Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Чудни се патиштата на Редот... подобро е друг да даде одговор понекогаш.... виша политика
Хехе, мудар одговор Хепта Аферим. Поштуем.
Чудни се патиштата на Редот... подобро е друг да даде одговор понекогаш.... виша политика
Рековме од аспект на христијанството се е сатанизам и тоа е тоаСмешно е да ги споредуваш Кроули, Мухамед и Лао-Це со Господ Бог.
Од аспект на Христијанството тоа е мешање на баби и жаби.
Јас не гледам ништо негативно ниту во Левиот пат ниту пак Десниот...Кога спомнувате левиот пат, кои се неговите основни постулати, односно негативности кои не би сакале да се поврзуваат со Телемата?
Ако самиот не го гледаш "фајдето", тешко дека друг ќе може да ти го покаже.Ја имам прашање директно до хепта и ипси.
Што фајте од телемава?
Дали ја најдовте среќата? Константа? Што, што фајте? Што би ме натерало?
По прифатени сте од другите, повеќе пријатели, пари? Среќа, љубов, здравје, што? Како телемата ви го подобрила животот и во истото е незаменлива со други ствари?
Шо дрвиш кур коа ми го разбираш прашањето многу убаво.Ако самиот не го гледаш "фајдето", тешко дека друг ќе може да ти го покаже.
Што фајде има планинарот што се искачува на некој врв? По прифатен е од другите? Има повеќе пријатели поради тоа? Повеќе среќа? Тоа му го подобрило животот?
Јас имам многу пати нагласено дека во телемата ја гледам симболиката која дава одговор на вечните прашања: "Кој сме? Од каде доаѓаме? Каде одиме?"
Тие прашања постоеле и пред да знам дека постои телемата, во неа само ги препознав моите ставови во врска со истите.
Јас ти го разбирам прашањето, но очигледно ти не ми го разбираш одговорот. Ти мислиш дека за сите луѓе постои идентично "фајде"? Што мислиш, зошто ти го дадов примерот со планинарот? Што е фајде за него да се искачува на некој врв? Што ќе најде таму? Или можеби самото искачување е фајдето за него? Ти што мислиш?Шо дрвиш кур коа ми го разбираш прашањето многу убаво.
Значи, фајде? И шо дека го знаеш одговорот на прашањата кој сме кај сме шо сме? Иако чисто сумњам, али океј.
По среќен си? По просперитетен? По успешен? Што? Или просто тоа што "знаеш" ствари те задоволува?
Знам дека ако сам не го гледам фајдето неможе никој да ми го покаже, ама за кое фајде збориме? Тоа те прашувам?
Во што си ти подобар пред и потоа?
Значи за чиста прагматика ти праам муабет.
Каков резултат добиваш кога ќе се ослободиш од очекувањата за резултат?Јас ти го разбирам прашањето, но очигледно ти не ми го разбираш одговорот. Ти мислиш дека за сите луѓе постои идентично "фајде"? Што мислиш, зошто ти го дадов примерот со планинарот? Што е фајде за него да се искачува на некој врв? Што ќе најде таму? Или можеби самото искачување е фајдето за него? Ти што мислиш?
Liber Al vel Legis I
44. За чистата волја, неослабена од причина, ослободена од страста за резултатот, секој пат е совршен.
Исполнетост....задоволност од себе си, отсуство на чуството дека нешто недостасува. Така нешто.Каков резултат добиваш кога ќе се ослободиш од очекувањата за резултат?