Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Пластиката од браникот на задното колце ми е изгребана.Линијата е танка и се гледа црната боја од браникот.Еден мајстор ми рече гребнатото да го намачкам само со лак за нокти.Совет од некој што имал искуство со оваа работа?

Ми треба помос од некој кој знае како одат работите со увоз на кола од италија како може да увезам кола од италија како одат процедурите човекот сто ми ја најде колата од италија е италијанец и тој мозе и до тука да ми ја дотера колата ама дали тој може да ја дотера до тука на италијански табли и тука да ми ја продаде мене да си ја префрлам намене и да ја регистрирам на мак табли. ве молам кој има познавање за оваа работа да ми пише детално како може да се изведе оваа работа. сега се слушнав и пробувал на многу начини ама никако не можел па ми рече да се распрашам јас како ги увезуваат кај нас. ве молам одговорете ми најбрзо што можете

Ми треба помос од некој кој знае како одат работите со увоз на кола од италија како може да увезам кола од италија како одат процедурите човекот сто ми ја најде колата од италија е италијанец и тој мозе и до тука да ми ја дотера колата ама дали тој може да ја дотера до тука на италијански табли и тука да ми ја продаде мене да си ја префрлам намене и да ја регистрирам на мак табли. ве молам кој има познавање за оваа работа да ми пише детално како може да се изведе оваа работа. сега се слушнав и пробувал на многу начини ама никако не можел па ми рече да се распрашам јас како ги увезуваат кај нас. ве молам одговорете ми најбрзо што можете

od kaj si ti? i dali gazdata na kolata ima makedonsko drzavjanstvo?

jas sum od kavadarci a gazdata na kolata nema mak. drzavjanstvo inaku ke bese ubavo da imase
--- надополнето: 24 мај 2013 во 20:14 ---
pregeska eden covek mi kazuvase deka nema drug nacin osven so slep od tamu pravo na carina vo mk. a za prevoz mi barat 450evra. dali nekoj ima noseno kola na ovoj nacin ili pak znae nekoj sto se bavi so taja rab.

Dali moze italijanec bez mk drzavjanstvo da ja donese kolata do tuka I nazad da se vrate so aftobus I da gi zeme sonego tablickite I dokumentite od kolata I da ja odjave vo italija I da mi gi prate po posta dokumentite I posle jas da si ja carinam tuka. Neka pise nekoj koj e siguren AMA pobrgu oti stvarno e za brzanje rabotata. Fala vi

Dali moze italijanec bez mk drzavjanstvo da ja donese kolata do tuka I nazad da se vrate so aftobus I da gi zeme sonego tablickite I dokumentite od kolata I da ja odjave vo italija I da mi gi prate po posta dokumentite I posle jas da si ja carinam tuka. Neka pise nekoj koj e siguren AMA pobrgu oti stvarno e za brzanje rabotata. Fala vi

Може. Може со табли да ја носеш на царина и документи. За еден ден завршуваш работа... После со таблите и документите (ќе имат печат од царина) одјавува ја у италија и ти праќа оригиналите по пошта.

Само моли бога да не ја пријаве италијанецо колата за открадена коа ке се врне у Италија, ем да земе пари од тебе ем од осигурителната куќа.... ;)

Е дури тогај ќе биде филмо голем.... :vozbud::vozbud::vozbud:
Шо си запнал да е италијанка не знам... :cautious::cautious::cautious::cautious:

vaka italijanecot nemoze toa da mi go naprave toa 100 posto a zosto italija tamu imam covek koj moze da mi najde dobra kola. znaci vaka on ja nose kolata do makedonija na itralijanski tabli taka i posle tuka ja carinime ili kako???? posto mi vikaat deka toj moral tamu da prijavi deka ke ja prodava kolata i odma mu gi zimale tablite a bez tabli nemoze da ja donese.:confused:
--- надополнето: 27 мај 2013 во 15:10 ---
sto mislite za golf benzin 1.4 tsi kako ovoj naprimer http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=813912 . posto imam slusano deka bila teska kola 1.4 motor i bil slab pa neznam trosele ulje itn. Opsto mislenje golf 2.0 tdi ili golf 1.4 tsi. neznam sto da zema ? pogolem broj ima 6ki od 2009 benzin nego dizel a i poeftina e a plus toa i mnogu pomalku imaat pominato na primer dizel ispod 150 000 ne e a benzin ima i so 25-30 000. vase mislenje. p.s me interesira ako nekoj znae kolkava e potrosuvackata na benzin kaj golf6 1.4 tsi

3м паста за полирање каде може да се најде и цена ако знае некој ?

vaka italijanecot nemoze toa da mi go naprave toa 100 posto a zosto italija tamu imam covek koj moze da mi najde dobra kola. znaci vaka on ja nose kolata do makedonija na itralijanski tabli taka i posle tuka ja carinime ili kako???? posto mi vikaat deka toj moral tamu da prijavi deka ke ja prodava kolata i odma mu gi zimale tablite a bez tabli nemoze da ja donese.:confused:

тој нека дојде прво во МК со колата,со се табли со се се како да си иди на гости а потоа ко ќе си бега нека ги земи таблиците и да ги одјави во Италија.Од кога ке ја одјави можиш тука слободно да ја започниш процедурата за царинење само пази како што ти кажаја погоре да не те заеби да ја пријави таму како крадена..после кај и да се свртиш газо напред ке ти биди :) И ако земаш некоја подобра кола запази ги законите за ЕКО2 и ЕКО3 поточно годината на производство...пошо на секој 4-5 месеци се менваат законите и можиш да фатиш некој закон каде што би ја царинел за поевтини пари

sto mislite za golf benzin 1.4 tsi kako ovoj naprimer http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=813912 . posto imam slusano deka bila teska kola 1.4 motor i bil slab pa neznam trosele ulje itn. Opsto mislenje golf 2.0 tdi ili golf 1.4 tsi. neznam sto da zema ? pogolem broj ima 6ki od 2009 benzin nego dizel a i poeftina e a plus toa i mnogu pomalku imaat pominato na primer dizel ispod 150 000 ne e a benzin ima i so 25-30 000. vase mislenje. p.s me interesira ako nekoj znae kolkava e potrosuvackata na benzin kaj golf6 1.4 tsi
Не е тешка и не е слаб. Потрошувачка: http://www.spritmonitor.de/en/overv...power_s=120&power_e=125&gearing=1&powerunit=2

--- надополнето: 27 мај 2013 во 15:10 ---
Остај тоа глупостите што ги слушаш по чаршијата. Од прва рака ќе ти кажам, моторот си е супер, турбо бензинец е и има доволно снага. До 200 оди ко на заебанција. На 500 километри поминати со возење низ град, 180-200 по автопат, 100 по регионален... значи секаков тип на возење, просек потрошувачка 7л/100км. Ако не ја пашкаш, со 6 ќе си поминуваш.

Најди еден стар пост од мене как се царине кола на регуларни табли. Там пише точно как требе.... И ако е без табли, спремај си пари за шлеп служба... :-)

Остај тоа глупостите што ги слушаш по чаршијата. Од прва рака ќе ти кажам, моторот си е супер, турбо бензинец е и има доволно снага. До 200 оди ко на заебанција. На 500 километри поминати со возење низ град, 180-200 по автопат, 100 по регионален... значи секаков тип на возење, просек потрошувачка 7л/100км. Ако не ја пашкаш, со 6 ќе си поминуваш.
semo edno ne mi e jasno naprimer dizel 6 golf retko mozes da najdes nekoj koj go prodava a da ima pominato do 50 000 a najdov mnogu benzinci so 1.4 tsi motor so gi prodavat a imat pominato okolu 30-40 000 km. zosto gi prodavat ovie novi koli dali nesto ima problem soniv neznam sto e rabotata :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom