Кана или К'на

• Креатор на темата Креатор на темата Pinkie Pie
  • Време на започнување Време на започнување

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Локација
Ponyville
http://www.hennaforhair.com/freebooks/croatianh4h.pdf

Планирам да си ја ставам на коса , па не гледам да се отворила дискусија , па и можи некој друг да го интересира, би сакала да чујам искуства, јас зедов црвена , и сега не знам како ке фати на природниот израсток и на фарбаниот дел , пошто претходно ми беше фарбана црвена...

henna-hair-dye.jpg

Второто.

Јас ставам кафена и сум задоволна, веќе повеќе од една година користам К`на, а бев фарбана пред да почнам да ставам така да треба да ти фати бојата...

Во Прилеп К'на го викаат, за другиве градови нз.
Инаку на фарбаното мислам дека ќе ти фати, а оти уствари да не ти фати?

јас не знам как точно се вика ама од тоа шо имам слушнано, таа кана или к'на, whatever, се правила од :гомце: то на камилата... :вонзем:

јас не знам как точно се вика ама од тоа шо имам слушнано, таа кана или к'на, whatever, се правила од :гомце: то на камилата... :вонзем:
Да тоа е точно дека се прави од :гомце: на камила, ама е сепак здраво за косата верувај. Кај мене има многу голем ефект на косата во позитивна смисла секако, и ја потхранува многу...

http://www.hennaforhair.com/freebooks/croatianh4h.pdf

Планирам да си ја ставам на коса , па не гледам да се отворила дискусија , па и можи некој друг да го интересира, би сакала да чујам искуства, јас зедов црвена , и сега не знам како ке фати на природниот израсток и на фарбаниот дел , пошто претходно ми беше фарбана црвена...

henna-hair-dye.jpg

На времето и јас ставав црвена. Не очекувај да добиеш црвена боја на косата, може само да имаш црвенкаст сјај на светло.

На времето и јас ставав црвена. Не очекувај да добиеш црвена боја на косата, може само да имаш црвенкаст сјај на светло.
А како ја спремаше , со малце врела вода ?
--- надополнето: 11 мај 2013 во 18:58 ---
Да тоа е точно дека се прави од :гомце: на камила, ама е сепак здраво за косата верувај. Кај мене има многу голем ефект на косата во позитивна смисла секако, и ја потхранува многу...
се прај од посебно растение зелените тресени.....

Да. Мислам и дека јајце се ставаше... Или жолчката само... Не сум сигурна, не ми текнува. Имаш упатство на кутијата, нема промашај!
пишува со врела вода да се добие смеса како паста и одма се клава на сува и чиста коса и стој на косата дури да ти се исуши и после то се мија, а можи и да се забрза со фен сушењето.,....

Јас ја правам со чај и не ја сушам со фен кога самата ќе се исуши тогаш ја мијам косата...

А знаеш колку парфеми се направени од сперма на коњ? :)

Јас ја правам со чај и не ја сушам со фен кога самата ќе се исуши тогаш ја мијам косата...
со каков чај, можам со некаков со црвен пигмент шо прај или со зелен чај ? или некој од камилица , или било кој, а иам и смрзната аронија ако го сварам со незе че пушти боја и многу вапцува таја

со каков чај, можам со некаков со црвен пигмент шо прај или со зелен чај ? или некој од камилица , или било кој, а иам и смрзната аронија ако го сварам со незе че пушти боја и многу вапцува таја
Јас со секаков ја правам каков ми дојде при рака со таков, не гледам дали е камилица, зелен, нане или било кој друг чај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom