Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А бе решен... причај да ми не буде досадно...
А шо ако јас натруднам некоја и си го земам детето и со дечкото си го гледаме? Имаш тука проблем? Или мене во случај на цивилна унија ќе ми забранат да пробам на било кој начин да оставам потомство?
А бе вас хитлер да не ве задојуваше?
--- надополнето: 9 мај 2013 во 18:55 ---

А бе остај го нек диши човекот. Глеаш дека смислува теории на заговор.
Не бе пријателе. И сам погоре кажуваш отворено дека воопшто на тоа нема да се застани и дека посвојувањето на деца од хомосекуални парови треба да биди нормална и секојдневна појава исто како што и браковите од хомо парови треба да е секојденвна и нормална појава.
Само проблемот е каде ке застаните со барањата и дали треба воопшто да почни да ви се удоволува на истите колку и да звучат и изгледаат невино и бенингно.
Сега дали јас смислувам теории на заговор или само малце гледам подалеку ке покажи времето.

Појма немам, али брачна заедница од ист пол би бил сосем доволен доказ дека се хомосексуалци. Затоа и реков тоа право како такво не е ништо посебно, но ја отвора ширум вратата за понатамошни борби за нивни права против наводна дискриминација.
--- надополнето: 9 мај 2013 во 15:03 ---

Не сме се разбрале изгледа во врска за филмот. Во конкретниот случај во филмот да конкретно беше избркан затоа што има сида. Никој не го оспорува фактот дека беше успешен адвокат на истата фирма или незнам што. Тоа и е цела поента на филмот, затоа е и сниман. Како некој геј е дискриминиран само затоа што е геј.
Но ајде да гледаме малце поинаку на работите.
Што ако не беше толку компетентен и стварно беше за бркање.
Каде е правото на работодавачот да одлучува во неговата приватна фирма кој ке работи за него и до кога.
Што ке беше ако во случајот не се работеше за геј.
За во филмот ете знаеме, затоа е и сниман со јасна порака.
Но што ако.....
За другиот болд пак не си ме сватил што сакам да кажам, или јас погрешно се изразив сеедно.
Во случајот сакав да кажам дека со самото тоа што би им се признало право на еднополов брак во случајот им се признава дека и наводно биле дискриминирани, а не дека и се реално дискирминирани. Тоа се две различни работи. Овде се признава барем според мене од непостоечка дискирминација се прави реална дискриминациа иако ја нема, а со тоа и им се отвора вратата за понатамошни нивни барања за некои нивни права како одредена група на луѓе, која според мене еден ден можеби и би довело до квоти или процент на застапеност во одредени области од секојдневниот живот кој го гледаме и сега само со друга група на луѓе или заедници, а тоа мораме да си признаеме дека директно ги загрозува правата на сите останати кои не се припадници на таа посебна група. И кој гарантира дека еден ден можеби нема да дојди до тоа. Ти ? Еднаш кога ке им се признае нешто кое реално нити го има нити има потреба од такво нешто, кој аргумент би се искористил за да им се ускрати следното нивно барање во врска со било што. Ете на пример за квотите.
Инаку дискриминацијата лесно може да прерасне во привилегија на истата група ако таа група се заштити со закон.
Сакаш да изнесеш ставови, пренесеш порака или форумот ти служи за ВРТЕЊЕ, ПРЕВРТУВАЊЕ, ЗБИРАЊЕ ЛАЈКОВИ?
Ако сакаш лајк имаш Фејс, таму и гомца да сереш сите ќе те лајкнат ама нема да те прочитаат.
Форумот е за дебата, изнаоѓање на решенија, конструктивна комуникација, издржаност , а не за колук напрет, премет, мешање на колкови и фејкување на мозочна активност која реално не постои.

Еве ти одговор околу тоа со што сум дискриминиран:
Го немам правото да оформам семејство со човекот кој го сакам. Никој не го признава мојот заеднички живот со него.
Јас би бил пресрејќен доколку го имам ова, а притоа да не ти се мешам во твојот живот, и дури и ракија со салата да пијам со хетеросексуалци.
Мислиш дека тоа што си хетеро те прави мовејќе маж? Гадно си се заебал.
И педерите прда, јадат кромид, пија пиво, му смрда нозете, гледа спорт, се пијанча и ред други работи. Нема ни рогови ни па два qr-a.
И сега сакаш да кажиш дека и покрај тоа ти треба да останеш граѓанин од прв ред а јас од втор. А бе брат сериозен си?
Што тебе те прави по човек од мене?

Еве ти одговор околу тоа со што сум дискриминиран:
Го немам правото да оформам семејство со човекот кој го сакам. Никој не го признава мојот заеднички живот со него.
Јас би бил пресрејќен доколку го имам ова, а притоа да не ти се мешам во твојот живот, и дури и ракија со салата да пијам со хетеросексуалци.
Мислиш дека тоа што си хетеро те прави мовејќе маж? Гадно си се заебал.
И педерите прда, јадат кромид, пија пиво, му смрда нозете, гледа спорт, се пијанча и ред други работи. Нема ни рогови ни па два qr-a.
И сега сакаш да кажиш дека и покрај тоа ти треба да останеш граѓанин од прв ред а јас од втор. А бе брат сериозен си?
Што тебе те прави по човек од мене?
Ако почнеме да си кажуваме секој посебно што во животот му фали и се смета дека е дискриминиран кај ке биди крајот.
Што си па ти толку посебен или што е толку посебна вашата група па да добие специјални права кои другите ги немаат.
Ете заклучи дека сме исти освем што те привлекуваат личности од ист пол. Јас не барам специјални права за мене.
Зошто ти би барал. Ете исти сме. Ако сме исти значи правилата на игра кои важат за мене би требало да важат и за тебе. Ако не е така тогаш кој е човек а кој е помалце или повеќе човек. Неможеме и ние и вие да бидеме во ист кош и да бидеме исти, ама вие од друга страна да барате специјални права. Не оди тоа туку така.

Ако малку ги продлабочиш работите и не ги вртиш како што ти се сака и да земеш да си го растресеш мозокот првото прашање што ќе ти падне на памет е, а чекај сега што ако ова општество беше претежно хомосексуално а ти беше хетеросексуалец.
Вакво изнесување на ставови не да е еднакво со нула туку дури и укажува на фактот дека хомосексуалноста не е ни болест ни мана.
Оти ако го спиновам како што ти прајш ќе испадне дека ти си болен.
Арно викаше менторот мој по британски стил на дебата. Синко колку појќе преташ, толку побрзо ќе се удавиш.
Дали тоа што овај локалецов кој го опишуваш заради средината во која растел смета дека хомосексуалноста е природна, и тоа само заради тој факт?
Дали си сигурен дека тоа што си израснат во хетеросексуална средина си хетеросексуалец.
Побогу па ти можеби си хомосексуалец ама ова пусто општество и "тврдокорноста" на твојот карактер те направила хетеро.
Нели ти знаеш се за закони и политики, за да не се чуствуваш како второстепен граѓанин во своја земја - патот на помал отпор е секогаш полесен другарче!
Дечко да земеше да ме прочиташ малце повнимателно, ќе сватеше што сакам да кажам, вака од твојот одговор можам да заклучам дека или немаш капацитет или површно ме читаш.

На крајот на краиштата, јас сум на форумов фронтлине на тие што треба да ги убедиш за своите хомосексуални „права“. На крајот на краиштата цела оваа скупина што те подржува тука, со својот начин ме подсеќа на немоќта на една политичка партија, која својата неспособност ја брани со малумноста на народот од кој бара гласови(прилично одигрувајќи во полза на позицијата). Епа дечко се додека ароганцијата и суетата владеат со вашиот мозок хомосексуалното однесување нема да биде прифатено како нормално. Ти не си спремен за разговор, влегуваш во диалог(повеќе монолог) со предрасуди, со етничка дискриминација на цел еден народ.

Мојот труд да го кажам своето аргументирано мислење кое верувај, многу лесно може да се рашири кај противниците на хомосексуални бракови ти го наградуваш со омаловажување, прво дека не си го прочитал, а понатака со разни дисквалификации. Не гледаш подалеку од носот, а се правиш фронтмен на геј движењето тука на форумов. Ако мислењето према хомо заедницата на форумов ја градиш ти и се бориш за нивните права тука на форумов, тогаш и не е чудно што цела заедница е во таква состојба.

Истите работи што си ги пишал горе ги имам објаснето само една страница наназад, но тоа само ДОКАЖУВА колку ти е стало до оваа тема, тука си само да нафрлиш понекое мислење колку да се држи оваа тема на високо место, а не си да водиш диалог. Пошто ако си за да водиш диалог ќе ти биде стало да ги прочиташ мислењата на луѓето, а не само да нафрлаш постови без никаков континуитет.

Епа дечко, ете дадов шанса да ме убедиш, ти ме дискредитираш, зошто да бидам мазохист да воопшто да трошам интелект буквално за глупости, имај си убав живот и многу среќа во борбата, пошто и не гледам друг начин како ќе ги остварите своите барања.

Ако почнеме да си кажуваме секој посебно што во животот му фали и се смета дека е дискриминиран кај ке биди крајот.
Што си па ти толку посебен или што е толку посебна вашата група па да добие специјални права кои другите ги немаат.
Ете заклучи дека сме исти освем што те привлекуваат личности од ист пол. Јас не барам специјални права за мене.
Зошто ти би барал. Ете исти сме. Ако сме исти значи правилата на игра кои важат за мене би требало да важат и за тебе. Ако не е така тогаш кој е човек а кој е помалце или повеќе човек. Неможеме и ние и вие да бидеме во ист кош и да бидеме исти, ама вие од друга страна да барате специјални права. Не оди тоа туку така.
1. Човекови права се загрантирани со самото раѓање на човекот, а можноста да основаш семејство со тој што го сакаш е човеково право затоа се борам не само за мене и за сите како мене. Впрочем правото со кое што слободно се изразуваш е човеково право и го користиш. Топло препорачувам пред да се впуштате во дискусија земете и изначитајтесе. Страмота само да чаламите и гала да прајте, ама нали?
--- надополнето: 9 мај 2013 во 20:30 ---
Дечко да земеше да ме прочиташ малце повнимателно, ќе сватеше што сакам да кажам, вака од твојот одговор можам да заклучам дека или немаш капацитет или површно ме читаш.

На крајот на краиштата, јас сум на форумов фронтлине на тие што треба да ги убедиш за своите хомосексуални „права“. На крајот на краиштата цела оваа скупина што те подржува тука, со својот начин ме подсеќа на немоќта на една политичка партија, која својата неспособност ја брани со малумноста на народот од кој бара гласови(прилично одигрувајќи во полза на позицијата). Епа дечко се додека ароганцијата и суетата владеат со вашиот мозок хомосексуалното однесување нема да биде прифатено како нормално. Ти не си спремен за разговор, влегуваш во диалог(повеќе монолог) со предрасуди, со етничка дискриминација на цел еден народ.

Мојот труд да го кажам своето аргументирано мислење кое верувај, многу лесно може да се рашири кај противниците на хомосексуални бракови ти го наградуваш со омаловажување, прво дека не си го прочитал, а понатака со разни дисквалификации. Не гледаш подалеку од носот, а се правиш фронтмен на геј движењето тука на форумов. Ако мислењето према хомо заедницата на форумов ја градиш ти и се бориш за нивните права тука на форумов, тогаш и не е чудно што цела заедница е во таква состојба.

Истите работи што си ги пишал горе ги имам објаснето само една страница наназад, но тоа само ДОКАЖУВА колку ти е стало до оваа тема, тука си само да нафрлиш понекое мислење колку да се држи оваа тема на високо место, а не си да водиш диалог. Пошто ако си за да водиш диалог ќе ти биде стало да ги прочиташ мислењата на луѓето, а не само да нафрлаш постови без никаков континуитет.

Епа дечко, ете дадов шанса да ме убедиш, ти ме дискредитираш, зошто да бидам мазохист да воопшто да трошам интелект буквално за глупости, имај си убав живот и многу среќа во борбата, пошто и не гледам друг начин како ќе ги остварите своите барања.
Ако и ти ја читаше темава ќе сватеше дека хомосексуалноста неможе да ја бираш како во продавница. Сакам ваква кола, ама на батерии.
Едноставно се раѓаш, живееш, доаѓаш до период на пубертет и почнуваш да свајќаш зошто како мал пример си сакал да гледаш ова или она... Идиме до моментот каде што почнуваш да се осознаваш и спознаваш својата сексуалност. И оп мајката - ГРЕШНО Е, сите ечат и укаат мукаат како ти си грешка на природата, мрднат, болен, за на бесилка, за тепање, за на електричен стол. Опа тука имаш различен развој на настаните, некои од ваков притисок се самоубиваат, други се похрабри и пробуваат да бидам тоа што се.
Јас оти искрено постираше ќе пробам да бидам што поискрен и поинтимен за себе од овде па надоле.
Земаш и пробуваш да се смениш, се убедуваш дека е фаза, минливо чуство, пробуваш, експериментираш, гледаш само по женски, се сексаш со нив, се правиш ама емоционалното цело време изостанува. Стануваш фрустриран знаеќи дека не е тоа тоа, а низ цел период ја чуствуваш силната емоционална и сексуална желба са истиот пол. Тука пак настапува период вејќе на адолесценција каде притисокот од средината не престанал туку е прогресирачки, дури почнуваат мајтапи како треба невеста да донесиш, па ова она. Тука се јавува и втората депресија која најчесто е поинтензивна од онаа првата кога се спознаваш ама пак потрезвено размислуваш. Почнуваш да се наобразуваш околу тоа што си, се прифајќаш.
После влегуваш во врска го наоѓаш вистинскиот, поминуваш време заедно, сакаш нешто повејќе, сакаш да покажеш колку ти значи, сакаш бре завет да дајш, сакаш да ти биде признат и валиден. Не за пред другите свадба да напрајш, за себе и за него. Да има нешто што кажува, докажува, што ќе остани, напишано.
И тука на велико ти се отвара вратата за тоа колку вистински тежок пат ти претстои. Дал да одам втуѓина, дал да седам тука и да ми викаат а бе цимерти арен е? ЦИМЕР? ДРУГАР?
Сакам бе и јас како ти да стапам во унија/брак било што! Па мое право е да бидам со кој сакам и да оформам семејство. Може деца нема да има ама мое ќе е семејство ќе ми е. Сакаш да ми кажиш дека е неприродно да ја чуствувам потребата да кажам дека може е двочлено - АМА Е СЕМЕЈСТВО:
Мене душава ми е полна, јас ќе го напрам тоа дал тука дал надвор, ама зошто не тука?
Сега искрено дали јас го уживам правото да бидам во брак/унија со тој кој го љубам?

1. Човекови права се загрантирани со самото раѓање на човекот, а можноста да основаш семејство со тој што го сакаш е човеково право затоа се борам не само за мене и за сите како мене. Впрочем правото со кое што слободно се изразуваш е човеково право и го користиш. Топло препорачувам пред да се впуштате во дискусија земете и изначитајтесе. Страмота само да чаламите и гала да прајте, ама нали?
Како ова убаво си го стомки, бравос.
Демек човековите права се загарантирани со самото негово раѓање, а можноста да основаш семејство со тој што го сакаш спаѓа во човеково право. Ајде бе, од кога тоа?
Дај да видиме кај го прочита тоа и од кога тоа стана човеково право загарантирано со неговото раѓање.

Демек човековите права се загарантирани со самото негово раѓање, а можноста да основаш семејство со тој што го сакаш спаѓа во човеково право. Ајде бе, од кога тоа?
Дај да видиме кај го прочита тоа и од кога тоа стана човеково право загарантирано со неговото раѓање.

http://www.humanrights.com/what-are-human-rights/videos/marriage-and-family.html
http://thehill.com/blogs/global-affairs/un-treaties/267907-un-calls-family-planning-a-human-right
http://www.hrea.org/index.php?doc_id=425

http://www.ohchr.org/EN/Issues/Pages/WhatareHumanRights.aspx
What are human rights?

Human rights are rights inherent to all human beings, whatever our nationality, place of residence, sex, national or ethnic origin, colour, religion, language, or any other status. We are all equally entitled to our human rights without discrimination. These rights are all interrelated, interdependent and indivisible.

2dr5tnl.png
И да замисли Човековите права се загарантирани за секое човечко суштество од самото негово раѓање. :facepalm:

Немам ништо против хомосексуалците, нивен живот, нивно право со кој ќе легнат и кого ќе сакаат..
Така и за бракот.. Како што јас имам право да го проживем остатокот од животот со саканиот, ваљда и они имаат. Меѓу љубов не се стои вика дедо ми.
Но...
Посвојувањето деца од хомосексуален пар ми е некако потешко за прифаќање.
Без разлика колку е добро одгледано тоа дете, од сам старт е осудено на тежок живот и неприфаќање и чудење од општеството.
Бар кај нас, кај што хомосексуалноста се третира како болест, тоа дете ќе страда многу повеќе со нив, него без родители....
Значи нивни живот, тие решаваат што им е најдобро, против тоа немам ништо, се дури не мешаат други невини животи!

@Celsius, @white_eagle претпоставував дека одма ке извадите линкови каде тоа го пишува но .... сепак има едно но.
Ајде нешто и од мене.
Despite this, the strong claims made by the doctrine of human rights continue to provoke considerable skepticism and debates about the content, nature and justifications of human rights to this day. Indeed, the question of what is meant by a "right" is itself controversial and the subject of continued philosophical debate.
Значи тие воопшто и не се дефинирани, напротив сеуште се водат дебати што е а што не спаѓа под човеково право, и се различни од континент до континент, држава до држава итн.
Правото на брак ке речеме дека е човеково право. Но на каков брак се мисли, и колку е тоа дефинирано. Дали помеѓу маж и жена, помеѓу еден маж и повеќе жени, една жена и повеќе мажи, само мажи, само жени итн. Не е само да се повикаш ете пиши некаде и автоматски да тврдиш дека тоа важи секаде и за секого, уште помалце секој да си го толкува како што сака.

Бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла бла
Значи, како што кажав шансата да ме убедиш ја прококца, сега ќе се понашам јас како што ти ме интерпретираш.

Од каде бе тоа дека човек се раѓа хомосексуалец. Ако е така тогаш зошто Паштуните одгледани во едно хомосексуално, исламистичко и шовинистичко општество (жив пример на еволуирано хомосексуално општество) се хомосексуалци во 80% од случаите. Или за нив не важи тоа правило пошто не се чувствуват како хомосексуалци.

Па Паштунското општество е жив пример дека хомосексуализмот е болест. Од нив произлегло најбизарното општествено уредување. И самите подржувачи на хомосексуалните бракови признаа дека во Авганистан има повеќе самоубиства за еден ден одколку во Европа за една година.
Еве цитат:
Во Ирак и Авганистан хомосексуалноста се казнува со смрт, и таму има повеќе самоубиства во текот на еден ден, отколку во скоро цела Европа и Северна Америка во текот на цела година каде што хомосексуалноста е третирана сосема поинаку. :coffee:
А еве го и вон квоти форма за да не го квотираш без него:
Во Ирак и Авганистан хомосексуалноста се казнува со смрт, и таму има повеќе самоубиства во текот на еден ден, отколку во скоро цела Европа и Северна Америка во текот на цела година каде што хомосексуалноста е третирана сосема поинаку. :coffee:

Паштунското општество е пример дека хомосексуалноста се појавува од некоја неприродна појава од насилна природа. Во случајот на паштунското општество хомосексуалец се станува со силување во најрана детска возраст од 9 години. И доказ дека хомосексуалноста е тесно врзана со педофилијата. И тоа е факт покажан со многу истражувања.
Еве едно поново, правено од припадници на западната култура која според тебе го разбира правилно хомосексуалното однесување.
http://info.publicintelligence.net/HTT-PashtunSexuality.pdf
Еве една колекција која потекнува од времето на Талибанците, истите оние бомбаши самоубици со кого хомосексуалците ги споредуваат хомофобите:
Овие се станати хомосексуалци на таков начин што како деца им се ределе.

А еве документарец.

Тие што ги прават овие болни работи се без исклучок хомосексуалци. Значи во едно хетеросексуално општество, имаме ретки исклучоци педофили, додека во хомосексуално општество имаме педофили без исклучоци. Во хетеросексуално општество имаме исклучоци машки шовинисти, додека во хомосексуално општество имаме машки шовинисти без исклучоци.

Поздрав.

Ако малку ги продлабочиш работите и не ги вртиш како што ти се сака и да земеш да си го растресеш мозокот првото прашање што ќе ти падне на памет е, а чекај сега што ако ова општество беше претежно хомосексуално а ти беше хетеросексуалец.
Вакво изнесување на ставови не да е еднакво со нула туку дури и укажува на фактот дека хомосексуалноста не е ни болест ни мана.
Оти ако го спиновам како што ти прајш ќе испадне дека ти си болен.
Арно викаше менторот мој по британски стил на дебата. Синко колку појќе преташ, толку побрзо ќе се удавиш.
Дали тоа што овај локалецов кој го опишуваш заради средината во која растел смета дека хомосексуалноста е природна, и тоа само заради тој факт?
Дали си сигурен дека тоа што си израснат во хетеросексуална средина си хетеросексуалец.
Побогу па ти можеби си хомосексуалец ама ова пусто општество и "тврдокорноста" на твојот карактер те направила хетеро.
Нели ти знаеш се за закони и политики, за да не се чуствуваш како второстепен граѓанин во своја земја - патот на помал отпор е секогаш полесен другарче!
--- надополнето: 9 мај 2013 во 18:52 ---

А бе решен... причај да ми не буде досадно...
А шо ако јас натруднам некоја и си го земам детето и со дечкото си го гледаме? Имаш тука проблем? Или мене во случај на цивилна унија ќе ми забранат да пробам на било кој начин да оставам потомство?
А бе вас хитлер да не ве задојуваше?
--- надополнето: 9 мај 2013 во 18:55 ---

А бе остај го нек диши човекот. Глеаш дека смислува теории на заговор.
А како ке натрудниш некоја ако не ти се дига на неа?

- во Битола. :)

945737_10201196376575928_1456338256_n.jpg

--- надополнето: 10 мај 2013 во 00:29 ---
Значи, како што кажав шансата да ме убедиш ја прококца, сега ќе се понашам јас како што ти ме интерпретираш.

Од каде бе тоа дека човек се раѓа хомосексуалец. Ако е така тогаш зошто Паштуните одгледани во едно хомосексуално, исламистичко и шовинистичко општество (жив пример на еволуирано хомосексуално општество) се хомосексуалци во 80% од случаите. Или за нив не важи тоа правило пошто не се чувствуват како хомосексуалци.

Па Паштунското општество е жив пример дека хомосексуализмот е болест. Од нив произлегло најбизарното општествено уредување. И самите подржувачи на хомосексуалните бракови признаа дека во Авганистан има повеќе самоубиства за еден ден одколку во Европа за една година.
Еве цитат:

А еве го и вон квоти форма за да не го квотираш без него:

Паштунското општество е пример дека хомосексуалноста се појавува од некоја неприродна појава од насилна природа. Во случајот на паштунското општество хомосексуалец се станува со силување во најрана детска возраст од 9 години. И доказ дека хомосексуалноста е тесно врзана со педофилијата. И тоа е факт покажан со многу истражувања.
Еве едно поново, правено од припадници на западната култура која според тебе го разбира правилно хомосексуалното однесување.
http://info.publicintelligence.net/HTT-PashtunSexuality.pdf
Еве една колекција која потекнува од времето на Талибанците, истите оние бомбаши самоубици со кого хомосексуалците ги споредуваат хомофобите:
Овие се станати хомосексуалци на таков начин што како деца им се ределе.

А еве документарец.

Тие што ги прават овие болни работи се без исклучок хомосексуалци. Значи во едно хетеросексуално општество, имаме ретки исклучоци педофили, додека во хомосексуално општество имаме педофили без исклучоци. Во хетеросексуално општество имаме исклучоци машки шовинисти, додека во хомосексуално општество имаме машки шовинисти без исклучоци.

Поздрав.
Има хетеросексуална педофилија, хомосексуална и бисексуална. Значи педофилијата е поврзана со сите три нормални и вродени сексуални ориентации. Не биди смешен дека секој хомосексуалец е силуван од мала возраст, и затоа станал хомосексуалец. Разбери дека хомосексуалноста е вродена, и тоа не се менува. Како што ти не можеш да замислиш да имаш одност со некој од ист пол, така ни некој хомосексуалец не може да замисли да има полов однос со спротивниот пол, и тоа е сосема во ред. И повеќе не ја вмешувај педофилијата со хомосексуалноста, зашто тоа е нешто сосема различно и не заслужува простор за дискутирање во оваа тема.

Има хетеросексуална педофилија, хомосексуална и бисексуална. Значи педофилијата е поврзана со сите три нормални и вродени сексуални ориентации. Не биди смешен дека секој хомосексуалец е силуван од мала возраст, и затоа станал хомосексуалец. Разбери дека хомосексуалноста е вродена, и тоа не се менува. Како што ти не можеш да замислиш да имаш одност со некој од ист пол, така ни некој хомосексуалец не може да замисли да има полов однос со спротивниот пол, и тоа е сосема во ред. И повеќе не ја вмешувај педофилијата со хомосексуалноста, зашто тоа е нешто сосема различно и не заслужува простор за дискутирање во оваа тема.
„Не биди смешен“ аргументацијата не ги менува фактите. Кај Паштунското општество 80% од машкото население над 18 години имале односи со машки и притоа тоа го сметаат за убаво и нормално. Зошто доколку човек се раѓа хомосексуалец, кај нив толку многу се родиле. Зошто процентот кај Паштуниве е толкав, како ќе го објасниш тој факт? Што се тие? Нелуѓе, Ванземаљци, Животињи некакви?

Што следува следно, да кажеш дека опресијата ги спречува луѓето да бидат хомосексуалци? Па ако го следиме фактот на Паштуните дека човекот се раѓа педер во 80% тогаш во светот хетеросексуалците се малцинство и јас не гледам како воопшто успеале да наметнат вакво едно општество.

И темава и те како го допира моментот на педофилија, пошто се збори за брак и семејство, а под тој плашт се оди и на тоа да се посвојуваат деца. А ако во едно хомосексуално општество педофилијата е толку распространета, што речиси 80% од машките деца биле силувани од хомосексуалци и притоа станале и самите хомосексуалци и продолжиле со силување на деца одкако пораснале и тој круг се врти со векови и милениуми. Тогаш се поставува прашањето дали барањето за хомосексуален брак има задкулисни, нечесни и неискрени игри.
Можеби има хетеросексуална педофилија, но во едно хетеросексуално општество тоа е болест, која се јавува во ретки исклучоци, додека во едно хомосексуално општество педофилијата е без исклучоци и е нормална појава.

Можеби има хетеросексуална педофилија, но во едно хетеросексуално општество тоа е болест, која се јавува во ретки исклучоци, додека во едно хомосексуално општество педофилијата е без исклучоци и е нормална појава.

Дали знаеш воопшто што пишуваш? Па, кој нормален човек, без разлика дали хомосексуалец или хетеросексуалец, оправдува педофилија? Не ни може да се спореди педофилија со хомосексуалност, и не е во ред педофилијата да ја користиш против хомосексуалноста. Не знам дали и знаеш дека педофилијата е сексуално привлекување кон полово незрели индивидуи (деца), додека хомосексуалноста е нешто сосема различно. Не е исто кога двајца возрасни луѓе своеволно прават нешто, а притоа никој не е повреден во тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom