Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ве молам кажете во моментов каде се продава под 700е. Road Bike ? Минимум Shimano Tiagra. Не сум од Скопје а по сајтовиве нешто не се сите баш апдејтирани. Ќе ве молам некој кој има скоро гледано да помогне.

Благодарам.

Дечки ве молам кажете во моментов каде се продава под 700е. Road Bike ? Минимум Shimano Tiagra. Не сум од Скопје а по сајтовиве нешто не се сите баш апдејтирани. Ќе ве молам некој кој има скоро гледано да помогне.

Благодарам.

Повеќе ќе биде проблем големината.А за цена види во оутдор кај мајка Тереза.Имаа Коратек со 105ка мислам за убава цена.

Благодарам.

Имаше многу убав карбонец скоро нов Cube со 105ка опрема, и дечкото за него даваше плус година гаранција.
Проблем може да ти биде што негова последна цена беше 850 евра, но во секој случај велосипедот си вреди толку во случај ако не е паднат или пак оштетен.
На сликите мене ми се виде како океј, но немак шанси да го видам во живо.
Да бидам искрен сакав да го земам јас од причина што е идеален за мојата големина, но некако ми излегоа некои непредвидливи трошоци и купување на роад ќе почека подобри денови.
Инаку големина е 54/56 и можеш да исконтактираш некој од пробајк бидејќи го продаваше нивни вработен.

За нов зорт дека ќе најдеш со фул Тиагра нешто за таа цена, во про-спорт имаш еден од најдобро оценетите за влезно ниво со комплетна Сора опрема и фер цена од 42.000 Specialized Allez Sport Compact.

Друго што загледав додека барав беше интерсната цена во Бајкстоп на Giant Defy III од 30.000 ден.
Комбинација на најслабата опрема 2300 и Сора, ама пак цената не им е лоша. Најдобра да им се јавиш да не има некој друг постар модел со Тиагра и колку би чинел истиот.
--- надополнето: 26 мај 2013 во 20:27 ---
Повеќе ќе биде проблем големината.А за цена види во оутдор кај мајка Тереза.Имаа Коратек со 105ка мислам за убава цена.

1200 евра им беше Доломити 105ка, не е баш некоја најдобра цена. Имаш Giant со фул Ултегра за таа цена
--- надополнето: 26 мај 2013 во 20:41 ---
Беше некој Мариово денеска на возење? Искрено мене ми беше уживанција цела тура.

Да не возеше на манифестацијава ??? Јас со другари бев на Водно до врв со надеж да се спуштиме off road од позади до Соње. Но кога стигнавме таму (на врв) како да се смени годишно време, таков ладен ветер немало до сега, плус проследено со дожд. Измрзнавме како глувци и едвај се спуштивме по асфалтот од кај што и дојдовме. Ништо од возењето до Соње. Следеќи пут. :)
--- надополнето: 26 мај 2013 во 21:17 ---
Ve zamoliv pred nedela dena da mi pisete, normalno toj sto se razbira od velosipedi : dali vredi ovoj velosiped za ovaa cena http://www.ebay.it/itm/Pinarello-FP5-CARBON-/121104473139?pt=Biciclette&hash=item1c32639c33&_uhb=1 pozz.

Друже, тоа да ти објасни некој што вози road bike, овде повеќето преферираат mt bike. Прашај го @Arioth, мислам дека тој вози и road bike. :)

Ve zamoliv pred nedela dena da mi pisete, normalno toj sto se razbira od velosipedi : dali vredi ovoj velosiped za ovaa cena http://www.ebay.it/itm/Pinarello-FP5-CARBON-/121104473139?pt=Biciclette&hash=item1c32639c33&_uhb=1 pozz.

Ако е оригинал вреди дефинитивно.И јас сум во план да земам наскоро некој пинарело.Ми фати око fp quatro и цената му е околу 4800 eвра.Така да ова ако е оригинал според мене е доста евтино

Здраво дечки сакам да ве прашам дали точаков вреди да се земе по цена од 24 000 денари.
http://www.crosscycle.com/en/catalog/mtb-5/grip-924-17.html

Вреди... 29ки гуми на некој му изгледаат грдо, ама 2 пати да спедалаш поминуваш 200 метри... Дискови на глицерим... Вреди и тоа како...

Бициклава уствари е 28к демек со попуст за 24к :D

Вреди... 29ки гуми на некој му изгледаат грдо, ама 2 пати да спедалаш поминуваш 200 метри... Дискови на глицерим... Вреди и тоа како...

Предноста на 29-те гуми е навеќе во тоа што offroad возењето е поудобно, имаат поголема нагазна површина и нерамнините помалку се осеќаат. :)
--- надополнето: 26 мај 2013 во 23:42 ---
Здраво дечки сакам да ве прашам дали точаков вреди да се земе по цена од 24 000 денари.
http://www.crosscycle.com/en/catalog/mtb-5/grip-924-17.html

Не лошо точачево, но сепак треба да размислиш за рамката, сепак е Cross, а и деловите не се нешто посебно. :)

Па сега секако нема да го возам во екстремни услови од видот на кал,премногу тумби и сл.Инаку за маркава еден другар има Cross од пообичните го купи пред 10тина години па до ден денешен само задна осовина има сменато и задна гума :D коска точаче.

Да не возеше на манифестацијава ??? Јас со другари бев на Водно до врв со надеж да се спуштиме off road од позади до Соње. Но кога стигнавме таму (на врв) како да се смени годишно време, таков ладен ветер немало до сега, плус проследено со дожд. Измрзнавме како глувци и едвај се спуштивме по асфалтот од кај што и дојдовме. Ништо од возењето до Соње. Следеќи пут. :)
--- надополнето: 26 мај 2013 во 21:17 ---

Друже, тоа да ти објасни некој што вози road bike, овде повеќето преферираат mt bike. Прашај го Arioth, мислам дека тој вози и road bike. :)

Не бев :/ Летово ќе возиме на Водно :)

Па сега секако нема да го возам во екстремни услови од видот на кал,премногу тумби и сл.Инаку за маркава еден другар има Cross од пообичните го купи пред 10тина години па до ден денешен само задна осовина има сменато и задна гума :D коска точаче.
Добро да, најмногу зависи од тоа како и каде го возиш. Ако го возиш само по асфалт и полесни off road терени ќе немаш никаков проблем. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom