Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Да вози со расклатена радилица за да заштеди пари? Па да има луфта на клипњача па нема да сака нормано да пали и да нема крајна добра брзина?

Сеуште ги немаш ставено цените сакаш некого да дереш или се плашиш од конкуренција?

Друже ако не свати до сега ја незнам кога, и самиот си кажа дека заради конкуренција не ставаат цени
пр: гледаш кај него цена 550 евра идеш на друг сајт таму е 500 и кај ќе купиш ??? сигурно не кај првиот за 550 евра, затоа ти вика да се јавиш на телефон или да наминеш кај нив, и ако те мрзи да шеташ ќе си купиш од кај него за + 50 евра..
--- надополнето: 24 мај 2013 во 22:51 ---
Во Хамачи братучед ми пред 2 години го зеде 480 евра...

Тоа пред 2 години, јас мислам дека нема поевтин од 550 евра на ново ја кога гледав пред 3 години така беше и мислам дека сеуште е..

Друже ако не свати до сега ја незнам кога, и самиот си кажа дека заради конкуренција не ставаат цени
пр: гледаш кај него цена 550 евра идеш на друг сајт таму е 500 и кај ќе купиш ??? сигурно не кај првиот за 550 евра, затоа ти вика да се јавиш на телефон или да наминеш кај нив, и ако те мрзи да шеташ ќе си купиш од кај него за + 50 евра..

Тоа пред 2 години, јас мислам дека нема поевтин од 550 евра на ново ја кога гледав пред 3 години така беше и мислам дека сеуште е..
Знам што е финтата ама тоа што го прави не е никаква реклама. Става сликички уште да се мењаме со сликичките. :pos:
Бедно изгледа а дури си прави антиреклама со тоа што не објавува цени. Ама он си знае голем е.

Знам што е финтата ама тоа што го прави не е никаква реклама. Става сликички уште да се мењаме со сликичките. :pos:
Бедно изгледа а дури си прави антиреклама со тоа што не објавува цени. Ама он си знае голем е.

Уште на прв поглед кога ќе го видиш скутерот ај ти се засвиѓал си се загреал и кога ќе видиш нема цена ќе им пишеш порака и кога ќе ти речат јави се.. :place:
Подобро нека стави цена и доле со големи букви нека пише

*ВАЖНО: ЦЕНИТЕ СЕ МЕНУВААТ СЕКОЈА НЕДЕЛА ЗА СИГУРНОСТ ЈАВЕТЕ СЕ НА ТЕЛЕФОН

и то е то..

Уште на прв поглед кога ќе го видиш скутерот ај ти се засвиѓал си се заграл и кога ќе видиш нема цена ќе им пишеш порака и кога ќе ти речат јави се.. :place:
Подобро нека стави цена и доле со големи букви нека пише

*ВАЖНО: ЦЕНИТЕ СЕ МЕНУВААТ СЕКОЈА НЕДЕЛА ЗА СИГУРНОСТ ЈАВЕТЕ СЕ НА ТЕЛЕФОН

и то е то..
Ај може и на курс по маркетинг да го викнеме. :icon_lol:

Знае ли некој колкав треба да биде притисокот на напумпаност на гумите колку на предна колку на задна..
Гума
Kenda 130/60/13

Иначе со што ќе го измериш притисокот имаш такво апаратче за мерење или од компресор на бензинска ?
--- надополнето: 24 мај 2013 во 23:06 ---
Ај може и на курс по маркетинг да го викнеме. :icon_lol:

Може ќе ги прочита постовите ќе размисли и ќе не послуша

Иначе со што ќе го измериш притисокот имаш такво апаратче за мерење или од компресор на бензинска ?
--- надополнето: 24 мај 2013 во 23:06 ---

Може ќе ги прочита постовите ќе размисли и ќе не послуша

Од копресорот на бензинска

Знае ли некој колкав треба да биде притисокот на напумпаност на гумите колку на предна колку на задна..
Гума
Kenda 130/60/13

2.0 предна, 1.8 задна
--- надополнето: 25 мај 2013 во 14:01 ---
Да ве прашам нешто, кога ќе зариба скутер кои делови од машината се менуваат само клип или уште нешто, се работи за 2 тактен

Се менува клип, карики и се буши цилиндарот на прва специјала.
--- надополнето: 25 мај 2013 во 14:07 ---
И колку би коштале овие делови клип, радилица и цилиндар ? се работи за Peugeot Speed Fight 2

Бушење цилиндар + клип и карики комплет најевтино ќе поминеш за 1200 - 1300 денари. Оди кај Флексо и ќе ти каже што-како е со цените. Нормално имаш и поскапи клипови, јас само ти дадов пример за буџет варијантата :)

еднаш ви одговорив дека нема цени затоа што мојот сајт не е за online продажба
цените се мнеуваат имаме акции попусти промоции и тн и тн
и има разлики во цените за кеш кредитна картичка и кредит
и главното моторче од дома не се купува

најевтин нов мотор во мк во моментов е 500 еур и тоа е овој 1111.jpg

https://www.facebook.com/tuningcentardoo

еднаш ви одговорив дека нема цени затоа што мојот сајт не е за online продажба
цените се мнеуваат имаме акции попусти промоции и тн и тн
и има разлики во цените за кеш кредитна картичка и кредит
и главното моторче од дома не се купува

најевтин нов мотор во мк во моментов е 500 еур и тоа е овој Прегледај го приврзокот 64484

https://www.facebook.com/tuningcentardoo

Друже кога реков "Најевин мотор е 550 евра" мислев на скутер не на томос, а за тоа што рече дека моторче не се купува од дома и за тоа си у право али ако ти дојде он со 550 евра а морторчето е 600 евра ќе му го дадеш за 550 ???

Еии.. значи колку сум разочаран од моторчињава што бев да ги гледам нешто невидено

1. Hamachi Monza 50 cc 2006 година 22.000 км поминати
седиштето нема брава
пластиките расклатени и од лева и од десна страна
спринт филтер
позади жмигавци нема
нема реглер
го продава 20.000 денари а затоа што нема реглер (да го пуни акомулаторот) вика ако сакам да извади од другиот мотор реглерот да го стави на овој мотор 20.000 денари, а да не ми даде реглер 19.500 денари.
И ај се качив да го пробам моторот му даваш пуна гас гуши цел гаси го возев 50 метра се укочи километражата на 20 Km/h остана тоа, стрелката за бензин почна да се крева се тресеше и таа цркна.
барал маса на капак за курбла
алспухот варен цел и брчи како југо од грана изваден
алспухот дихтон му фалело на грана
предмата маска треба да има 4 + тој од напред 1 штрав значи 5 штрафа а она само на 1 се држи
и под 19.500 не го спушта

2. Keeway Focus 2006 година 14.000 км поминати
маската околу километражата испукана па лепена пунета со силикон позади жмигавци нема предната маска од десна внатрешна страна цела лепена (паднат на десна страна бил) и тој седнав да го пробам иде до 30 Km/h и неќе повеќе гаси, седиштето му се вади цело, го даваше 400 евра за 370 евра вика, и тој цел расклопен

Продаваат продувани канти и бараат по 400 евра, па според ова што го напишав видете неколку постови погоре што продадов и за колку пари

Baotian 2006 година го продадов 2012 со куфер аларм со 9.000 км поминати со сменети тазе ролни, каиш, федерчина на ламела и свеќица и го дадов за 350 евра

Еии.. значи колку сум разочаран од моторчињава што бев да ги гледам нешто невидено

1. Hamachi Monza 50 cc 2006 година 22.000 км поминати
седиштето нема брава
пластиките расклатени и од лева и од десна страна
спринт филтер
позади жмигавци нема
нема реглер
го продава 20.000 денари а затоа што нема реглер (да го пуни акомулаторот) вика ако сакам да извади од другиот мотор реглерот да го стави на овој мотор 20.000 денари, а да не ми даде реглер 19.500 денари.
И ај се качив да го пробам моторот му даваш пуна гас гуши цел гаси го возев 50 метра се укочи километражата на 20 Km/h остана тоа, стрелката за бензин почна да се крева се тресеше и таа цркна.
барал маса на капак за курбла
алспухот варен цел и брчи како југо од грана изваден
алспухот дихтон му фалело на грана
предмата маска треба да има 4 + тој од напред 1 штрав значи 5 штрафа а она само на 1 се држи
и под 19.500 не го спушта

2. Keeway Focus 2006 година 14.000 км поминати
маската околу километражата испукана па лепена пунета со силикон позади жмигавци нема предната маска од десна внатрешна страна цела лепена (паднат на десна страна бил) и тој седнав да го пробам иде до 30 Km/h и неќе повеќе гаси, седиштето му се вади цело, го даваше 400 евра за 370 евра вика, и тој цел расклопен

Продаваат продувани канти и бараат по 400 евра, па според ова што го напишав видете неколку постови погоре што продадов и за колку пари

Baotian 2006 година го продадов 2012 со куфер аларм со 9.000 км поминати со сменети тазе ролни, каиш, федерчина на ламела и свеќица и го дадов за 350 евра

a do kolku baras ti vespa?

али ако ти дојде он со 550 евра а морторчето е 600 евра ќе му го дадеш за 550 ???
Со оглед дека 50% од продажната цена е маржа... има сосема солиден простор за пазарење и паѓање на цена. Така да, реално, ќе му ги чапни парињата сосе рака.

Со оглед дека 50% од продажната цена е маржа... има сосема солиден простор за пазарење и паѓање на цена. Така да, реално, ќе му ги чапни парињата сосе рака.

само 50 % грешка си :pos:

само 50 % грешка си :pos:

Ај бе, јас од вчера сум и незнам како стојат работите. За бабин гас вие таму седите и успевате да опстоите со продадени 30-40 мотори во цела година, а трошоците за една фирма се многу повеќе од 3000 евра годишно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom