Исланд ги прекина преговорите со ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Mateas
  • Време на започнување Време на започнување
--- надополнето: 26 мај 2013 во 01:12 ---

Грујо мора да го реши спорот за името за да се влезе во ЕУ и НАТО,во спротивно опстанокот на МКД ќе се доведе во прашање.
--- надополнето: 26 мај 2013 во 01:19 ---

Многу е лошо кога ќе се размислува лимитирано, како прво МКД неможе да се споредува со Исланд ниту економски, ниту политички, ниту географски,пред да пишувате нешто, размислувајте неколку пати,затоа што вака многу глупи и смешни ќе испаднете..
Нема потреба да се решава вештачки создаден проблем од сдсм.

ИМЕТО НА МОЈАТА ДРЖАВА Е МАКЕДОНИЈА ,ТАКА И ЌЕ ОСТАНЕ.

Што се однесува до еу и нато ни под разно не сакам да сме членки.
Кај нашиве политѕичари не соголуваат,со членството во овие параинституции ќе ни се создаде дополнително соголување.

Имаме одлична геополитичка положба,за тоа сведочат и територијалните аспирации на нашите ''соседи'' и некои ''домaшни предавници''
Зависиме само од енергенсот БЕНЗИН,НАФТА И ПЛИН,ама со денешнава технологија тој проблем е лесно решлив.
Голем проблем претставува одливот на ВСС.

Што ќе прекинеме ние бе,60% од извозот ни е за земји од ЕУ,практично и ќе немаме економија ако прекинеме преговори со ЕУ. Сите позајмици на милиони и милиони ни се од европските фондови и банки.

Убаво е на ура да се пишуваат постови ама реалноста е друга.

Овие постови со самоојачувачка содржина се најјаки,ние сме Македонија,ќе го изгубиме идентитеот ако влеземе во ЕУ. :pos: А до сега демек цела Европа освен грција не ословува со Македонија и македонци. Ние дома не можеме да спречиме свирење на сопствена химна не па на друго место.

Кучињава домашни само тоа чекаат да направат нова 2001,развиени се во паметот како бугари,мислат европа нив ги чека и којзнае каков живот ќе живеат после влегување во ЕУ.

Кога ќе собереш се,Исланд има и економска и геостратешка позиција да прекине преговори со ЕУ.
Ние.....well ние сме Македончето,вечен малер во се.

Времето покажа дека на европјаните ама ич не им е гајле за нас, нема што тие да не учат и да не контролираат, никој нема да не спаси ако ние сами не се спасиме!

Сети се на 24 декемви и тие настани, ако не беа тие од ЕУ да ги смируваат нашите шупаци само бог знае што можеше да се случи. Може само да претпоставуваме или ке станевме Северна Кореа, или граѓанска војна. Крај краева тие ги држат албанците со таа идеја за Европа без граници. Кога ке дојде време Албанија да не помине на тој Европски пат во Македонија никој незнае што може да се случи.
А за економски придобивки мислам дека е глупо и да праиме муабет.
Мене и досандо ми стана да објаснувам некои работи, најлошо од се што не ми е веќе ни битно, како да се помирив со неизвесната иднина на оваа земја.

ај не се акајте од земја,ние ќе прекинуваме преговори:pos: ќе не рашљакаат и за уши пак у ред сместа.
Dodeka ne probash ne mozhesh da znaesh shto ke bide...Mozhebi ke imame podrshka od nekoj shto ne se nadevash, ponekogash samo treba da pokazhesh deka imash svoe "jas"

Сети се на 24 декемви и тие настани, ако не беа тие од ЕУ да ги смируваат нашите шупаци само бог знае што можеше да се случи. Може само да претпоставуваме или ке станевме Северна Кореа, или граѓанска војна. Крај краева тие ги држат албанците со таа идеја за Европа без граници. Кога ке дојде време Албанија да не помине на тој Европски пат во Македонија никој незнае што може да се случи.
Мене и досандо ми стана да објаснувам некои работи, најлошо од се што не ми е веќе ни битно, како да се помирив со неизвесната иднина на оваа земја.
Тоа е проблемот, нашите шупаци. Во Исланд ги нема тие шупаци и затоа може да ги прекинат преговорите.

