Internazionali BNL d'Italia | 13-19 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Internazionali BNL d'Italia?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
kakov Janovich chuda da pravi...moment na inspiracija i igra ...konstantnost prosechna , na RG ne proagja vtoro kolo...Gulbis e igrachot , gospod go isturil so talent ,da ja ima posvetenosta na Nadal on ke pravi chuda ...da gi namali zurkite na pola a da go nakachi treningot za pola godina ke e vo top 10 ...servisot mu e vrven a za ramnite forhendi i behendi nemam zborovi . Deneshniot mech da beshe na beton Gulbis pobeduvashe vo dva seta...zatoa ne ja sakam zemjata , po chetiri pet precizni riskantni udari na Gulbis, Nadal gi stiga i na kraj Gulbis zicer ke promashi ...na beton ke beshe druga prikazna...kako i da e ,pobedi psihata na Nadal , Gulbis praveshe mnogu naivni greshki na bitni poeni....sepak , go zemal receptot na Novak , agresivno i kolku shto moze poveke ramni udari ...utre Nadal mislam deka ke go zbrishe na Ferer ...Federer igra dobro a i kockite mu se sklopuvaat jas go gledam veke vo finale...Novak so Berdych na zemja ne bi trebal da ima maka , dva seta se dovolni ...

Гулбис е по надежен тенисер од јанович, и јас се согласувам со тоа, немораш да биде бетон или тврда подлога, само да беше Гулбис година или 2 постар - поискусен, немора да биде брза подлога.

И те како. Иако е 203цм висок е доста подвижен тенисер не е како овие класичниве сервери Раонич, Иснер, Квери и слична багра. Ги има сите удари. Супер форхенд, повеќе од солиден бекхенд, добра игра на мрежа, добар слајс и одлична серва. Само во главата уште многу му фали.

Претеруваше денес со drop shots... Па едно време го научи Гаске, и почна да го пегла...
Чист поен не му признаа на Гаске, што го врати во меч Пољакот...

Денес меч за 10-ка беше меѓу Гулбис и Надал... Надал какви прецизни длабоки топки почна да лупа во третиот сет, ух...
Секоја чест за Гулбис, без страв и респект за противникот...

За Паире, или како и да му се изговара името на француски, не верувам дека има некој кој има посилен дворачен BH...
Страшно игра дечкото... Го утепа денес Дел Потро...

Stefan-kobe, не ти е лош Српскиот воопшто..

Пољакот пред пола година немаше пари за патики ниту осетено некој меч на мастерс да не зборам за грендслемовиве па еве го денес кај е.така да сите овие резултати оваа година се премија за него.му треба искуство,мечеви за да се надева на нешто иако мене не ми изгледа баш како некоја надеж во тенисот, меѓутоа се согласувам со Петар дека е мн подвижен за неговата висина и прилично добро се снаоѓа на сите подлоги.тоа со главата мање више уште е млад и неискусен за доволно да се контролира.

После оваков триумф, Надал оди до финале, е таму..

Шо таму? Новак? Ааа да. :P

Тепа утре Ферер. Две опции има. Ферер зема прв и трет сет. Рафа буши 6-1 во прв, после се губи.

Како и да е, ќе биде тесна, во три сета сигурно. :)

Шо таму? Новак? Ааа да. :P

Тепа утре Ферер. Две опции има. Ферер зема прв и трет сет. Рафа буши 6-1 во прв, после се губи.

Како и да е, ќе биде тесна, во три сета сигурно. :)
Цело мислење ти е на заебанција пишано.:D
Надал чим денеска се провлекол со Гулбис, не ми е верно два меча да ги игра во три сета, посебно не и да загуби.
Надал е во половина на Новак, значи треба да го совлада Новак за да е во финале..
..а читам Федерер изиграл одлично денеска, а го нема освоено овој турнир, ќе биде интересно, башка патот до финале на него му е речиси исчистен.

Не ми текна дека се во иста половина. Иначе сериозен сум за Ферер. Типувам дека ќе тепа, дали ќе погодам ќе видиме. :)

Каков Ферер бре :D

Цело мислење ти е на заебанција пишано.:D
Надал чим денеска се провлекол со Гулбис, не ми е верно два меча да ги игра во три сета, посебно не и да загуби.
Надал е во половина на Новак, значи треба да го совлада Новак за да е во финале..
..а читам Федерер изиграл одлично денеска, а го нема освоено овој турнир, ќе биде интересно, башка патот до финале на него му е речиси исчистен.
што вака одма го отпиша новак против рафа ? баш новак има добри шанси да победи игра променливо надал периодов иако и понатаму е најголем фаворит за титула сепак во никој случај нема да биде лесно со новак шансите се 50-50, за федерер едноставно мора да искористи ваква шанса да игра финале на мастерс кој му недостасува, па во финале со кој и да игра од овие 2ца господ нека му е на помош :)

Ферер им комплекс од Надал уште не почнат му е него 90% изгубен мечот. И не само Ферер, сите Шпанци.

Денес Рафа ќе влезе во мечот многу поагресивно, како лекција ќе му служи мечот од пред точно 7 дена.

Вчера Рафа не беше лош, очекувам да го освои турниров, а и утре да го тепа Ѓоковиќ што е многу поважно.

Јанович може да изненади против Роџер доколку го слуша првиот сервис. :)

Сериозно денес Ферер викате дека има шанси против Рафа? После она што му се случи во Мадрид прашање е денес колку гемови ќе земе Давид. Има да биде збришан во два сета. Е во 1/2 финале ќе биде пекол, јас на Новак му давам нешто поголеми шанси ради психолошката предност во меѓусебните дуели али не го отпишувам ни Рафа.
Гулбис... Видете, дечкото е страшен талент и има неверојатен сет на удари, ама кажете ми дали имаше еден кој што се сомневаше дека ќе падне Ернест после онаков прв сет. Нема ниеден човек на светот што може константно да мава толку силно и прецизно два или повеќе сета во серија. Знаев дека кад тад ќе падне Гулбис само ме плашеше играта на Надал, али сепак ја крена во вистинско време и работите си дојдоа на место. Шести дуел по ред со Ернест и шести пат губи сет ако не се лажам.

А за Јержи, не го отпишувајте ве молам, јас не сум видел поподвижен тенисер со 2.03 висина. Него проблемот му е во главата и во распоредувањето на ударите, има неверојатни удари али знае лошо да ги распореди, да изигра некој дроп од безвезна ситуација. Знае да биде и многу непријатен кога е во прашање неговото однесување, на АО ќе го истепаше судијата, која впрочем беше женско. Али млад е, неискусен, се надевам дека ќе го среди ова во иднина затоа што стварно има многу потенцијал во него.
vidooq
Како мислиш добар српскиот, за Спорт Клуб форумот да не мислиш? :D

Денеска натпревариве мераци, што е најбитно сите можам да ги гледам, освен првиов кој не сакам да го гледам.

Иначе Роџер со фризов плукнат Квентин Тарантино. :D

Roger-Federer-img10699_668.jpg

Quentin-Tarantino.jpg

Мене ми се чини или Роџер качил некое кило?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom