Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали знаеш воопшто што пишуваш? Па, кој нормален човек, без разлика дали хомосексуалец или хетеросексуалец, оправдува педофилија? Не ни може да се спореди педофилија со хомосексуалност, и не е во ред педофилијата да ја користиш против хомосексуалноста. Не знам дали и знаеш дека педофилијата е сексуално привлекување кон полово незрели индивидуи (деца), додека хомосексуалноста е нешто сосема различно. Не е исто кога двајца возрасни луѓе своеволно прават нешто, а притоа никој не е повреден во тоа.
Точно е и во право си за дефиницијата за педофилија.

Но види го и другиот факт, дека во едно хомосексуално општество какво што е општеството на Паштуните, каде што хомосексуалното однесување е вообичаено и нормално, педофилијата исто така е вообичаена и нормална и практикувана исклучиво од хомосексуалци. Јас не ја правам споредбата, туку таа е очигледна.

Еве извештај од едно поново истражување:
http://info.publicintelligence.net/HTT-PashtunSexuality.pdf
Еве документарец кој говори за тоа:

Значи повторно, јас не ја измислив споредбата, туку таа сама по себе се наметнува. Пак ќе кажам, во едно хетеросексуално општество, какво што е нашето, педофилија постои со ретки исклучоци и со неа се бавтаат и хетеро и хомо и би сексуалци.

Додека во општеството на Паштуните, значи едно хомосексуално општество, педофилија постои, е практикувана масовно од хомосексуалци, без исклучоци и се смета за нормална појава и е влезена во традицијата на тоа хомосексуално општество.

Ова не може да се негира со тоа што ќе замижувате на овој факт.

Точно е и во право си за дефиницијата за педофилија.

Но види го и другиот факт, дека во едно хомосексуално општество какво што е општеството на Паштуните, каде што хомосексуалното однесување е вообичаено и нормално, педофилијата исто така е вообичаена и нормална и практикувана исклучиво од хомосексуалци. Јас не ја правам споредбата, туку таа е очигледна.

Еве извештај од едно поново истражување:
http://info.publicintelligence.net/HTT-PashtunSexuality.pdf
Еве документарец кој говори за тоа:

Значи повторно, јас не ја измислив споредбата, туку таа сама по себе се наметнува. Пак ќе кажам, во едно хетеросексуално општество, какво што е нашето, педофилија постои со ретки исклучоци и со неа се бавтаат и хетеро и хомо и би сексуалци.

Додека во општествити на Паштуните, значи едно хомосексуално општество, педофилија постои, е практикувана масовно од хомосексуалци, без исклучоци и се смета за нормална појава и е влезена во традицијата на тоа хомосексуално општество.

Ова не може да се негира со тој факт што ќе замижувате на овој факт.

Мене не ми е јасно какво е тоа хомосексуално општество, кога и во самите држави каде што живеат овие Паштуните, хомосексуалноста е со закон забранета и се казнува со смрт.

Мене не ми е јасно какво е тоа хомосексуално општество, кога и во самите држави каде што живеат овие Паштуните, хомосексуалноста е со закон забранета и се казнува со смрт.
Може декларитивно да се забранети многу работи, забрането и употреба и производство на дрога, па сепак 90% од опиумот се произведува таму.

Vo pravo se

600938_450905145002379_1699417051_n.jpg

хаха, јако со децава. Некогаш се попаметни од возрасните.
Во Букварот се учеа лекции Ма-ма, Та-то...со цртежи. Сега како, ќе ги мењаат букварите само да им исперат мозок на децата.

Може декларитивно да се забранети многу работи, забрането и употреба и производство на дрога, па сепак 90% од опиумот се произведува таму.
А и никој не сака во Македонија да се забранат хетеросексуалните бракови и да има само истополови бракови, а Македонија да стане хомосексуална држава. :icon_lol: Него, едноставно, како што може 18-годишни момче и девојка да склучат брак, така да може и две 18-годишни девојки или дечки. Али, за почеток сосема доволно би било да престанат да се снимаат и прикажуваат реклами на сите мк канали, кои што "насилно" го затупуваат народот, него да се заменат со други реклами, проевропски. Зашто кај нас има хомосексуалци, лезбејки и бисексуалци, и згора на тоа Македонија е демократска држава, па навистина не е логично народот да се ориентира на инаков - недемократски начин. А тоа што се прикажува на ТВ, има голема поврзаност со менталитетот на народот, реално.

„Не биди смешен“ аргументацијата не ги менува фактите. Кај Паштунското општество 80% од машкото население над 18 години имале односи со машки и притоа тоа го сметаат за убаво и нормално. Зошто доколку човек се раѓа хомосексуалец, кај нив толку многу се родиле. Зошто процентот кај Паштуниве е толкав, како ќе го објасниш тој факт? Што се тие? Нелуѓе, Ванземаљци, Животињи некакви?

Што следува следно, да кажеш дека опресијата ги спречува луѓето да бидат хомосексуалци? Па ако го следиме фактот на Паштуните дека човекот се раѓа педер во 80% тогаш во светот хетеросексуалците се малцинство и јас не гледам како воопшто успеале да наметнат вакво едно општество.

И темава и те како го допира моментот на педофилија, пошто се збори за брак и семејство, а под тој плашт се оди и на тоа да се посвојуваат деца. А ако во едно хомосексуално општество педофилијата е толку распространета, што речиси 80% од машките деца биле силувани од хомосексуалци и притоа станале и самите хомосексуалци и продолжиле со силување на деца одкако пораснале и тој круг се врти со векови и милениуми. Тогаш се поставува прашањето дали барањето за хомосексуален брак има задкулисни, нечесни и неискрени игри.
Можеби има хетеросексуална педофилија, но во едно хетеросексуално општество тоа е болест, која се јавува во ретки исклучоци, додека во едно хомосексуално општество педофилијата е без исклучоци и е нормална појава.
Не ми се верува 182стр за хомосексуалните бракови. Ајде бре што ви е на вас?
Па уште за хомосексуални бракови сме, уште тоа срање ни фали овде. Немам ништо против никој но ги одбегнувам и не можам да ги оправдам зашто идат против волјата на природата,толку во два збора.

хаха, јако со децава. Некогаш се попаметни од возрасните.
Во Букварот се учеа лекции Ма-ма, Та-то...со цртежи. Сега како, ќе ги мењаат букварите само да им исперат мозок на децата.
Од самата слика се гледа, многу јасно, дека цртежот е нацртан од возрасен, кој имал намера да го нацрта така да личи на детски (неуспешно).

А и никој не сака во Македонија да се забранат хетеросексуалните бракови и да има само истополови бракови, а Македонија да стане хомосексуална држава. :icon_lol: Него, едноставно, како што може 18-годишни момче и девојка да склучат брак, така да може и две 18-годишни девојки или дечки. Али, за почеток сосема доволно би било да престанат да се снимаат и прикажуваат реклами на сите мк канали, кои што "насилно" го затупуваат народот, него да се заменат со други реклами, проевропски. Зашто кај нас има хомосексуалци, лезбејки и бисексуалци, и згора на тоа Македонија е демократска држава, па навистина не е логично народот да се ориентира на инаков - недемократски начин. А тоа што се прикажува на ТВ, има голема поврзаност со менталитетот на народот, реално.
Еве бе дечко, јас со години не гледам телевизија, како ете владата насилно ми го наметнала ова мислење а?

Зошто на пример не прикажат хомосексуалците како се живее во едно општество по нивна мера, општество на Паштуните. За да знаеме на кого ќе дадеме во иднина деца да посвојуваат.

Од самата слика се гледа, многу јасно, дека цртежот е нацртан од возрасен, кој имал намера да го нацрта така да личи на детски (неуспешно).
Ова не може во никој случај да го нацрта дете пошто од авион се гледа дека е ова нацртано од особа што е над 14 години, а тоа е всушност и стара особа за да одбере сексуална ориентација(во случајов на особиве, нив им е наметната хетеросексуалната ориентација пошто хетеросексуалната ориентација може да се наметне а хомосексуалната да природно се одбира). Нели не смее да се меша хомосексуално однесување со педофилија, тоа е стриктно хетеросексуално однесување и такво однесување нема кај хомосексуалците. Тоа што се прави во Паштунското општество, не е педофилија без исклучок, пошто ретко има жртви под 7 години. Значи ретки исклучоци. Таман работа некој да рече дека е тоа педофилија, одма на плоштад и јавно сечење на екстремитетите дур смрт.

Патетика!

Не ми се верува 182стр за хомосексуалните бракови. Ајде бре што ви е на вас?
Па уште за хомосексуални бракови сме, уште тоа срање ни фали овде. Немам ништо против никој но ги одбегнувам и не можам да ги оправдам зашто идат против волјата на природата,толку во два збора.

Ти си прво женско на форумов што не им дава 100%на поддршка на хомосексуалците:P

Ти си прво женско на форумов што не им дава 100%на поддршка на хомосексуалците:P
A бе неам коментар за ова пишев у друга тема не подржувам вакви за мене настрани работи хомофилии,педофилии итд..Што ќе се случи со човековата раса ако сите тргнат по овој тренд, а уште и да го легализираат!! Мене тоа половите односи меѓу мажи ми се бљак бре, ај за жени да речеш се лижат ма да и од такви бегам ко попарена. Се зна е природата како не создала, сеа ке изопачуваме се...
ЕДНО ПРАШАЊЕ ако има таков да одговори: зар не ви е добро да го ставате у топло врело женско пиче?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom