Мислењето на Македонците за добрите односи со соседните земји

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување

Со која соседна држава имаме најдобри односи

• Србија

Гласови: 87 74,4%
  • Бугарија

Гласови: 14 12,0%
  • Албанија

Гласови: 9 7,7%
  • Косово

Гласови: 6 5,1%
  • Грција

Гласови: 10 8,5%

• Вкупно гласачи
    117
Уште на почеткот на темата реков, зборуваме за сегашните односи неоптоварени од историски работи, а ова што си го напишал е ништо во споредба со тоа што балистите, андратите и сл.банди го правеле на македонците. И Ченто на Голи оток не го пратиле србите како срби, туку раководството на комунистичка југославија на чело со еден Хрват. Сега треби ли и хрватите за тоа да ги мразиме?
Јас највеќе ги мразам Французите...сега ќе ти објасна зошто тие се крив за се. Во 1600 и некоја кога Австриците им направиле контра на Турците после влез у петерец пред Виена стигнале во Скопје. Е оние шајзе французен ги фатило фуфка дека ќе станат Австриците најбољи им забел нож во грб и ги нападнале од позади. И морале да се повелекуваат назад Швабоидите. Е да не беа французите така расипани Скопје ќе беше ко Виена денес и немаше да има 500 години Турско. Така да шајзен французен се крив за све.

Абе и срби да имаше 25%,друго ќе беше и со нив.Ќе имаше судири али немаше да стигне до случаеви како Вејце,Смилковски...едно е работа со народ друго е со племе.

Тоа секако, да имаше големо малцинство срби во 90-тите ќе имаве ситуации како во хрватска и босна. Но поради фактот дека србите во македонија се многу малце, официјалната српска политика одамна се откажа од т.н. „Стара србија“ и граничење со грција.

Јас највеќе ги мразам Французите...сега ќе ти објасна зошто тие се крив за се. Во 1600 и некоја кога Австриците им направиле контра на Турците после влез у петерец пред Виена стигнале во Скопје. Е оние шајзе французен ги фатило фуфка дека ќе станат Австриците најбољи им забел нож во грб и ги нападнале од позади. И морале да се повелекуваат назад Швабоидите. Е да не беа французите така расипани Скопје ќе беше ко Виена денес и немаше да има 500 години Турско. Така да шајзен французен се крив за све.
Не бе Пиколомини је крив за све :D

Не заебавај бе, па си го видел Скопје у последно време, иста Виена, мора и поубаво од Виена, уште бечка шницла ни фали на плоштад :P

Уште на почеткот на темата реков, зборуваме за сегашните односи неоптоварени од историски работи, а ова што си го напишал е ништо во споредба со тоа што балистите, андратите и сл.банди го правеле на македонците. И Ченто на Голи оток не го пратиле србите како срби, туку раководството на комунистичка југославија на чело со еден Хрват. Сега треби ли и хрватите за тоа да ги мразиме?
Тогаш вина барај ја кај бугарите, затоа што македонија беше под нивна власт ( нели братски народ ) во тоа време. И лесно можеа со македонското население да се справат со нив, но сепак НЕ, ги оставија на цедило и ја полнеа БГ со македонци.

Поради убиство на еден македонец ( секако од страна на нив ) започна војна помеѓу хрватска и ЈНА ... секако дека и нив не ги "мирисам".

И доволно е да ги доселат срби во македонија а македонци во Војводина.Доволно е да им ги земат најдобри и најјобратовливи површини и да им ги поделат на србите.Доволно е асцимилација ( и Глигоров ) го "покрстиле" ипак пак си го сменил презимето.И доволно и што го пратиле Ченто во Голи Оток и пак поради таа "грешка" можеби немаше да бидеме 20-години "стара" држава и овие проблеми до ден денес немаше да ги имаме.

Абе исти ку*ац, различно пакување се сите соседи.

а може и немаше ни да иаме држава..

Татко ми вели дека со бугари сме најпријателски настроени. :pos:

Од нашава анкета може да се заклучи дека и истражувањето било релевантно, горе-долу, тоа се мислењата на македонските граѓани.

Ако некој има податоци за мислењата на соседите за нас, нека ги објави тука.

Па порано така и било.
aplauz.gif

Од нашава анкета може да се заклучи дека и истражувањето било релевантно, горе-долу, тоа се мислењата на македонските граѓани.

Ако некој има податоци за мислењата на соседите за нас, нека ги објави тука.

Не сум гласал бидејќи не сум Македонец но мислам дека со србија имате добри односи, Сметам дека тоа е нормално 70 години сте под српска пропаганда весници, медиуми, музика всичко.С бугарија не сте бидејќи немате ниту бугарски весници, филмови, музика, ништо . Реално сметам дека не познавате Бугарите а впечатокот што имате е она што го прочитате во медиумите а тоа е 90% плукање по бугарија. токму она бугарија има во предвид зборот ,,доброс'седство''.това е тажно бидејќи секој 5 ти бугарин е поврзан на некој начин со Македонија .

србија и грција <3

и што се правите сите демек вака-така, а штом дојде лето одма куферите и грчка фаќате....абе ај.....

србија и грција <3

и што се правите сите демек вака-така, а штом дојде лето одма куферите и грчка фаќате....абе ај.....

Тука е парадоксот, државата за која македонците сметаат дека е најнепријателска е државата каде македонците трошат најмногу пари.

Мене најнепријатни ми се Бугарите...бетер се од Грците по напорни се. На Грци ќе им кажеш Фиром/Скопје и ОК. Овие подосадни се. Ќе те правуваат зошто зборуваш така? Зошто ова правиш? Што биле баба ти и дедо ти? Зошто не не сакаш? Зошто носиш брада? Зошто правиш муабет со Срби? Зошто ти е крив носот? За да прашаш е за тоа...досадни се како хемороиди. Албанци Косовари и Срби се ОК дури и фини Грци имаат една мана додуше голема. Бугарите имаат сто и една. Највеќе ги избегнувам зошто ми се најнепријатни. Обично кога ќе сретнам Бугар во странство се правам на тошо и се трудам што е можно помал контакт да имам и да го избегнувам и игнорирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom