Најдобар таблет до 10.000 денари?

• Креатор на темата Креатор на темата vizzix
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 мај 2013
Мислења
115
Поени од реакции
68
Имам потреба од таблет. Може ли да ми го препорачате најдобриот што го знаете до 10.000 денари. Немора да биде нов, може и половен :) поздрав :)

Од тоа што може да се најде кај нас, зависно од буџетот овие се најдобри:

до 30 000 - iPad
до 20 000 - Asus Transformer TF300
до 15 000 - Nexus 7

Nexus 7 го има за 11500 во сет, тоа ти е најдобра понуда на ново, испод тоа се све кинески таблети со никаква подршка. А за старо види што може да најдеш од овие горе што ти ги пишав и кој ти одговара во буџетот.

Добро сега да не го троламе сите знаеме дека мислеше на таблет комјутер.
Инаку види си во амц имаат голем избор не само во амц ги има и на друго место што знам што да ти кажам не ми затребало до сега па да ги гледам.
Инаку да има многу пофалби за nexus таблетот ке си доплатиш уште нешто али барем знаш добро е, знам неколку луге што имат нексус сите пофалби само батеријата не му била многу добра така кажуваат па сега.

7 инчен е мал некако за таблет. Искуства со кварт таблети anyone? Глеам најефтини се а не се кинески. (Или се, кој ги знае).

Ке додадеш уште малку и ке си го земеш нексус 7. Одлични перформанси и одлична изработка. Има и ГПС. Тоа ти е најдобар избор ако сакаш навистина квалитет.
Ако сакаш да заштедиш некој денар, јас го продавам овој: www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=828583
Нормално цената е пониска а и изработката не е толку квалитетна како кај нексусот, ама според бенџмарк резултатите и нема некоја голема разлика. Сепак има доста брз двојадрен процесор.

Имав некаде прочитано дека кварт амц ги произведуваат таква фирма не пости, можеби и да грешам незнам.

DSC_4332-hero_large_verge_super_wide.jpg

Абе да не те излажаат овие кинеските по цената па да купиш си наебал гадно ипак одлуката е твоја.
Гледав еден на друг форум земол таблет кинески и после 1 месец бај бај.

Кинески се, разгледај го овој можеби ќе ти врши работа.
http://it.com.mk/prv-pogled-na-quart-qp-1070-tablet-kompjuter/
Овој под 10 илјади е? Ондак ок делува, мене ми треба за сурфање, покажување (презентации) и да листам пдф книги, ваљда ќе вреди за тоа. Мада ова со батеријата дека толку трае чисто сумљам.

7 инчен е мал некако за таблет. Искуства со кварт таблети anyone? Глеам најефтини се а не се кинески. (Или се, кој ги знае).

Не е мал, јас имам 7 инчен таблет и сум доста задоволен од неготово досегашно работење и е доста ефтин (4.000 - 5.000 денари)..го користам 2-3 години и нема ни А речено , супер си работи на Андроид 4че и тоа е кинески (зборувам дека е кинеска фирма и таму си се склопуван, не е никаков ФАЛШ). Многу сум за доволен од него, повеќето ми требаше за работа а не за игри.

Onda Vx610w Tablet CPU Features:
CPU: All Winner A10 1.5 GHz
GPU: Mali 400
RAM: 512M DDR3
Storage: 8GB

Onda Vx610w Tablet Screen Information:
Screen: Capacitive Touchscreen, 800*480 Screen
Size: 7 inch
Resolution: 800*480 Pixels
Gravity Sensor: Yes
Onda Vx610w Tablet includes:
1 x Onda Vx610w Tablet
1 x USB cable
1 x DC 5.2V 1A Charger
1 x Earphones

Onda Vx610w Tablet other Features:
Brand Onda
MPN VX610W Deluxe
Language: Mutil language
Video :H.264,VC-1,MPEG-2,MPEG4,XviD/DivX,Real 8\9\10,AVI、RM、RMVB、PMP、FLV、MP4、M4V、VOB、WMV、3GP、MKV
Music :MP1,MP2,MP3,WMA,OGG,APE,FLAC,WAV,AC3,AAC,AMR,DTS,RA,M4A
Ebook TXT, PDF, HTML, RTF, FB2
Music around the state About 20 hours
1 x SD card (max 32G supported)
1 x Earphone (3.5 standard connector)
1 x 2.5mm Charge

Onda%20VX610W%20Deluxe%207%20Inch%20Android%204.0%20Tablet%20PC%20Capacitive%20Touch%20Screen%20Allwinner%20A10-4.jpg

Абе да не те излажаат овие кинеските по цената па да купиш си наебал гадно ипак одлуката е твоја.
Гледав еден на друг форум земол таблет кинески и после 1 месец бај бај.
Ја купив кинески телефон и ми се расипа за 2 минути.

vizzix требал си да кажеш за што ти треба да го користиш па да ти препорачаме бидејки ако ти треба за игри подобро земи си на старо телефон за овие пари на пример самсунг галакси с2 одат по 10.000 (барем јас така размислувам па сега...)
brunofresh Онлине го купи ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom