MakeLOVEnoTwar
Љуби без оглед на се’
- Член од
- 10 декември 2010
- Мислења
- 213
- Поени од реакции
- 114
Па нормално кога тоа е полно со шеќери и дава брза енергија.Pocnav da pijam sekoj den ovosni sokovi po 10 casi na den i moram da vi kazam deka se cusvtvuvam prekrasno, neka mi bide ziv i zdrav blenderov, i pocnav veke da ne cuvstvuvam potreba niti za testo niti za konzervirani hrani polni so pesticidi i pojachuvachi na vkus.Se obiduvam se sto e vestacko i industrisko da otfrlam od mojata ishrana.Zasega se cuvstvuvam prepoln so energija.
Па веганската храна е погодна за луѓе кај што климата е погодна за растенија,тоа не важи за Македонија,можеби за Индија и тие јужно азиски земји.7 недели веган и колку и да ми годи, едвај чекам 12 да дојде да најдам нешто млечно и секако јајца
Не би можела вака цел живот, а за тие што можат нека побараат посни рецепти по интернет, македонски се а одговараат на веган исхрана. Така нема да сте многу далеку од нашата кујна. Исфрлете ги тие со риба
http://www.hranaivino.tv/MK/spisanie/posni01.html
Во банџа/кокича чајот има 5 пати повеќе калциум од млекотоRaw vegan е најглупото нешто што сум го чул до сега.
Да не зборам за негативните ефекти и калциумот што нема да го внесуваш.
Зашто можеби го има во магдоносот али не се исти како калциумот во млекото.
Не знам зашто сакаат да ви продаваат лаги и да го реинвертираат тркалото,кога се знае дека сме омнивори и ако не сакаат да ги слушаат фактите живеат во заблуда...
Колку од калциумот се апсорбира од човечкото тело?Во банџа/кокича чајот има 5 пати повеќе калциум од млекото
Не ти го сфатив прашањето... Ама како и да е, овој чај е нешто најздраво ако станува збор за примање калциум во телото.Колку од калциумот се апсорбира од човечкото тело?
Колку му е биолошката вредност и апсорбција на банча/кокича?
На рекол казал и на псевдонаука се ослонуваме нели?
http://www.jacn.org/content/19/suppl_2/119S.fullНе ти го сфатив прашањето... Ама како и да е, овој чај е нешто најздраво ако станува збор за примање калциум во телото.