Пофалби или критики за туристичките агенции

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Преку Орфеј имаше проблеми? Или вашата група помина според договор?
На враќање со авионот разбравме дека проблеми имале и луѓе што директно плаќале преку Орфеј, испадна хотелот им бил резервиран ама не и платен, тие луѓе рекоа ќе се дознае навелико деновиве, ама еве уште ништо нема..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На враќање со авионот разбравме дека проблеми имале и луѓе што директно плаќале преку Орфеј, испадна хотелот им бил резервиран ама не и платен, тие луѓе рекоа ќе се дознае навелико деновиве, ама еве уште ништо нема..
А имаше некој у авионот без проблеми со други агенции?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
А имаше некој у авионот без проблеми со други агенции?
Околу третина од луѓето имаа проблеми, другите не, а авионот собираше мислам 100тина луѓе. Ние немавме проблеми (со уплатата), ама претпоставувам огромна среќа имавме. Фамилии со мали деца беа оставени сами на себе да се снаоѓаат во држава во која прв пат стапнуваат, жив безобразлук.
Друга работа, не ми е јасно која сериозна агенција прави резервации преку booking.com, а не преку договори со хотелот или шпански агенции директно.
И следен пат со агенција нигде, не сум неспособна да си најдам сместување преку истата страна кои они ја користат, каде и да е дестинацијата мое искуство е дека на сопствена режија секогаш подобро ќе поминеш, секоја сигурност која треба туристичка агенција да ти ја пружи е само мислена именка во Македонија.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А Палма баш и не ефтина да се снаоѓаш и за лет и за хотел. Орфеј ми стоеше за озбилна агенција, сигурно ќе им ги вратат парите, само кои пари е прашањето.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Кога споредувавме ние сосе лет и смештај, цената доаѓаше иста дали преку аранжманот на Орфеј или преку booking.com и авионот, освен што со нив летот беше чартер, и само поради таа причина се одлучивме. И јас мислев дека се сериозна агенција иако имам слушано и многу негативности за нив. Ќе видиме следниве денови што ќе се дознае за епилогот.

F

FARANG

Гостин
Abe kakva agencija zar uste li takvi biznisi prosperiraat denes lol... Rezervacija preku net, ako ne e posledena sekunda potvrda preku email od hotelot i toa e dovolno. Jas gi koristam AGODA so godini (za azija se super) i nikogas ne sum imal problem.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
864
Abe kakva agencija zar uste li takvi biznisi prosperiraat denes lol... Rezervacija preku net, ako ne e posledena sekunda potvrda preku email od hotelot i toa e dovolno. Jas gi koristam AGODA so godini (za azija se super) i nikogas ne sum imal problem.
Фаранг,

Брат не си ти за мислење у темава. Одамна имаш завршено со ситуациите кај нас, и глеаш превише западњачки (у твојот случај источњачки).

Луѓето кај нас сеуште на велико користат агенции, а како и да не користат.
Постарите генерации не можат или не знаат сами да направат резервација, па да мењаваат авиони, па да бараат “things to do in ..." па да се замараат со хотели, авио карти итд итд...
И си викаат, ќе си уплатам преку агенција, ќе ми кажат што добивам и молим лепо.

Помладите генерации знаат да го направат горенаведеното (90% од нив), арно ама превозот јаде. Прага, Виена, Истанбул, Будимпешта, се сеуште актуелни дестинации преку годината, за поголемите празници, и тоа сумите се прифатливи. До 150евра се. Пат + превоз + шетање со водич.

У сопствена режија потешко се прави тоа. Иако е далеку од неизводливо.
Конкретно лани, Будимпешта бевме за Нова Година, сопствена режија јас организирав се, со кола бевме, 130-140 евра од човек беа 7 спиења + превоз. :)

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.297
Поени од реакции
568
А Палма баш и не ефтина да се снаоѓаш и за лет и за хотел. Орфеј ми стоеше за озбилна агенција, сигурно ќе им ги вратат парите, само кои пари е прашањето.
зар и Орфеј вакви работи ... не е работата дека сигурно ќе им ги вратат парите, туку им го расипале одморот (и дупло да им вратат, не вреди сега) ... одиш на одмор, а имаш заебанции за кои си платил за да ги немаш ... одиш на одмор за да се одмориш, а не да се нервираш ...

R

Rockstar90

Гостин
Дали некој има патувано преку Далас Унион? Гледав понуди за нова година од нив, само не знам каква генција се, ако има некој нека сподели искуство.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Дали некој има патувано преку Далас Унион? Гледав понуди за нова година од нив, само не знам каква генција се, ако има некој нека сподели искуство.
Скапи се. Иначе немам искуство.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
Дали има некој патувано со Еуро турист да сподели свое искуство?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Луѓе имате ли патувано со СКОБУЛ ,имате ли некако искуство со нив....

Член од
3 април 2013
Мислења
4
Поени од реакции
0
Да ве прашам..дали има некој патувано и добиено гратис 6 ноќевања во Крф преку Јупитер агенцијата? И дали се коректни како агенција..зошто прочитав многу позитивни ама и негативни критики, па би сакала некој што го искусил тоа да ми каже? Фала однапред !

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Луѓе имате ли патувано со СКОБУЛ ,имате ли некако искуство со нив....
Имам патувано и мн лошо искуство во однос на нивната услуга. Значи за повеќето аранжмани НЕМААТ сопствен превоз туку користат превоз од други агенции. Требаше да користиме превоз од Делфина турс и тој автобус беше супер арно ама на крај во последен момент дознаваме дека немало место во тој автобус па не ставија во друг крш автобус за разлика од тој во кој требаше да бидеме. Значи, многу непрофесиоанлно и неорганизирано од нивна страна. Освен тоа чекавме не ми текнува дали само 1 саат или повеќе од договореното време за тргнување.Никој не не имаше известено дека е преместен терминот за тргнување за да не доаѓаме толку порано иако имаа телефони од сите нас, со изговор дека ги изгубиле телефонските броеви. И на крајот, со нас не тргна ни еден претставник од агенцијата туку си имаше водич од агенцијата од која си беа др патници значи со нас никој не се замара, на крај едвај ги убедивме да не симнат кај нашиот хотел, бидејќи тие го немале во нивната понуда и тоа не им беше работа, ама ни направија услуга од љубезност, значи катастрофа. Таму во хотелот сами си се снаоѓавме наместо да имаме наш претставник некој бугар беше задолжен да не пречека. Многу непрофесионални се. Мислам дека само за Бугарија имаат сопствен превоз.

Инаку ОнТопик,од агенција ПЕТ сум задоволна, можно е и годинава да патувам со нив.

euphoria87x

Your highness
Член од
12 февруари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
11
МИСЛЕЊЕ ЗА Т.А ДИПЛОМАТИК ТРАВЕЛ СЕРВИС? ДАЛИ СЕ ДОБРИ ? ПОФАЛБИ/КРИТИКИ?

Kajgana Shop

На врв Bottom