- Член од
- 28 мај 2013
- Мислења
- 47
- Поени од реакции
- 13
Закон без казна не е закон. Нема да се спроведува. Затоа ме интересира какви казни и мерки предлагате за прекршителите?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Закон без казна не е закон. Нема да се спроведува. Затоа ме интересира какви казни и мерки предлагате за прекршителите?
Во насловот пишува забрана. Ако е забрана претпоставувам се регулира со некаков закон и казни за прекршителите.Закон?![]()
Ќе биде замолен да си оди.Во насловот пишува забрана. Ако е забрана претпоставувам се регулира со некаков закон и казни за прекршителите.
Но еве нека не е закон. Прашањето ми е на каков начин ќе се спроведе забранава во пракса? Што кога некој нема да ја почитува и седне во кафана со дете?
а ако не сака да си оди?Ќе биде замолен да си оди.![]()
Обезбедување, и надвор.... Ако сака да направи скандал, тогаш не ни треба да има дете...а ако не сака да си оди?
Значи ќе го трауматизираме детето да гледа и/или доживува насилство ни криво ни должно за некој да глуми снобизам. Ашколсун.Обезбедување, и надвор.... Ако сака да направи скандал, тогаш не ни треба да има дете...![]()
Па ако родителот има 1 грам мозок, нема да дозволи детето да биде подложено на насилство. Кога ќе го замолат, ќе стане ќе се извини под оправдување дека не знае за правилото „Без деца“ и ќе си замине. Тоа ќе биде и лекција за детето, како треба да се однесува во такви ситуации. А ако почне да вика да урла да мава... детето ќе се истрауматизира од однесувањето на родителот, зошто за тоа дете најважен е родителот и неговото однесување...Значи ќе го трауматизираме детето да гледа и/или доживува насилство ни криво ни должно за некој да глуми снобизам. Ашколсун.
Дали не е барем малку глупаво да му се даде дозвола не некој избричен во вратот да трауматизира деца?Па ако родителот има 1 грам мозок, нема да дозволи детето да биде подложено на насилство. Кога ќе го замолат, ќе стане ќе се извини под оправдување дека не знае за правилото „Без деца“ и ќе си замине. Тоа ќе биде и лекција за детето, како треба да се однесува во такви ситуации. А ако почне да вика да урла да мава... детето ќе се истрауматизира од однесувањето на родителот, зошто за тоа дете најважен е родителот и неговото однесување...
Абре ти ме читаш што ти пишувам или слабо ти се гледа...Дали не е барем малку глупаво да му се даде дозвола не некој избричен во вратот да трауматизира деца?
Во насловот пишува забрана. Ако е забрана претпоставувам се регулира со некаков закон и казни за прекршителите.
Но еве нека не е закон. Прашањето ми е на каков начин ќе се спроведе забранава во пракса? Што кога некој нема да ја почитува и седне во кафана со дете?
а ако не сака да си оди?
Дали не е барем малку глупаво да му се даде дозвола не некој избричен во вратот да трауматизира деца?
Ваква забрана во македонија никад нема да функционира.
Таков народ сме, нема шанси вакво нешто да помине во пракса, ова ќе остане само форумска дискусија.Како си толку сигурен?
Таков народ сме, нема шанси вакво нешто да помине во пракса, ова ќе остане само форумска дискусија.