Поправка на HTC Desire X

• Креатор на темата Креатор на темата edin4o
  • Време на започнување Време на започнување

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Локација
Десно од левото
Веб-сајт
gamezone.com.mk
Еве што се деси:
Телефонот ми падна на цемент и стаклото е пукнато (има такви ко кога ќе скршиш некој прозор па пукнатини, али тачот си работи екстра). Ме интересира колку кошта да се смени тоа стаклото одприлика?
Исто така ми се скрши задната маска заедно со тастерите за lock/ volume up-down кои ми се изгубија...Кај можам да ги најдам тие две работи исто така, и колку ќе ме чинат?

Да не ти падна од 200м на бетонот :LOL:

Инаку на една моја другарка исто така и се скрши, и побараа 3800 за стаклото па сега види ти колку ќе ти се исплаќа. Можеби не е точна цената некој друг може знае.

Зависи квалитетот на стаклото, имаш од 700 до 3000 денари стакла.
Сега не сум баш сигурен дали ке ти работи тачот како порано, али мислам дека 80-90% ке си работи како порано.

Толку е 60 евра да се смени
иначе тоа ти што го викаш стакло е уствари тач

Толку е 60 евра да се смени
иначе тоа ти што го викаш стакло е уствари тач

Значи стаклото има пукнатини, али тачот си работи супер..
Епа ако е до 60 евра тогаш може и да го направам :)

Значи стаклото има пукнатини, али тачот си работи супер..
Епа ако е до 60 евра тогаш може и да го направам :)
значи стакло = тач :D
цената е таа да

Општо збориме за тач - стакло кој како го замислува и го вика
а цената збориме за комплетче lcd+touch за desire x
Touch = Digitizer, или грешка сум? :)

Еве, за некои ко мене што не ги знаеле разликите :)

1. 2. Some repair guys say digitizer and glass is different, is that true?
  2. Answer is yes and No. The digitizer which detects your touch is fused to the glass thus makes it as one piece, and it cannot be replaced separately. This means you will have to replace the glass/digitizer altogether when the phone has a problem detecting your touch even though it is not broken/cracked and vice versa. We see so many user get fooled by a seller who sells the glass only which is useless. Please ask us when you have a question so that you can save from wasting your money.

Touch = Digitizer, или грешка сум? :)

Еве, за некои ко мене што не ги знаеле разликите :)

1. 2. Some repair guys say digitizer and glass is different, is that true?
  2. Answer is yes and No. The digitizer which detects your touch is fused to the glass thus makes it as one piece, and it cannot be replaced separately. This means you will have to replace the glass/digitizer altogether when the phone has a problem detecting your touch even though it is not broken/cracked and vice versa. We see so many user get fooled by a seller who sells the glass only which is useless. Please ask us when you have a question so that you can save from wasting your money.

Точно дека Touch = Digitizer

и точно дека некои имаат и стакло пред тачскринот ... ама тоа е се фабрички јако залепено и многу тешко кој би го сменил а да не го скрши екранот/тачот ... но не е невозможно

еве пример стакло само напред за галакси с3
outer-lcd-screen-lens-glass-front-cover-for.jpg

И бидејќи секако никој несака да ризикува да си го плати сам комплетот
се менува вака целосно сосе рамка на галакси 3 ... секако оргинален фабрички споен комплет

gh97-13630f.jpg

50 евра ми вика еден али ќе треба да чекам 15 дена...
Тачот + стаклото да го измени (али нема да биде со оригинално, туку со некое друго)...Да идам ли на таков ризик или да си идам ја со пукнат екран?

50 евра ми вика еден али ќе треба да чекам 15 дена...
Тачот + стаклото да го измени (али нема да биде со оригинално, туку со некое друго)...Да идам ли на таков ризик или да си идам ја со пукнат екран?

Доколку јас сум во ваква ситуација, би одел на 100% оригинални делови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom