Прашања за Исламот III

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
drugo ne znaes osven da se posmevas,:tapp:
па како да не се смеам кога еве последен гаф беше кога една од вашите ми објаснуваше дека мачката ги раѓала мачињата од УСТА. еј, од уста. џабе и јутуб и пуштавме, џабе се. гледа и вика монтажа. :facepalm: е ова е исто ко кога вие ќе се фатите за нешто и не го пуштате, а не сте во право 100000000001% али тоа е, кога со сериозност не ми/ни успева, вањда со исмевање ќе дојдете во 21век
ај сега ако може одговори за ЖЕНАТА???

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
добро свативме дека немаш поим од ислам и остави ги омер соул и мета да дискутираат НЕ ЗАМАРАЈ
jas ne sakam da vi odgovaram vas pa da se posmevate , vie fakticki ne prasuvate so cel da naucite nesto tuku vasite prasanja se sostojat so losi nameri , so cel da se posmevate , jas takov zaklucok dobivam od vasite postaveni prasanja navredi , ponizuvanje i losi postapki

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
jas ne sakam da vi odgovaram vas pa da se posmevate , vie fakticki ne prasuvate so cel da naucite nesto tuku vasite prasanja se sostojat so losi nameri , so cel da se posmevate , jas takov zaklucok dobivam od vasite postaveni prasanja navredi , ponizuvanje i losi postapki
да ја прашувам и за да научам ама голем дел и знам а тоа што ти научи за својата религија од овој форум е др работа

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Oва е груба навреда кон сите Македонци. Јас од кога се зачленив на форумов немам прочитано од ниту еден член да напише: „Браво за Младич и Караџич“ или каква било поддршка за тоа што го сториле во Сребреница.

Вакво срамно лепење етикети заслужува перманентен бан, само ај.

Сега Никола или Екслекс ќе ми лупнат казнени за несоодветно однесување, а дуплиот јузер и провокациите на Соул оф Спејс а.к.а Инфектед ќе си пројдат како ништо да не било...

partizann со тебе немам никаква желба да дискутирам, за било што. Фала унапред.
оооооо, зи хајл друже. одамна не сум те видел
а за ова, .... па ти бре ич не сфаќаш дека ко што кај нив не е важна нацијата, него само верата, така они тоа го проектираат и на христијански рамки. христијанин овде, и христијанин онде за нив е исто. ама пусти они не го знаат тоа, .... ќе научат за едно 500 год

одговорено

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
еве јас како лош, можда и најлош на планеава да прашам:
зошто исламот има потреба да се однесува кон жената како према предмет, или уште полошо како “пониско“ суштество од мажот? или пак, ако веќе исламот има таква потреба, зошто вие тоа го практикуват,е а не мислите така? или пак според вас навистина жената е “нижо“ суштество?

За жената муслиманка е 100 пати расправано,но ќе ти одговорам пак,Исламот е религија која и дава најголеми права на жената од сите религии.
Прочитај си ја библијата ако не веруваш.
Тоа што денес го гледаме,и како жените се облекуваат/однесуваат и слично,не е овозможено од Светите Книги туку луѓето сами си го земале тоа право.
Ако мислиш дека библијата одобрува блуд,пијанчење по дискотеки и кратки миничи,си се зезнал.
Не ми го представувај тоа како: Еве христијанството и дава право на жената. Разбираш. :)

Што се однесува до исламот,
Мухаммед с.а.в.с. вели: Најдобар меѓу вас е оној кој најдобро постапува спрема својата сопруга.
а луѓето се луѓе,секој со својата нарав итн.
А и такви сме и ние,секогаш лошите примери ги земаме ги ставаме на рачун на религијата.
Јас не би имал што да додадам повеќе на оваа тема.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ја се потсмевам на се што е глупост, безразлика на темата, религија или наука

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
partizann , Infected-
Ако веќе не сте заинтересирани за одговарање на прашањата,може ли да се договориме братски,јас и омер да ги одговараме овде прашањата?
За да се држиме стриктно до темата,и само да се одговараат прашања а не да се водат промашени дискусии кои немаат врска со исламот?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
За жената муслиманка е 100 пати расправано,но ќе ти одговорам пак,Исламот е религија која и дава најголеми права на жената од сите религии.
Тоа што денес го гледаме,и како жените се облекуваат/однесуваат и слично,не е овозможено од Светите Книги туку луѓето сами си го земале тоа право.
Ако мислиш дека библијата одобрува блуд,пијанчење по дискотеки и кратки миничи,си се зезнал.
Не ми го представувај тоа како: Еве христијанството и дава право на жената. Разбираш. :)

Мухаммед с.а.в.с. вели: Најдобар меѓу вас е оној кој најдобро постапува спрема својата сопруга.
А и такви сме и ние,секогаш лошите примери ги земаме ги ставаме на рачун на религијата.
мета, тој одговор веќе ми е познат, и христијанството има глупости но не значи дека треба да се практикува. и затоа и НЕ се практикува тој дел од разумните луѓе.
значи прашањето ми беше зошто еден муслиман има потреба да се однесува кон жената така ако знае дека тоа не е правиот начин. прост пример, зошто не смее да има 4 мажи, или шета сама на улица? или пак на гостинот да не му погледа во очи? тоа право само мажите го имаа? они се НАД, а жените ПОДраса?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226

на атеист му кажуваш дека треба да чита христијанска света книга?

досадни сте со тоа вака библијата така
абе има тема за тоа
чак има и тема за споредба за христијанки и муслиманки ако ти е одговорот со разликите
тој постави прашање едно а доби 10 други одговори

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
ја се потсмевам на се што е глупост, безразлика на темата, религија или наука[/quote
abe ajde ti gi znam tvoite nameri , ne se pravdaj,
i da napravi nekoj glupost ne se potsmeva, , toj sto frla kal po drugite, mozebi i ke ja pogodi celta , no sigurno ke si gi izvalka racete,

Kajgana Shop

На врв Bottom