности поседуваш (го немам сивоно смајли шо се гази од смеење)
    6 февруари 2013

6. Windfucker Ова значи дека сепак ќе бидам форевр алоун на свадбата, а? Кој ќе ги трпи роднините цела вечер не знам... :/
    6 февруари 2013 избриши

7. Splendora Абре, уште ти се трола а?
    Ако си озбилен, пребаци се на пп.

1. 39544.jpg

Windfucker За тебе имам еден непристоен предлог...Во недела сум на свадба во Скопје во Роџер ресторанот и за жал никоја пријателка не сакаше да ми прави друштво за да ја претставам како снашка таму, а ваму роднините ќе ме трујаат дека сум сам, дека сум загреота, па ќе ми донесат некоја сваќа за да се запознаам со еден збор катастрофа ќе биде.
    6 февруари 2013 избриши
  2. 39544.jpg

Windfucker Што нудам во ситуацијава
    6 февруари 2013 избриши
  3. 39544.jpg

Windfucker Услов е да се појавиш, изиграме еден сентиш на почеток и покасно можеш да ја здувниш ако ти е досадно.
    Ќе те претставам пример како главна докторка во Систина и кога ќе те снема од свадбата ќе кажам дека те викнале на хитна операција за да го спасиш шеикот од Катар кој ненадејно добил срцев напад.
    6 февруари 2013 избриши
  4. 39544.jpg

Windfucker Ако сакаш можи и да бидиш десна рака на тајната служба од Гордана Јанкуловска и имаш хитен повик да го спасиш премиерот од евентуален напад на вонземјани.
    Па може и да бидеш возач на хеликоптер, хакер кој знае да го отклучи сефор на НБРМ, надзорник во Идризово утн, итн.
    Шо викаш?
    6 февруари 2013 избриши
  5. 43673.jpg

Splendora Ти викам ја квалитетни тролерски способности поседуваш (го немам сивоно смајли шо се гази од смеење)
    6 февруари 2013
  6. 39544.jpg

Windfucker Ова значи дека сепак ќе бидам форевр алоун на свадбата, а? Кој ќе ги трпи роднините цела вечер не знам... :/
    6 февруари 2013 избриши
  7. 43673.jpg

Splendora Абре, уште ти се трола а?
:pos:

Не е фер вака да ги лажеш децава, темава е за некој стварно што ти се свиѓа уникатно да го викнеш на состанок, јас и ти се знаеме, и ти само бараше услуга. Ете тоа, за волја на вистината.
Инаку занимлив пример е, нека стои да учат младиве :icon_mrgr:

Многу слатко!:)

Абре во некое мое време „за покани“- немаше банки и уплатници ниту мобилки,
туку ако си и фрлил мерак на некоја мома (за да ја увалиш у плевну) прво мора 45 дена да и ги носиш кофите и бардаците од селската чешма до пред порти, е ова ти е добитна комбинација ако претходно не си го изел стапот од татко и.
(него ај за ова пишував и порано,кој да го бара сега кад е)

Windfucker; не кажа дали ти успеа креативнава порака или не? :icon_lol:
У секој случај доста интересен начин на пристап.

Што е финтата со балканскиве романтичари во последно време? Де на стадион ја запросил, де реклами по град...после ќе ја земе, 2 завратника и да чисти дома додека он е у кафана. Ми се сере кога читам вакви лигавештини.

Што е финтата со балканскиве романтичари во последно време? Де на стадион ја запросил, де реклами по град...после ќе ја земе, 2 завратника и да чисти дома додека он е у кафана. Ми се сере кога читам вакви лигавештини.

И мене ми се сере од тие јави запросувања, најглупа работа мие. Ама ова ми е баш интересно, не ми е лигавење уопште, баш е магупски :)

Не праќаш CV па да бидиш креативен,едноставно одиш и прашуваш.

Се заебал овој сега ЧЕКА уште,а директно да ја прашал ќе добиел одма одговор :D

Прекрстете ја темава во „Идеи за очајни обиди за ќарување“... Она... со последните сили...

Првата страна ја прочитав ми се виде фина, дојдов на трета гледам турлитава темава направена. И сеа шо треба да направам? Ќе ја вратиме на прва страна и ќе почнеме од почеток, креативна покана за излегување на состанок со акцент на креативна. Ај да идеме на кафе/пијачка/вечера - не е креативна туку вообичаен начин на повикување на состанок. Напрај салто или фрли се од тераса се финти за во чек дис аут. Значи чекаме креативни пристапи. Бујрум.
Плус да дополнам дека добропознат смета дека овој начин е патетичен. Да не отидат залудно десет поста.

1. 39544.jpg

Windfucker За тебе имам еден непристоен предлог...Во недела сум на свадба во Скопје во Роџер ресторанот и за жал никоја пријателка не сакаше да ми прави друштво за да ја претставам како снашка таму, а ваму роднините ќе ме трујаат дека сум сам, дека сум загреота, па ќе ми донесат некоја сваќа за да се запознаам со еден збор катастрофа ќе биде.
    6 февруари 2013 избриши

2. 39544.jpg

Windfucker Што нудам во ситуацијава
    6 февруари 2013 избриши

3. 39544.jpg

Windfucker Услов е да се појавиш, изиграме еден сентиш на почеток и покасно можеш да ја здувниш ако ти е досадно.
    6 февруари 2013 избриши

4. 39544.jpg

Windfucker Ако сакаш можи и да бидиш десна рака на тајната служба од Гордана Јанкуловска и имаш хитен повик да го спасиш премиерот од евентуален напад на вонземјани.
    Шо викаш?
    6 февруари 2013 избриши

5. 43673.jpg

Splendora Ти викам ја квалитетни тролерски способности поседуваш (го немам сивоно смајли шо се гази од смеење)
    6 февруари 2013

6. 39544.jpg

Windfucker Ова значи дека сепак ќе бидам форевр алоун на свадбата, а? Кој ќе ги трпи роднините цела вечер не знам... :/
    6 февруари 2013 избриши

7. 43673.jpg

Splendora Абре, уште ти се трола а?
А кога ќе пишеш дали си ја легнал ?:icon_lol:

Мене ми делува премногу очајно и пубертетски,штознам.Многу повеќе ценам директен пристап,без писменца и слично,впрочем тоа и го сакаат девојките.Во зависност од девојката,може да се убаци и безобразен хумор,голем дел од жените го обожаваат.Пример,имам колега на кого прилично добро му оди со жени,доаѓаат две колешки кои прв пат ги гледа,муабетче нешто си разменија и им вели-"Како сум можел да ве пропуштам,колку сте добри и квалитетни.Еј со две не сум пробал,сигурно е многу добро"-и додека културниот и фин тапоглав дечко во мене очекуваше да го отераат таму од каде што дошол,тие почнаа да се кикотат,дури мислам и дека се подмочаа од кејфови.Нормално,овој пристап е само аналогија дека жените сакаат директен пристап и не пали кај секоја,но кај голем дел би функционирал.
И да,излезе со едната и ја легна,како и многу други,а пристапот му е секогаш таков-директен,има смисла за хумор,знае кога да биде безобразен и што е важно е опуштен.На пример јас да им кажев така стопосто ќе ми се згазеа од смеење:D

Ми текнува на еден младич.
Јас бев 19, тој 21, ми гледаше на кафе и ми рече дека имам средба со темнокос момак у четврток(!). И велам: Ај средбата и црниот младич разбирам да ги видиш у филџанот, ама кај го виде чествртокот?
-Ќе излезеш ли со мене во четврток?- праша тој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom