Еднаквост за сите прекршители на кодексот на однесување, децата и нивните родители не се исклучок

• Креатор на темата Креатор на темата PurplePuma
  • Време на започнување Време на започнување
Закон без казна не е закон. Нема да се спроведува. Затоа ме интересира какви казни и мерки предлагате за прекршителите?

Во насловот пишува забрана. Ако е забрана претпоставувам се регулира со некаков закон и казни за прекршителите.
Но еве нека не е закон. Прашањето ми е на каков начин ќе се спроведе забранава во пракса? Што кога некој нема да ја почитува и седне во кафана со дете?

Во насловот пишува забрана. Ако е забрана претпоставувам се регулира со некаков закон и казни за прекршителите.
Но еве нека не е закон. Прашањето ми е на каков начин ќе се спроведе забранава во пракса? Што кога некој нема да ја почитува и седне во кафана со дете?
Ќе биде замолен да си оди. :)

Обезбедување, и надвор.... Ако сака да направи скандал, тогаш не ни треба да има дете... ;)
Значи ќе го трауматизираме детето да гледа и/или доживува насилство ни криво ни должно за некој да глуми снобизам. Ашколсун.

Значи ќе го трауматизираме детето да гледа и/или доживува насилство ни криво ни должно за некој да глуми снобизам. Ашколсун.
Па ако родителот има 1 грам мозок, нема да дозволи детето да биде подложено на насилство. Кога ќе го замолат, ќе стане ќе се извини под оправдување дека не знае за правилото „Без деца“ и ќе си замине. Тоа ќе биде и лекција за детето, како треба да се однесува во такви ситуации. А ако почне да вика да урла да мава... детето ќе се истрауматизира од однесувањето на родителот, зошто за тоа дете најважен е родителот и неговото однесување...

Па ако родителот има 1 грам мозок, нема да дозволи детето да биде подложено на насилство. Кога ќе го замолат, ќе стане ќе се извини под оправдување дека не знае за правилото „Без деца“ и ќе си замине. Тоа ќе биде и лекција за детето, како треба да се однесува во такви ситуации. А ако почне да вика да урла да мава... детето ќе се истрауматизира од однесувањето на родителот, зошто за тоа дете најважен е родителот и неговото однесување...
Дали не е барем малку глупаво да му се даде дозвола не некој избричен во вратот да трауматизира деца?

Дали не е барем малку глупаво да му се даде дозвола не некој избричен во вратот да трауматизира деца?
Абре ти ме читаш што ти пишувам или слабо ти се гледа...
Нема сигурно „избричаниот“ да отиде кај детето и да му каже „Мали, марш надвор“ :pos:
Ќе отиде кај госпоѓата МИЛФ со црвен кармин 3 слоја и ќе и каже тивко „ГоспоЖа, ве молам да го напуштите локалот, зошто имаме правило - без деца“

Како што ти рекле, ќе биде замолен да си замине.
Сигурно нема во ќош под казна да седи.

Забрани има многу кои не се регулирани со закон и не постојат казни за истите, сторителот едноставно се отстранува од местото.

Ваква забрана во македонија никад нема да функционира.

а ако не сака да си оди?

А јас ако се соблечам гола во дискотека и обезбедувањето ме избрка, дали е тоа дискриминација?
Ако тебе ти дојдам дома и ти не сакаш да сум таму, кој е тој што е во право - јас или ти?
--- надополнето: 29 мај 2013 во 01:43 ---

Обезбедувањето (и персоналот) нема ништо со децата.
Со родителите има.
--- надополнето: 29 мај 2013 во 01:44 ---
Ваква забрана во македонија никад нема да функционира.

Како си толку сигурен?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom