Евросонг 2013 - Шведска, 14-18 мај (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Sto pesni slusnav vecerva ne mi se veruva. Koja od koja polosa. Primetiv deka samo scardinavcive pratia dobrI pesni ovaa godina kako I predhodnive. Pa ne za dzabe sekat se oni favoriti.

Македонци беа, Влав имаше, годинава Ромка, Адријан Гаџа исто беше, в година сигурно Елвир Мекич.
Elvir Mekic jas kolku sto znam se iseli id Makedonija...otide vo Bosna i moze ke ne iznenadi nekoja godina kako Bosanski pretstavnik:)
A Bosna i Hercegovina nastapuvase ovaa godina?

Elvir Mekic jas kolku sto znam se iseli id Makedonija...otide vo Bosna i moze ke ne iznenadi nekoja godina kako Bosanski pretstavnik:)
A Bosna i Hercegovina nastapuvase ovaa godina?
Eпа му дојде времето на Драган Вучиќ.
keep-calm-we-re-fucked.png

После Евровизискиот настап поговорката Ќути има и полошо се измени, новата гласи Ќути има и бугари.Или како знаеш дека си дното? Гледаш бугар до себе.
Џигерици мои закоравени, не во Еу во сто Еу да ве пикнат џабе е, бугар бил и останува бугар.
Следна година раке пуке, раке шлаке или Боки 13 и така си ги потрошивме пеачите.

Лозано сам да пееше може и ќе имав некаква надеж,вака со тенкот.....

Треба да се договорат словенските народи на балканов некоја групна ремет песна да им пратат следна година на европјаниве,пример ние почнуваме,па србите продолжуваат,па хрватите па бјалгарите :cuc: итн итн итн

Следна година Гиш нека го пратат,нека им го истури бесот попот што незаслужено не отиде 99-та нека ги отвори ко шахта со некоја самовилска песна пак !

Бев у кафана и улетав дома кога го кажаа последниот учесник во финалето - кога онаа коментаторкана (што акцент си стаа рендом на зборови и праи одвратни гримаси) почна да „објаснува“ зошто не сме влегле а „сме биле одлични“, па за нашиот „јужен сосед“, па како се тоа било политика, како некои соседи си гласале едни за други..........................и се упатив кон шољата....ете така, не е скроз оф-топик ова што го напишав....
....и дај нека заврши праксава најубавиот месец во годината да се посеруе со есми, каљопи, гаџи, мекичи и да се веруе дека можат поголем дострел од настап во циркуски фрик шоу да имаат надвор од земјава....место 2км платно за хаљината за чудовиштено, ќе јадеа цела година децана по семафори што шетаат...

После Евровизискиот настап поговорката Ќути има и полошо се измени, новата гласи Ќути има и бугари.Или како знаеш дека си дното? Гледаш бугар до себе.
Џигерици мои закоравени, не во Еу во сто Еу да ве пикнат џабе е, бугар бил и останува бугар.
Следна година раке пуке, раке шлаке или Боки 13 и така си ги потрошивме пеачите.

A Lambeta? go zaborai ?:X3:

Абе какво потрошуење, Каролина 2 пати беше, сеа иде редот на тие по еднаш што биле пак да одат :D
Шо е ова, за некој МТВ да биде мајка, за некој маќеа а?
Е нема така :D

Иначе многу ме нервира што нашиве кога и да отидат на евровизија си мислат како на концерт да се и нема да ме зачуди некоја наредна година тој што ќе биде таму на сред песна да и каже на публиката „ајде да ве чујам сега вас“...
Тонот во песната што треба да го испее оригинално е низок тон, он пее висок тон, па ќе додаде нешто свое и на крај каша попара. Као песната што ја пее, некој стар евергрин е па ај он за да испадне оригинален ќе си напраи некој негов кавер...
Во песната има до и ти ќе пееш до, а нема да се занесуваш и да ми шараш со тоа пеењето.

Јас не се сеќавам да сме имале полоша песна и комбинација на сценски настап досега од ова. Со ова се надминавме себе си,дури и Вучич ми изгледа слатко сега :)
Дефинитивно Еленчето ми беше најдобра до сега, раке пуке, раке шлаке и ете ти успех.

Софи врати се!!!
tumblr_m8z2z0lmSQ1qzqlf2o2_250.gif
:pos:
Ова е потег на векот (рака така со раменцата), јас мислам за шпица на Евровизија да ја стават, никад нема да го заборавам настапов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom