- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
[/quote][/quote]Ako ubiecot e ubiec,teroristot e terorist,zosto togas panicite i Islamot go tolkuvate taka ? Islamot e Islam,Hristijanstvoto si e Hristijanstvo,Judizmot judizam a teroristite teroristi,ubijcite ubijci,znaci,nemaat nisto so religijata.
. Od druga strana imame licnosti koi vo uciliste vlegle i strelale bezmilosno 70 decinja ama toj bil psihicki poremeten i ne e vinovna negovata religija,toj ne go spomnal hrista ovoj go spomna i potragicno e,iako toj eden covek ovoj 70 ubil.
Dali Trculoski e Ubiec ? Ako e ubiec,zosto takov docek na ubijci mu napravivte viorejki znaminja na Isus ? Da ne dolzam,ako nesto bitno sum izostavil,ti se molam potseti me.
Uste samo za Vehabiite. Vehabiite ne ja rusat nasata religija,prijatele Muranyi,jas sum ovoj koj sum bil i ke ostanam takov.
Ne si me razbral dobro. Jas rekov deka onoj koj ubiva i misli deka toa go napravil vo imeto na Allah,toa negovo delo nisto kaj Allah nema da mu vredi,duri za toa delo ke bide i kaznet.
l.
ајде со ред
1 болд убуец е убуец а терорист е терорист а јас некаде прочитав дека секој муслиман не е терорист (точно) ама затоа секој терорист е муслиман ( најточно)
1 болд тој што влегол во школо и убил деца ( ако збориме за последниот случај во америка) за него не се ни знае дали бил христијан дали бил будист или атеист или пак муслиман или нешто петнаесто и да ЈАСНО Е ДЕКА нема никаква врска со религијата. А што да кажеме со војникот со исечена глава во англија пред некој ден кој беше убиен затоа од некој забеган муслиман од нигерија во име на алах па уште идиотот и си се снимал на улица ( дијагноза исламски -психотат ) КРАЈ
3. болд не мешај баби и жаби само зашто има рима ТАРЧУЛОСКИ НЕ УБИВАШЕ ВО ИМЕ НА ИСУС НИТУ ПАК МУСЛУМАНИ туку ја бранеше земјата од терористи во случајов шошонци кои многу добро го користат исламот
4. болд те разбравме одлично