Па они ги подржуваат, финансираат и контролираат! Ако не се мешаат во нашите внатрешни работи и не пуштат ние сами да ги смириме тоа ќе биде прилично едноставно и брзо а идината ќе биде сигурна и во наши раце.

Што ќе прекинеме ние бе,60% од извозот ни е за земји од ЕУ,практично и ќе немаме економија ако прекинеме преговори со ЕУ. Сите позајмици на милиони и милиони ни се од европските фондови и банки.
И што ако ни е извозот во ЕУ? Па тоа не значи дека треба да влезиме таму!
И Русија, Швајцарија и Норвешка исто така извоз имаат во земјите од ЕУ но не им доаѓа во предвид за да влезат во ЕУ.

Супер, уште повеќе ми одговара за тоа што сакам да се преселам таму.

Што апчиња земаат дел од вас бре дечки? Фантази ленд размислувања. Македонија требало да го следи примерот на Исланд. Оф леле. :pos:

Што апчиња земаат дел од вас бре дечки? Фантази ленд размислувања. Македонија требало да го следи примерот на Исланд. Оф леле. :pos:
Ех, ќе ги бараш тие апчиња после во ЕУ, ама ќе бидат забранети, како дел од законот за лошо мисли, донесен од Брисел

И што ако ни е извозот во ЕУ? Па тоа не значи дека треба да влезиме таму!
И Русија, Швајцарија и Норвешка исто така извоз имаат во земјите од ЕУ но не им доаѓа во предвид за да влезат во ЕУ.
Швајцарија и Норвешка имаат некаков дил за слободна трговија со ЕУ додуше и МК има сега слични ствари незнам како е со извоз-увоз ЕУ. Може некој посаглам дил треба дозвола од Грците а може и не само им дале на овие погорниве дека се помоќни. Знам дека НО и Швиц се дел од Шенген и заедничкиот пазар на труд што не е случај со МК. Како и да е треба да се реши спорот со Грција за да нема многу прекчки во односите со ЕУ без разлика дали ќе станем МК членка на ЕУ или не. Спорови со соседи не се никогаш корисна работа.

Швајцарија и Норвешка имаат некаков дил за слободна трговија со ЕУ додуше и МК има сега слични ствари незнам како е со извоз-увоз ЕУ. Може некој посаглам дил треба дозвола од Грците а може и не само им дале на овие погорниве дека се помоќни. Знам дека НО и Швиц се дел од Шенген и заедничкиот пазар на труд што не е случај со МК. Како и да е треба да се реши спорот со Грција за да нема многу прекчки во односите со ЕУ без разлика дали ќе станем МК членка на ЕУ или не. Спорови со соседи не се никогаш корисна работа.
Веќе ~12 години имаме слободен извоз во ЕУ т.е. укинати се сите квантитативни и квалитативни трговски бариери(исклучок е виното). Е сеа шо фино не клецкаат со нетрговски механизми тоа ти е друга приказна.

Мислиш до толку се замараат овие од ЕУ за нас?

А некој погоре напиша дека за стабилност во Македонија и да се избегнат нови воени конфликти е потребено членство, да али за во НАТО.

А и крај краева само во сон мојт некој да ја истајт државава од гованава во кои сме влезени, без разлика дали сме или не членови на ЕУ.

Членство на Македонија во Нато не ни гарантира безбездност каква што ни треба,примери имаш во Турција,Шпанија.Нас безбедност ќе ни гарантира добра економска состојба а во тоа ЕУ поише ќе ни помогне.
Финтата не е дека се замараат туку дека им одговара оваа ситуација,им ги имплементираме сите нивни глупости а не ги добиваме благодетите од тоа.Они го немаат ризикот од нестабилна земја во Унијата и налив на работници,а сепак прави се што ќе и биде наредено.Оној момент кога Еу ќе сака да ја смени состојбата ќе не внесе сакале ние или нејкеле,пропагандата е најлесна работа.Исто толку лесно е да не одјебат за стално.

Браво Исландовача,убаф потег !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom